Nyhetsbrev med senaste nytt från branschprogrammet BVFF. 
Problem att visa det?  Se det i webbläsaren
Avsluta din prenumeration?  Klicka här.

Webinar - inför projektomgång 2020:1

Återigen erbjuder vi ett webinar inför den nya projektomgången. Det gör vi för att främja dialogen mellan Trafikverkets portföljer och dig som sökande forskare. Ta tillfället att få information om införda förändringar och önskat fokus. Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor direkt till uppdragsgivaren och få återkoppling om deras syn på hur projektförslaget ska utformas. Förhoppningen är att det i förlängningen leder till ökad samsyn och höjd kvalité på alla projektförslag.

ANMÄL DIG HÄR om du vill delta i realtid (antingen via datorn eller på plats i Stockholm). När du registrerar dig får du en länk till webinaret.

Observera att vi har ett begränsat antal platser i lokalen, om du vill delta på plats. Först till kvarn gäller, så anmäl dig tidigt, men absolut senast 2019-09-06. Information om adress och lokal skickas till den som har angett det alternativet.

 

Datum och tid: Tisdag 10 september, kl 13-15.

Medverkande: Trafikverkets portföljledare, BVFF och de forskare eller entreprenörer som avser att inkomma med ansökan.

Format: Det finns möjlighet att följa seminariet på plats, via Skype eller att se det i efterhand på vår hemsida.

 

Sedvanlig information om vad som krävs finns på vår hemsida. Läs mer.

 

Läs vår integritetspolicy här


NYHETER

Två nya rapporter

Helt nyligen publicerades två rapporter från BVFF-projektet ”Objektiv kontroll vid funktionsåtaganden, tillståndsvärdering av vägyta”; Kontroll och uppföljning av entreprenader – del 1, dagens krav och metoder. Vägytemätning med mätbil och Kontroll och uppföljning av entreprenader – del 2, tillståndsutveckling, mätfel och risker. Vägytemätning med mätbil.

Del 1 sammanfattar krav och kontrollmetoder som företrädesvis används vid totalentreprenader. En totalentreprenad är en entreprenadform som har funktionella krav där entreprenören tar ansvar för vägen under en viss tid. De metoder och krav som behandlas i rapporten gäller framförallt de som används vid vägytemätning med mätbil. De uppgifter som tagits fram kommer främst från Trafikverkets regelverk och tekniska dokument avseende entreprenader. Vidare är syftet med rapporten att identifiera brister och ge förslag på möjliga förbättringar vid kontroll och uppföljning av entreprenader.

I del 2 sammanfattas mätning på framförallt totalentreprenader. De metoder och krav som behandlas gäller de som används vid vägytemätning med mätbil. Rapporten berör mätfel och risker för feltolkning av resultat vid kontroll av krav. De uppgifter avseende entreprenader som tagits fram kommer främst från Trafikverkets regelverk och tekniska dokument. Vidare är syftet med rapporten att ge ökad kunskap om vilka förväntningar man kan ha på vägens tillståndsförändring vid kontroll och uppföljning av entreprenader.

Inom kort publiceras ytterligare en rapport och en handbok från projektet.

 

Projektomgång 2020:1 öppnar
2019-08-19

Den 19 augusti öppnar vi för registreringar till projektomgång 2020:1. Sista ansökningsdag är 31 september 2019. Redan nu finns instruktioner och aktuella underlag på vår hemsida.
Läs mer

 

____________________________________

 

PÅMINNELSE - Transportforum

Glöm inte att skicka in ditt abstract eller sessionsförslag till Transportforum 2020 senast 25 augusti

Du hittar länken till systemet via VTI:s webbplats. Där finns även information som kan vara bra att läsa innan du skapar ditt abstract eller sessionsförslag.

 

____________________________________

 

Fler publikationer

Hitta fler publicerade rapporter från BVFF-projekt här.

 

 


Kontakta oss gärna! 
• BVFF c/o VTI • SE-581 95 Linköping • e-post: bvff@vti.sewww.bvff.se •

Läs vår integritetspolicy här. Avsluta din prenumeration? Klicka här.