Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Det här är ett nyhetsbrev som Svenska Orienteringsförbundet skickar till landets samtliga föreningar.


Söderholm: "Vilken sommar – och vilket orienterings-VM!"

Sommaren går mot sitt slut och vi har all anledning att känna oss nöjda med de senaste månaderna. Nu väntar hösten och i det här utskicket tipsar vi om ett par saker är bra för landets föreningar att känna till.

Vilken sommar vi har haft! Över 21 000 orienterare hade en underbar sommarvecka i O-Ringenstaden Norrköping, våra landslag har satt färg på Junior-VM, PreO-VM och VM i mountainbikeorientering. Och nu senast stod ju det svenska landslaget i orientering för en ren och skär uppvisning på VM i Norge.

Stort gratttis till alla blågula medaljörer i sommar.

VM i Norge var en ren fröjd att följa på plats, och vi kan också glädjas åt att SVT:s sändningar höll högsta klass och att tittarsiffrorna var riktigt, riktigt bra. Läs mer om tv-sändningarna HÄR.

Nu vänder vi blicken framåt, snart vankas SM-tävlingar i medel, lång och satfett, men vi ser även fram emot en höst fylld av förkovran. I det här utskicket tipsar vi om våra utbildningar, och vi vill också slå ett slag för några viktiga datum. Redan till helgen går tiden ut för ansökan om LOK-stöd - missa inte det!

Jag önskar er alla en fin orienteringshöst!

Susanne Söderholm, förbundschef


facebookinstagramtwitterlinkedin

Håll dig uppdaterad - följ våra sociala medier!


Begäran om registerutdrag – vad innebär beslutet i din förening?

Riksidrottsmötet 2019 tog beslut om att föreningar ska begära begränsat registerutdrag ur belastningsregistret för den som anställs, har ideella uppdrag eller andra uppdrag i föreningen och där har direkt och regelbunden kontakt med barn.

Beslutet träder i kraft den 1 januari 2020. Registerutdrag ska alltid ske vid nytillsättningar.

Riksidrottsförbundet ger nu en första information kring vad beslutet innebär. Under hösten kommer utförligare information och stödinsatser gällande detta område.

HÄR listar RF frågor och svar om registerutdrag.


Utveckla era medlemmar – dyk ner i vår digitala utvecklingsplan

Oavsett vilken ambition du eller medlemmarna i din förening har med orienteringen vill vi att ni alla ska utvecklas.

Nu finns svensk orienterings nya utvecklingsplan tillgänglig på webben. Här hittar ni mängder av kunskap som kan berika ert idrottande.

Tipsa om utvecklingsplanen – och läs mer HÄR.


LOK-stöd - ansök senast den 25 augusti!

LOK-stöd kan sökas av varje idrottsförening, ansluten till något av de specialidrottsförbund som tillhör RF och som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7-25 år. LOK-stödet finns för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott.

Ansökan för våren 2019 (dvs aktiviteter bedrivna 1 jan - 30 juni) ska vara inskickad senast den 25 augusti. Läs mer HÄR.


Utbilda dig (1) – samlingar i Uppsala och skånska Höör

SOFT arrangerar ett antal ledarutbildningar under hösten. I Uppsala den 8-10 november och i Höör den 22-24 november kan ni välja mellan följande utbildningar: barntränarutbildning, ungdomstränarutbildning och bredd- och motionsutbildning.

Läs mer om våra tränarutbildningar HÄR.


Utbilda dig (2) - kartritning och kartkontroll

SOFT arrangerar en grundutbildning i kartritning och kartkontroll den 28-29 september i Södertälje.

Läs mer HÄR.


Våra idrottare kan få fri vård via Folksam

I dag har Svenska Orienteringsförbundet och 12 andra idrottsförbund tillgång till Folksams tjänst Råd och Vård för idrottsskador. Därmed kan våra idrottsutövare få snabb experthjälp av fysioterapeuter och läkare specialiserade på idrottsskador.

Våra medlemmar kan idag ringa en fysioterapeut när som helst mellan 8 och 17 och få snabb hjälp med en skada.

Råd och Vård för idrottsskador är en tjänst som ingår i det försäkringspaket som Svenska Idrottsförbundet tecknat med Folksam och som omfattar samtliga medlemmar i våra orienteringsföreningar.

Läs mer HÄR!


Vi vill också påminna om att RF numera har en funktion som kallas idrottsombudsman, nås på 08-6274010, och en visselblåsartjänst.

Idrottsombudsmannen ger stöd om du misstänker att nån bryter mot idrottens värdegrund. Via visselblåsartjänsten anmäls allvarliga missförhållanden.

Läs mer HÄR.


Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se 


Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet.

Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.