Pressmeddelande. Problem att visa det? Se det i webbläsaren
Lägg gärna in kontakt@hillesgardspriset.se i din adressbok så att du får e-post från oss korrekt.

Foto: Simon Hadleigh-Sparks

Pressmeddelande

2019-08-02

 

Pressmeddelande med text fri att användas, se nedan.

Massmedia är välkomna till prisutdelningen, söndag 27 oktober 11.00 på Hillesgården.

Kontakt: Karl-Erik Edris, Juryordförande, Stiftelsen Hillesgårdspriset

Tfn: 070-797 24 93

 

Hillesgårdspriset för medmänsklighet 2019 går till Björn Natthiko Lindeblad

Björn Natthiko Lindeblad visar många människor vägen till den visdom och inre frid som är så välbehövlig i vår tid. Därför får han årets Hillesgårdspris för medmänsklighet.

 Priset delas ut vid en ceremoni söndag den 27 oktober på Hillesgården.

Björn Natthiko Lindeblad, mottagare av 2019 års Hillesgårdspris för medmänsklighet. Foto: Ola Torkelsson

Björn Natthiko Lindeblads väg genom livet har inneburit flera tvära kast. Först framgångsrik näringslivstopp, därefter 16 år som buddhistmunk i både öst och väst. Efter återkomsten till Sverige har han delat sina tankar och erfarenheter genom föreläsningar, poddar och retreater. Dessutom har han framträtt i radio och TV i många intervjuer och som lyssnarnas val som sommarpratare.

- Björn Natthiko Lindeblad tilldelas 2019 års Hillesgårdspris för medmänsklighet och förståelse för att han på ett anspråkslöst och humoristiskt sätt, och med stor och sårbar öppenhet kring sina egna livsbekymmer, når fram med ett enkelt men ändå djupt begrundat budskap om visdom och inre frid som verkligen behövs i vår ytliga och uppstressade tid, skriver prisets jury i sin motivering.

Tidlös visdom
Nyligen fick Björn Natthiko Lindeblad beskedet att han drabbats av ALS, en sjukdom som gör att musklerna successivt förtvinar och som brukar anses vara obotlig. Då bestämde han sig för att inleda en Sverigeturné under rubriken ”Nycklar till frihet”, där han delar med sig av sin skattkista av tidlös visdom.  

- Det här är den finaste utmärkelsen jag någonsin fått. Den gör mig både rörd, förundrad, stolt och tacksam, säger Björn Natthiko Lindeblad och fortsätter

- Juryns motivering formulerar, bättre än jag själv skulle kunna, vad mitt yrkesliv handlat om. När jag tryckte upp mina första visitkort för 8 år sedan, var en av tre titlar jag gav mig själv "medmänniska". Nu får jag ett pris för medmänsklighet. Hur fint är inte det?

Priset består av ett glashjärta formgivet av glaskonstnären Karin Hassle samt en prissumma på 50 000 kronor.

Prisutdelning och panelsamtal
Prisutdelningen sker vid en ceremoni där allmänheten har möjlighet att vara med. Under ledning av Elisabeth Linder, senior rådgivare i kommunikation, genomförs dessutom ett panelsamtal om medmänsklighetens, förståelsens och innerlighetens betydelse för relationerna oss människor emellan och därmed också för samhällsskapandet med Björn Natthiko Lindeblad och Karl-Erik Edris, författare och föreläsare.

Se även www.hillesgardspriset.se.

Om priset

Hillesgårdspriset lyfter fram initiativ och arbete som görs för att öka graden av medmänsklighet i världen. Mottagare av priset kan vara enskilda personer eller grupper, organisationer eller företag. De har visat att de aktivt stödjer en samhällsutveckling som grundar sig på en stark tilltro till människans sanna och kärleksfulla natur.

Prisstatyett Hillesgårdspriset

Hillesgårdspriset är ett glashjärta, formgivet av glaskonstnären Karin Hassle.Stiftelsen Hillesgårdspriset, Hillesgården 4452, 264 94 Klippan. Telefon 0435-215 30, tonval 5. kontakt@hillesgardspriset.se