Nyhetsbrev September!

Hej igen!

Nu känns det som länge sedan jag skrev. En härlig sommar har förflutit. Det känns bra att vara tillbaka i vardagen igen. Även om första veckan var på gränsen att vi mäktade med. Det verkade som alla behövde sybehör :)

Månadens vara September, jag gillar ordning och reda. Sortera och röja upp är trots allt ganska roligt. Bra askar/lådor att sortera i är ett plus. När jag hittade dessa kände jag direkt dom här är bra. Förvarinsask för små saker, knappar, pärlor, löpare osv. Fördelen med den här asken är att den har lock för varje fack. Man slipper pilla upp saker ur ett litet fack. Man stänger alla lock utom det aktuella och tömmer ut. Tada!

I september köper du asken för 19:- (ord. pris 29:-)

Reservation för slutförsäljning, vi köpte hela lagret.Det har kommit hem massa spännande nyheter.

Som vanligt finns länkar från  startsidan.

Några nyheter kommer jag att presentera här i nyhetsbrevet. Resten får du spana in från startsidan (länk ovan). -Nytt förbättrat ministrykjärn, -nya reflexark, -10 och 15mm svart nylonrem, -självhäftande magneter, -kvadratspänne med stång, -stor karbinhake, -nya ögon och nosar, -syl med öga, -nya minikrea mönster. Sen har vi fått hem vridlås till väskan och det diskreta spännet till sjalen. Som tidigare sålde slut på nolltid.

2 saker som jag särskilt vill puffa för.


Det här färgen på nylonband har jag letat efter länge. Trägen vinner. Många har dessutom frågat efter. Känns därför extra kul!!

 

Polypropylenband i folkmun nylonband lila färg.

Finns i våra vanliga bredder 20, 25 och 30mm.


Det här kanske år lite onödigt, men lite roligt. Skrammelpuck och pipblåsa att sy in i gosedjur mm. Har försökt att ljudillustrera på hemsidan.  Kanske inte min starkaste sida :)


Tips! Vi har spännande och efterlängtade saker på gång, så håll utkik på vår hemsida.

 

Vi har STORA problem med vår posthantering.

Tidigare när vi skickade i postens frankerade brev och vanliga brev med frimärken fungerade det bra. Vi lämnade in en säck på coop nära i Nävekvarn som posten hämtade varje vardag 16.30

När posten tog bort momsen på frimärken och frankerade brev började trasslet. Kraftig portohöjning som följd. Vi måste ju lägga på moms vi får inte sälja momsfritt.            ex S brevet som vi använde mycket hade samma pris före och efter att man tog bort momsen. En 25% höjning alltså.

Vi började att kika på en annan lösning valet föll på varubrev. Mycket billigare men måste bokas (tar längre tid) och lämnas in på företagscentrum. Vi har drygt 2 mil till företagscentrum. Personalen på företagscentrum är väldigt hjälpsamma. Vi fick lov att lämna en plomberad säck med varubrev hos coop som vanligt. Men det vägrade förståndaren på coop att hjälpa oss med. Känns surt, trogen kund både som privatperson och företag. Vi köpte tex alla frimärken och frankerade kuvert där. Ett sätt att södja en liten butik som med jämna mellanrum hotas av nedläggning.

Istället fick vi börja passa postbilen utanför affären varje dag och själva överlämna säcken till postbilen. Lite krånligt men det gick.

Ni har säkert hört att posten ser över sin service för att minska sina kostnader. För oss i Nävekvarn innebär det att man sätter en tidigare hämtningstid av post 13.00 istället för 16.30 men i praktiken flyter den tiden man hämtar mellan 13.00 och 16.30. Man  kan inte sitta och passa på postbilen i upp mot 3½ timme. Och föreståndaren på coop vill ju inte hjälpa till. Vi frågade om vår brevbärare som åker förbi hos oss varje dag, och som ofta dessutom kör in för att lämna varor till oss kunde ta säcken. Det gör dom gärna men får inte. Det hade gått om vår postlinje klassats som lantbrevbärarlinje men det gör det inte.

Så i dagsläget måste vi åka 4,5mil tur och retur för att lämna varubrev. En säljare på posten räknade på vad en separat hämtning hos oss skulle kosta. En summa som vi inte klarar av. Summan motsvarar 1/4 av vad jag har möjlighet att ta ut i lön. Det går inte!

Vi hoppas att vi på någotvis kan hitta en lösning.

Men som det ligger till nu åker vi in och lämnar. Vi kommer inte tidsmässigt klara av det varje dag. Vanliga brev med frimärken kan vi lägga i brevlådan före klockan 13.00

Lite gnälligt kanske men det är ren fakta. Ni måste ju veta  hur det ligger till.


Som jag brukar, lite om oss själva också

Sommaren för oss betyder att vi är på sjön så mycket vi kan. Vi brukar sova mellan 20-30 nätter varje sommar i vår båt. Pga Benny knäbyte (båten sent i sjön) har det inte blivit så många nätter men i alla fall 13 st.

Det här är avkoppling för oss.

Detta är vår favoritplats på sjön.

Vi har lyckats ha med alla rara barnbarn på sjön. Inte samtidigt dock det är båten för liten för. Men än då.

Selma tyckte det var jätteroligt att bo i vår lilla ruff, lagom  höjd för henne. Fönster i taket var också bra.

Rasmus fick sitta i morfars knä och köra, superkul.

Vanja en riktig baddrottning, hon badade fast vi var ute en kall dag, alla andra avstod.

Ted, vi trodde han skulle bli rädd när vi drog iväg. Bullrar rätt bra. Men inte han var helt tagen och orädd.


Spara sommaren i en torkad bukett.

Den här sommaren har alla diken varit fulla av fina blommor. Särskilt Renfana. Dom är tacksamma att torka. Dessa är plockade i diket på Kvaresbovägen. Vassen kommer givetvis från Bråviken. Vasen står i vår trapp. Tänker att den skall påminna om sommaren varje gång jag går förbi.


Till sist.

Ge nån du tycker om en go kram. Som våra morötter gör.

Ha det gott!/ Bibbi