Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Energinytt

Nr. 18 Juli

GLAD SOMMAR

Sprid gärna vårt digitala nyhetsbrev vidare!

Nyhetsbrevet kommer att skickas ut minst var tredje månad men kan även komma oftare om vi har viktiga nyheter att dela med oss av.

Anmälan sker via vår hemsida


Ord från VD:n
Magnus Jakobsson

Jag är oerhört glad och stolt över att du som kund ger oss högsta betyg vid vårens kundundersökning. Vi har naturligtvis saker att jobba med men det är jätteviktigt för oss att du som kund är nöjd!

Elnätspriser är alltid aktuellt och det skrivs ofta om det. Jag kan nöjt konstatera att Årets Nils Holgersson-undersökning gällande elnät visar att Skara energi har fortsatt att klättra och är numera nionde billigast i Sverige. Förhoppningsvis leder bidrar detta till att göra Skara mer attraktivt!

 Vi fortsätter att bygga ut vatten, avlopp och fiber på landsbygden i Skara. För närvarande håller vi på i Härlunda och nästa område vi ska bygga ut i är Skånings-Åsaka. Jag tycker att detta är en jätteviktig satsning som bidrar till att det är möjligt att bo och verka på landsbygden i Skara.

Vi har värkt länge på att bygga en solcellspark men räknar med att den kommer att byggas under hösten. Vi räknar också med att kunna erbjuda ”nyckelfärdiga” solcellspaket till dig som har villa. Jag hoppas att du kommer att tycka att det är intressant. Vi återkommer gällande detta!

 Till sist hoppas jag att damerna gräver guld i Frankrike!

 


Törstig?

Varför sätter vi inte upp en vattenkran här?
Det är oftast personal på plats som ser förbättringsmöjligheter och får bra idéer. I det här fallet var det anläggningsarbetare som jobbar med utbyggnad av vatten, avlopp och fiber i Härlunda som  såg en möjlighet att göra det lilla extra till våra kunder.


Läs mer

Vi är just nu mitt i projektet med att ansluta vatten, avlopp och fiber i området Härlunda. Den första etappen har fått klartecken att koppla på och vi fortsätter längre ned i området.


Kan jag läsa av vattenmätaren hur ofta jag vill?

Avläsning av din vattenmätare görs vanligtvis en gång om året vid utskick från oss. Resten av året debiterar vi en beräknad vattenförbrukning som är baserad på förbrukningen under de senaste 12 månaderna.

Du kan självklart skicka in en avläsning oftare än så. Det kan vara extra bra om du t.ex. fyllt en pool, haft en vattenläcka eller är nyinflyttad.

Du kan enkelt lämna din avläsning via Mina sidor. Där kan du också se tidigare avläsningar, förbrukning och fakturor.

Förstår du din elfaktura ?

Varför får jag två olika fakturor? Hur stor del går egentligen till elnätsföretaget? Och vad är det för skatter och avgifter som läggs på elkostnaden?

Kalle Lindholm, kommunikatör på enheten Energisystem på Energiföretagen, reder ut vad som är vad på elräkningen.

Filmklipp- vad består din faktura av? (2 min)


Nöjda kunder

 

Tack alla våra kunder!

Än en gång har vi fått betyget Mycket väl Godkänt i vår kundundersökning.

 

Kundundersökning


Byte till smarta elmätare

Vi har vid det här laget bytt ut 3/4 av alla mätare i vårt nät och jobbar för fullt med den sista fjärdedelen.
När mätaren sitter utomhus blir du som kund inte kontaktad inför bytet. Under hösten kommer vi göra fler bokade besök för att byta hos er som bor i villor. Ni som är berörda kommer då att få en tid hem i brevlådan.
Det är Rutenhjelms Elektriska som hjälper oss att göra dessa mätarbyten, både utomhus och inomhus.
Be gärna den som är hos dig att legitmera sig om du är osäker på vem som är vid din fastighet. Du får självklart även gärna ringa till oss och kontrolla.

Läs mer

Hur gör jag för att enklast betala min faktura?

Det bästa sättet att få vår faktura är genom e-faktura. Kombinera det med autogiro och du kan vara säker på att inte få onödiga påminnelsekostnader. Det är också det bästa för miljön.

Hur kan jag se om förbrukningen och om min faktura är betald?
Mina sidor kan du få en totalöversikt över din förbrukning, både el, vatten och fjärrvärme. Där hittar du även dina fakturor och betalstatus.


Funkar det med laddlösning eller solceller hemma hos mig?

Ring oss gärna och kontrollera att vi har möjlighet att leverera den el du önskar få till din laddbox eller laddstolpe.

Det är även bra att kontakta oss tidigt om du har tankar på att sätta upp solceller då det råder vissa krav på anslutningar till vårt nät.

kundservice@skaraenergi.se
0511 -321 00

Information och krav på mikroproduktionsanläggning

Vi kommer även att erbjuda solcellspaket och laddlösningar inom kort

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.