Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från FU - september 2019

Snabbspår Ingenjör - I samarbete med Sveriges Ingenjörer

Under sommaren har Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd (FU) blivit beviljade främjandemedel från Arbetsförmedlingen för att arbeta med yrkesrollen fastighetsingenjör. Projektet som genomförs i samarbete med Sveriges Ingenjörer, handlar i första hand om kartläggning. Det gäller bland annat fastighetsföretagens krav på yrkesrollens kompetenser, om möjligheter att kartlägga, bedöma och validera nyanlända akademikers utbildning, om befintliga utbildningar och om möjligheter till kompletterande utbildningsinsatser.

På längre sikt hoppas FU och Sveriges Ingenjörer identifiera utbildningsinsatser som skulle underlätta etablering på arbetsmarknaden, som skulle kunna användas inom modellen för inom ramen för snabbspår mot fastighetsbranschen.

Kartläggningsprojektet startar 2 september och löper året ut.

För mer information kontakta projektledare Pia Andersson.


Loop Me - nu även för Fastighetstekniker på gymnasiet

APL-appen LoopMe finns nu anpassat för yrkesrollen Fastighetstekniker på gymnasiet. Med denna app så uppnår du som lärare fördelar inom främst tre olika områden – tydlighet, kommunikation och dokumentation under APL/lärlingstiden.

Appen för fastighetstekniker är utformad i samverkan mellan fastighetstekniker på företaget Keylogic AB, yrkeslärare på Lindholmens tekniska gymnasium i Göteborg samt Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd inom ramen för projektet Svensk gymnasielärling.


Snart drar höstens kompetensråd igång!

 

Den 12 september drar höstens Kompetensråd - Fastighet igång. Missa inte chansen att vara med när vi besöker din region.

Kompetensråd – Fastighet är FUs förlängda arm i landets 21 län och består av representanter från utbildningsanordnare på alla nivåer, Arbetsförmedlingen regionalt, kompetensplattformar, fackliga organisationer och fastighetsföretag.

Vill du delta? Kontakta Carina Lundström.

Läs mer om Kompetensråd - Fastighet på fastun.se/om-oss/kompetensraad-fastighet/ och klicka på bilden för att se hur det såg ut senast i Gävle. 


Fortfarande möjligt att anmäla ditt företag till projektet Digifast!

 

Ta del av kostnadsfri kompetensutveckling och validering i FAVAL inom ramen för ESF-projektet DigiFast 

Projektet riktar sig till fastighetsföretag med max 49 anställda. Kompetensutveckla och inspireras av ett digitalt arbetssätt för yrkesrollerna fastighetsskötare och fastighetsvärdar inom digitalisering och digitalt handhavande. 

Läs mer om Digifast här: http://www.fastun.se/projekt/digifast/ 

Nu har vi förlängt ansökningstiden!

Vill du delta i projektet med dina medarbetare ber vi dig senast 13 september gå in på nedan länk och meddela oss dina kontaktuppgifter och önskat antal deltagare. Anmälan är bindande.

 

Har du frågor eller funderingar kan du kontakta oss här.

Besök oss på www.fastun.se eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebooktwitteryoutubelinkedininstagram

Vi tryggar branschens framtid!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.