Ett nyhetsbrev från Colombine Teaterförlag. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


För unga hjärtan


Foto: Emmalisa Pauly

OSCAR LILJAS FÖRSVINNANDE  av Sara Bergmark Elfgren

Hösten 1994. Fyra unga människor med konstnärsdrömmar dras in i kretsen kring den gåtfulle och geniförklarade poeten Oscar Lilja. Men priset för att vara Oscars lärljunge är högt, livsfarligt högt. Vänskap och kärlek sätts på prov, gränsen mellan vansinne och verklighet suddas ut. Många år senare försöker de fyra förstå vad som egentligen hände. Vem var Oscar Lilja? Och kan ett möte förgifta ett helt liv? 

Oscars Liljas försvinnande är en omtolkning av den skräckromantiska vampyrberättelsen med rötter i klassiker som Dracula och Carmilla.

PRESSRÖSTER efter urpremiären på Malmö Stadsteater:

  • ”Läskigt på riktigt” /SDS
  • ”Bedövad, hypnotiserad. Fullständigt indragen” /Expr.
  • ”En besinningslös kraft” /SvD

Roller: 4 (2k, 2m)  Språk: Sv  Publik: Ungdomar/vuxna fr 13 år


Foto: Markus Gårder

SNUBBEN LÄTTAR PÅ SITT HJÄRTA  av Farzin Fatih & Åsa Lindholm

Vad är manlighet? Finns det olika typer av manlighet?
Vi får följa ett gäng killar som försöker förstå sig själva, varandra och världen. Alla har de olika sätt att beskriva sin verklighet och leva i den.

Utifrån samtal om mansrollen och normer, med personer i olika åldrar, har Åsa Lindholm och Farzin Fatih skrivit en pjäs som berör oss alla.

PRESSRÖSTER efter urpremiären på Stockholms Stadsteater/Skärholmen:

  • "...sitter som en smäck /.../ om att vi inte föds till någon, vi blir det." /DN
  • "Anspänningen är enorm. Maskspelet intensivt./.../ Högspänning trots att inget egentligen händer. Killarna händer. Deras inre liv." /Expr.

Roller: 5 (5m)  Språk: Sv  Genre: Ungdomar/vuxna fr 14 år


DU FÅR SÅ GÄRNA BO I MITT HJÄRTA  av Caroline Jörgensdotter

Felicia är nitton år och har åkt in och ut på BUP i hela sitt liv. Hon har träffat diverse terapeuter och läkare men ingenstans upplever hon att någon förstår. Hennes inre landskap, ”filmen” i hennes huvud, är rikt och flödande. Men det där att folk ibland inte menar vad de säger, i alla fall inte bokstavligen, gör henne förvirrad. Hon ordineras diverse mediciner och gör sitt yttersta för att förstå hur den yttre världen är beskaffad. Till slut har hon nått en brytpunkt. Hon står i ett hopptorn vid en strand och vägrar komma ner. Polisen Mira blir till slut den som lyckas bryta igenom försvaret och skapa verklig kontakt.

Den unga Caroline Jörgensdotter skriver initierat, moget och med stor humor om den känsliga flickans väg genom ett fyrkantigt samhällssystem.

Roller: 2 (2k)  Språk: Sv  Publik: Ungdomar/vuxna från ca 13 år


Vill du läsa? Skriv så skickar vi!

Berit, Franka, Lena & Sara


Colombine teaterförlag, Gaffelgränd 1A, SE-111 30 Stockholm, tel: +46 (0)8 411 70 85/+46 (0)8 411 80 85, E-post:info@colombine.se, Hemsida: www.colombine.se

facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du arbetar med scenkonst eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.