Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

Gör dig redo för problemfri gängning i aluminium

Många tillverkare använder gängtappar med spiralspånkanal tillsammans med radiell skärvätska för genomgående hål och tillsammans med axiell skärvätska för bottenhål. Denna strategi ger ofta långa spånor, dålig hålkvalitet och brott på gängtappen. I vår nya tipsfilm visar vi beprövade metoder som när de används hjälper dig att möta dina kunders krav på effektivitet och att reducera den totala kostnaden per hål vid gängning.

Klicka gärna på bilden ovan för att se filmen. För mer information kontakta Göthes Teknik på 010 - 483 40 80.

Källhänvisning: Text och bild från Sandvik Coromant AB


Sätt ihop din verktygsuppsättning online

Att leta fram och hantera verktygsdata kan vara en tidskrävande uppgift. Lika svårt kan det vara att säkerställa att de olika verktygskomponenterna passar ihop när man bygger samman verktygsuppsättningar för CAM-programmering. Online tool assembler är ditt förstaval när du snabbt vill se verktygsuppsättningen före inköpet. Med denna webbaserade lösning kan du interagera med en 3D-modell och hämta STP-filerna för dokumentation eller simulering. Du kan även lägga valda artiklar eller hela uppsättningen direkt i din kundvagn. Det är snabbt, det är exakt, det är säkert. Testa nu!


Sensommarerbjudande SL1200

Powertools SL 1200 är speciellt lämpad för arbeten på begränsade ytor. Den unika designen gör att du kan gänga ända in emot fästpunkten för armen. Tack vare en enkelt justerbar luftcylinder blir rörelsen mjuk och exakt. Gängmotorn hänger viktlös över hålet du skall gänga, är uppstyrd i lodlinjen och tappen drar ner maskinen i hålet när den gängar. Detta innebär att det inte blir några sidokrafter på gängtappen och du får en MYCKET lång livslängd på dina gängtappar. Reverseringen sker enkelt med samma hand som du sköter pådraget. SL1200 kommer med en 400 varvsmotor för upp till M16 hål eller en 850 varvs motor för upp till M12 hål. 

Normalpris från 24.995, nu från 21.495!

Erbjudandet gäller tom 2019-09-06. För mer information och/eller beställning kontakta Göthes Teknik på 010 - 483 40 80.


Sensommarerbjudande SL Junior

Powertools Juniorarm är helt annorlunda i sin uppbyggnad, den har en flytande konstruktion med flera styva leder. Den tar fortfarande upp vikt, moment och vibrationer som SL1200 armen. En stor skillnad är att den inte kan jobba intill sin egen infästning. Men å andra sidan kan den arbete högt över, och långt under, infästningen. Din gängningssituation avgör vad som är rätt för dig. SL Junior kommer med en 400 varvsmotor för upp till M16 hål eller en 850 varvs motor för upp till M12 hål.

Normalpris från 28.495, nu från 25.495

Erbjudandet gäller tom 2019-09-06. För mer infromation och/eller beställning kontakta Göthes Teknik på 010 - 483 40 80.

Plåtslagaren: Harneskmakarna var egentligen de första plåtslagarna och de hade högt anseende. De gamla riddarutrustningarna var ofta rena mästerverk. De skulle vara lätta och samtidigt skydda bäraren. Dessutom skulle de tillåta maximal rörlighet. De gick till och med mode i rustningarnas utformning. Koppar, guld och mässing kunde lätt hamras tunn. När man nu även lärde sig hamra järnet tunt, föddes det egentliga plåtslagaryrket. Tidigare hade man stridit mot smederna om harnesktillverkningen, senare mot kopparslagarna om vem som skulle få arbeta med takplåt. Det blev bleckplåtslagarna, som nu blev de egentliga plåtslagarna. Plåtslagarna för hundra år sedan levde ett farligt yrkesliv, ofta utan fallskyddsutrustning.

Källhänvisning: Text och bild från Flinks Järn


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


facebooklinkedininstagramyoutube

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.