Nyhetsbrev nr 15, från Seniorkonsult Direkt i juni 2018.  Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Grattis Karin!

Kommunikationsstrateg Karin Falkeström, Fotograf: Göran Strand

Vår specialist, Karin Falkeström, har tackat ja till tjänsten som strategisk kommunikatör på Tillväxtanalys - myndigheten för tillväxt-politiska analyser och utvärderingar.

Hon kommer därför att göra ett uppehåll som aktiv konsult i specialistnätverket.

Vi gratulerar Karin till det nya uppdraget, önskar henne lycka till och varmt välkommen igen!


Maria invigde sommarutställning

Affisch "Från Vattgröt till Pizza", Stallarholmens Hembygdsförening

Den 29/6 invigdes sommaruställningen "Från Vattgröt till Pizza" som belyser hur förändringarna från självhushåll till dagens konsumtionssamhälle påverkat våra matvanor.

Mathantverkaren och entreprenören Maria Printz ingivningstalade. Hon är också en av personerna som står bakom utställningen. Det gör också Bertil Lindh, hembygdsforskare och Stallarholmens Hembygdsförenings ordförande, Margareta Borg. Utställningen pågår till den 15 september och på plats säljs även boken om livsmedels-produktion och handel under mer än 100 år i Stallarholmen. 

Läs mer...


Njut av sommaren

Sommarbild 1 Fotograf: Sven Ge Nilsson
Fotograf: Sven Ge Nilsson
Sommarbild 2  Fotograf: Sven Ge Nilsson
Fotograf: Sven Ge Nilsson
Sommarbild 3 Fotograf: Sven Ge Nilsson
Fotograf: Sven Ge Nilsson
Sommarbild 4 Fotograf: Sven Ge Nilsson
Fotograf: Sven Ge Nilsson
Sommarbild 5 Fotograf: Sven Ge Nilsson
Fotograf: Sven Ge Nilsson

hälsar Eva och Pia,

Seniorkonsult Direkt 

och ett varmt tack till

Sven Ge Nilsson för 

de fantastiska bilderna!

 

Åsa: Företagare är härliga människor och energifyllda optimister!

I vårt specialistnätverk ingår Åsa Fontana som är auktoriserad redovisningskonsult. 

Åsa har mer än trettio års erfarenhet som redovisningskonsult och driver företaget 3Hufvudgruppen AB.

Hon och hennes man har drivit och driver egna bolag sedan över 30 år tillbaka och har stor förståelse för situationen som ägare/företagsledare.

Vi frågade Åsa Fontana om hennes huvudsakliga arbetsuppgifter, vad som är roligt med jobbet, vilka fallgropar som finns för företagare och vilka gemensamma faktorer hon ser hos de företag som är ekonomiskt framgångsrika. Se svaren nedan.

  1. Vilka är de huvudsakliga arbetsuppgifterna för dig som är auktoriserad redovisingskonsult, är det verkligen roligt och vad gör det roligt?

Mina huvudsakliga uppgifter har mer övergått till rådgivning inom företag, organisation, ekonomi, personal och juridik.

Mycket av den löpande bokföringen är digitaliserad och vi försöker lägga upp den så snabbt och smidigt det går, individuellt anpassad för varje företag.

Jag älskar mitt jobb och att hjälpa mina kunder framåt med sina bolag och få dem att utvecklas. Detta gör faktiskt att jag kanske inte utvecklar mitt eget bolag så mycket (eftersom jag blir nöjd när mina kunder är nöjda). 

Det roligaste att jobba med företagare är att det är en härlig typ av människor, optimister om ger energi.

2. Finns det några fallgropar som vi som inte är intresserade av ekonomi bör akta oss för när vi startar och driver företag? 

Ja, det finns fallgropar...tyvärr kommer många nya kunder när de redan har startat och är igång. Jag skulle rekommendera alla som går i tankar att starta eget att prata med en auktoriserad redovisiningskonsult (ARK) före, för att planera starten, till exempel vilken tid på året du ska registrera ditt aktiebolag, hur du ska planera framåt för din egen och bolagets inkomster osv.

3. Vilka gemensamma faktorer ser du hos de företag som är ekonomiskt framgångsrika?

Gemensamma faktorer för framgångsrika företag...då undrar jag vad man menar med ett framgångsrikt företag. Vill du ha ett företag som ska bli större och större? Då är rekommendationen att ta hjälp av en extern styrelse till exempel.

Men en del företagare är mycket nöjda med en mindre och mer behändig storlek av företag. Jag tycker att det är viktigt att ta ut en färdriktning (som naturligtvis kan ändras/revideras vartefter).  


Seniorkonsult Direkt 5 år

Eva Albäck och Pia Boson, Fotograf: Stefan Pettersson

Det är nu fem år sedan vi startade specialistnätverket som samlar specialister under ett gemensamt varumärke.

Idag är vi över 20 specialister med en gedigen erfarenhet inom en mängd branscher.

Läs mer om bakgrunden till Seniorkonsult Direkt här.


Seniorkonsult Direkt är ett rikstäckande nätverk av erfarna specialister som är företagare med minst tio års erfarenhet inom sin specialistkompetens. På seniorkonsultdirekt.se nås specialistkompetens snabbt.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du ingår i  Seniorkonsult Direkt eller för att du har visat intresse för nätverket Seniorkonsult Direkt. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter