Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Namn åt de döda


Månadsbrev 2019-08 för Namn åt de döda


Bästa forskarvänner!

Hoppas sommaren varit till belåtenhet och att det funnits tid för lite registrering i vårt projekt. Stort tack för era fantastiska insatser! Som framgår av tårtdiagrammet nedan så har vi nått en tredjedel klart av församlingarna, och detta efter en tredjedel ungefär av projekttiden. Ungefär samma tempo behöver vi hålla, så planera gärna för att ta en ny församling när din pågående är klar. För att spara tid behöver ni inte fördjupa er för mycket i enskilda svårfunna uppgifter, det måste få bli betydligt fler luckor i materialet när källorna är ofullständiga och svårtydda. Sådant kan den som använder skivan själv ägna sig åt. Och sprid gärna ordet till kollegor och vänner så fler kan vara med.

Ett utmärkt tillfälle att träffa andra släktforskare är Släktforskardagarna i Borås den 24-25 augusti. Då finns möjlighet för alla NÅDDare att träffas över en kopp kaffe, som förbundet bjuder på.

Tid: Lördag 24/8 kl 15 och söndag 25/8 kl 14
Plats: restaurang Balder (Gröna matsalen där utställarna äter) på Högskolan, tvärs över gatan från Borås Kongress (se kartan från mässkatalogen längst ner)

Läs om utställarna, föreläsningarna och andra begivenheter på:

https://sfd2019.se/

Förutom på ovanstående tider är ni välkomna att byta några ord med mig i Förbundets monter E02 på entréplanet.

Vi ses!

Anders Berg
Projektledare
Epost:  dodbok@rotter.se
Facebookgruppen: https://www.facebook.com/groups/1797004830532076/

 

869 församlingar/delar och 567 000 poster är klara per 2019-08-13.  Dessa har registrerats av  300 volontärer (enskilda och föreningar).

Karta Släktforskardagarna i Borås

Ett utskick från Sveriges Släktforskarförbund och projektet Namn åt de döda.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.