Glad sommar och varmt välkomna alla medlemmar och SVN-vänner till ett soligt Almedalen!


Tillsammans med våra visionära medlemmar lyfter vi som vanligt "framkantiga ämnen" som både inspirerar och kanske irriterar; precis så där som en Almedalsdebatt skall vara. Jag vågar påstå att den breda mixen av våra deltagare, ämnen och det antal seminarium vi arrangerar är unikt för ett nätverk av vår storlek.

Du som inte har möjlighet att vara där fysiskt kan följa våra 20 seminarier från måndag - torsdag via livesändning på denna länk: 
https://www.svnsweden.se/almedalen-livestream

Några Highlights från Almedalsveckan  

Under veckan kommer vi att samtala om en mångfald av ämnen som berör hela Agenda 2030 med speciellt fokus på vårt nätverks syfte: mål 17 som handlar om partnerskap och samverkan för att accelerera omställningen till en hållbar värld.

Här är några exempel:
Tillsammans med våra bankmedlemmar: Ekobanken, Nordea, Swedbank, klimatkompensationsföretaget ZeroMission samt våra inbjudna gäster: Svenska Bitocoinföreningen & Human Values Center så diskuterar vi vad som är värde och tillit i de finansiella systemen idag och i framtiden? Ett annat seminarium frågar sig om det ens är möjligt att förena tillväxt och hållbarhet. Vi undrar också vem som skall ha råd att investera i Bergsjön?

Inom området hälsa och välbefinnande så kommer vi bland annat att tala om vem som tar ansvar för befolkningens hälsa ur flera perspektiv. Även i år kommer vi att diskutera prevention av Sveriges mest underskattade olycka nämligen fallolyckor där över 1500 personer förolyckas årligen. Vi undrar också tillsammans med forskaren Professor Michail Tonkongi, från Högskolan Dalarna, Friskvårdsföretagen, The Academy och riksdagsledamoten Johan Hultberg vem som tar ansvar för att "Svensson rör på sig på rätt sätt för att främja hälsan"?

Med en namnkunnig panel med samtalsledare Louise König lyfter vi även i år vår hjärtefråga om visioner och strategier för en hållbar digitalisering.

Vi skall även hinna med lite ovanligare aktiviteter som att spela brädspel om arbetsmiljö och värderingar ledda av de vassa HR och värderingskonsulterna på Helhetskommunikation.

På torsdag eftermiddag så håller vi 5 seminarier på stekheta teman om klimat och socialt ansvar. Dessa går av stapeln på vår medlem Aktuell Hållbarhets Arena, Gotlands Museum:
- Lagkrav på klimatdeklarerade byggnaders påverkan på hela värdekejdan.
- Påverkan av Fair Trade klimatkompensation lokalt och globalt ?
- Är det rätt att bygga i trä?
- Medborgarengagemang för Klimatneutrala städer
- Klimatpositiv - Hur då ?
Även dessa livesänds men denna gång genom Aktuell Hållbarhets försorg.

På måndag kväll 17.05-17.55 bjuder vi in till samtal och uppstartsmingel med alla Sveriges tongivande hållbarhetsnätverk och så smakar vi på årets Almedalsdrink. Varmt välkommen du som redan är medlem i nätverket eller vill gå med i ett eller flera!


För mer info och schema se HÄR!

Du som följer Almedalsveckan på distans kan göra din egen drink med ovan recept.


Grattis till vår ordförande Tommy Borglund som fick platsen 59 på Aktuell Hållbarhets lista över årets hållbarhetsmäktigaste! Dessutom vill vi gratulera alla våra andra medlemmar som kom med på listan med sin representanter. Ingen nämnd ingen glömd. 

Tommy in action med SVNs styrelse

Giraffprisvinnare blev Årets Hållbarhetsmäktigaste i Sverige 2019

Vi vill förstås också passa på att gratta vår Giraffprisvinnare 2018 - Greta Thunberg till en välförtjänt och självklar förstaplats som Sveriges hållbarhetsmäktigaste!

"Hennes" rörelse FridaysforFuture gästar oss på vårt nätverksmingel på måndag.


Hösten startar upp med den årliga utbildningen i hållbarhet på Grythyttan i samarbete med Örebro Universitet. Än finns det platser kvar och SVNs medlemmar har rabatt.
Du kan maila din anmälan till: Tommy.Borglund@oru.se


 

Vill du bli medlem hos SVN? Läs mer HÄR!


Box 2035 | Lilla Nygatan 13 | 10311 Stockholm | 073-0896162
 info@svnsweden.se | Hitta till oss

facebooktwitterlinkedininstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.