Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vindkraftcentrum.se och Ånge kommuns näringslivsfunktion bjuder in till Branschforum vindkraft i Torpshammar 26-27 september.


Ånge kommun står inför beslut om vindkraftsinvesteringar på uppemot tio miljarder kronor. Det innebär enorma möjligheter för näringslivet i regionen. I landet som helhet är det många kommuner som står inför liknande möjligheter och det förnybara som en ny basindustri.


Under seminariet berättar Vattenfall och andra investerare om sina planer framöver. Men även redogörelser från de byggen som pågår nu, vilka jobb som görs och vilka företag som är inblandade.

Bakom denna inbjudan står också det nätverk av vindkraftkommuner som håller på att etableras för utbyte av erfarenheter och samarbeten.

Från Åsele kommun kommer vi  bland annat höra om hur Vattenfalls utvecklingsmedel hamnar hos lokala företag via Garantia.

Från Sollefteå hör vi hur man söker långsiktiga politiska överenskommelser för att kunna ta emot investeringar inom förnybart och elintensivt.

Från Strömsund presenteras arbetet med en ny vindbruksplan som förmår hantera den snabba tekniska utvecklingen. Allt för en större lokal nytta i samband av den pågående utbyggnaden.

I programmet ingår också information om nya investeringsbeslut, pågående byggen, utbildningar, forskning och självklart inspel från företag och branschorganisationer.

Nu och de närmaste åren byggs vindkraft för över 60 miljarder kronor i ett 80-tal kommuner i landet. Metoder för ökad lokal nytta i form av affärsmöjligheter, jobb och skatteintäkter finns att ta efter och utveckla.

Häng på till Torpshammar 26-27 september. Lunch till lunch inklusive kvällsprogram. Arrangörerna bjuder på seminarier och mat. Boende betalar man själv.

Länk till anmälan konferens och boende, klicka här>>

Detaljerat program inom kort.

För ytterligare information:

Mona Sehlin, Vindkraftcentrum.se, 070-9804074 mona.sehlin@vindkraftcentrum.se

Emelie Säterberg, Ånge kommun,
073-8186387 Emelie.Saterberg@ange.se

 

Möjligheterna till en ny basindustri i många delar av landet kan du läsa om genom att klicka här>>

 

En film om näringsutvecling i vindkraftens spår kan du se genom att klicka här>>


Vindkraftcentrum.se är en del av Nätverket för Vindbruk
och verksamheten finansieras av Energimyndigheten.

www.vindkraftcentrum.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.