Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vidarebefordra gärna detta brev till dina vänner som arbetar i Linköpings kommun.

Viktigt!

13 augusti är sista dagen för dig som kommunanställd att registrera ditt friskvårdskvitto om du vill gå yogakurs hos oss i höst då Linköpings kommun väljer att anlita Actiway

Vi är av flera anledningar inte anslutna till Actiway eller någon annan sk friskvårdsportal och du kan läsa mer om varför nedan.

Detta innebär att du som är kommunanställd och vill nyttja ditt friskvårdsbidrag för att gå kurs hos oss behöver anmäla dig snarast för att hinna registrera ditt kvitto hos din arbetsgivare senast 13 augusti.

Gör så här: Anmäl dig via knappen nedan så får du bekräftelse samt faktura med e-post inom ett dygn. Gör sedan din betalning och maila mig en bild på din betalningsbekräftelse så skickar jag kvitto tillbaka med vändande e-post som du sedan registrerar hos din arbetsgivare.

TACK för att du väljer att yoga på YogaHuset

Därför väljer vi bort friskvårdsportaler som Actiway, Wellnet, Benify m fl

Actiway kräver 10% av vår omsättning för att våra elever ska kunna fortsätta använda sitt statliga friskvårdsbidrag hos oss

Linköpings kommun är den största arbetsgivaren i kommunen med strax under 8000 anställda, varav många sedan flera år är elever hos oss. Fr o m augusti 2019 får anställda inom Linköpings kommun enbart köpa friskvård från aktörer anslutna till Actiway om de vill nyttja sitt statliga friskvårdsbidrag.

Detta innebär i praktiken att våra befintliga elever blir tagna som gisslan av Actiway om vi inte betalar en lösensumma på 10% av vår omsättning. För dessa pengar får vi ingenting utöver en avsevärt försvårad administration samt att vi blir bundna att marknadsföra Actiways versamhet på vår hemsida och i våra lokaler. Det blir även vårt ansvar att mot legitimation kontrollera att eleven har rätt till bidraget och hur stort det är. Actiway förbjuder oss dessutom att lägga på en avgift för den ökade kostnaden och administrationen.

Kommunens beslut att anlita Actiway försvårar för lokala företagare som oss och slussar småföretagens vinster ut ur kommunen. Friskvårdsportalerna levererar en subventionerad tjänst till arbetsgivarna och skapar i stället sina stora vinster genom att debitera små lokala friskvårdsleverantörer som blir tvingade att ansluta sig för att kunna få behålla sina egna kunder. Man begär dessutom att leverantören ska betala för att sköta arbetsgivarens och Actiways administration. Det tycker vi är fel.

Hade alla arbetsgivare krävt anslutning till en dylik mellanhand så hade många lokala friskvårdsleverantörer fått slå igen. Många företagare har inte ens 10% av sin omsättning i vinst.


Är din arbetsgivare ansluten till en friskvårdsportal? Då är vi glada om du framför önskemål om ett friare friskvårdsval för dig som anställd.

Andra stora företag ger t ex sina anställda möjlighet att själva registrera sitt inköp av friskvård från en fristående aktör i Actiways portal. Denna lösning finns dock inte för Linköpings kommun enligt Actiway.

En kommun finns till för kommuninvånarnas bästa. De lokala småföretagen är av yttersta vikt för Linköpings kommun och de säger sig värna om lokala småföretag - men i det här fallet gör de tyvärr tvärt om.

Vi undrar om kommunen läst avtalet som vi som friskvårdsleverantör måste acceptera? De viktigaste punkterna kan du läsa i rutan här nedanför och här kan du läsa hela avtalet.

Vi motsätter oss både Actiways affärsmodell och Linköpings kommuns beslut att begränsa sina anställdas friskvårdsutbud. Det är mycket tråkigt att många av våra elever inte längre kan välja att yoga hos oss, men vi måste göra det som känns rätt. Vi kan inte vara med och gynna en verksamhet som profiterar på det statliga friskvårdsbidraget och dessutom försämrar för både företagare, invånare och anställda i Linköpings kommun.

Namaste,
Jessica & Magnus

Om vi skulle ansluta oss till Actiway innebär det att vi enligt avtal blir skyldiga att:

* Betala 10% av vår intäkt för varje kund direkt till Actiway
* Manuellt registrera varje köp i Actiways portal
* Mot legitimation kontrollera identiteten på varje kund
* Kontrollera att kunden har tillräckligt med bidrag kvar och om inte, fakturera överskjutande del från vårt eget ekonomisystem
* Stanna i ett avtal som har 12 månaders uppsägningstid
* Marknadsföra Actiway på vår hemsida
* Sätta upp Actiways dekaler i våra lokaler
* Avtalet förbjuder oss att lägga på en avgift för den ökade kostnaden och fördubblade administrationen


Yogaintro

17 augusti kl 10-11

Missa inte vår Yogaintro - en gratis föreläsning om yoga. Jessica berättar på ett lättsamt sätt om yogans grunder, vilka effekter du kan förvänta dig av en regelbunden yogaträning och visar exempel på våra olika yogaformer.
Läs mer på hemsidan!

Nybörjarhelg

24-25 augusti

Under vår nybörjarhelg erbjuder vi klasser i alla våra yogaformer. Inga förkunskaper krävs och man kan gå en eller flera klasser under helgen. Helgen är ett utmärkt sätt att testa vår yoga, träffa oss lärare och se vårt fina hus.
Läs mer på hemsidan!

Schema nybörjarhelg 24-25 augYogaHuset
0733-66 20 55
hej@yogahuset.com


facebookinstagramhomepage

Du får detta brev eftersom du visat intresse för vår verksamhet.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.