Publiksiffra, tal och bild den 7 juli. Öppna i webbläsaren

Sverigedemokraternas dag i Almedalen

Under Almedalsveckans sista dag, söndagen den 7 juli, talade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i Almedalen inför 800 personer.


Tack för i år!

En fantastisk vecka är nu tillända. Mer än 3 700 evenemang har genomförts, som allra mest under tisdagen då det var närmare 1 150 evenemang i det officiella programmet. 

Runt 100 000 deltagare har gått i Visbys gränder och bidragit till att fylla stolarna under evenemangen. Evenemang som genomförts av närmare 1 700 arrangörer, där ideella organisationer tillsammans med intresseorganisationer stod för flest evenemang.

Hållbarhet, digitalisering och miljö/klimat var de ämnen som var på tapeten under årets Almedalsvecka. Tillsammans med många, många fler ämnen som lyfte aktuella samhällsfrågor.

Vädret var bra, dåligt och ok. Stämningen under veckan har vad vi erfar varit mycket bra! Det är en vecka som vi gärna minns tillbaka till!

Tack alla som kom och gjorde Almedalsveckan till den fantastiska mötesplats som den är! 

Varmt välkommen tillbaka 2020 - då börjar Almedalsveckan den 28 juni och avslutas den 5 juli. 

Dagens tal

Ett par minuter efter det att talet börjar i Almedalen finns det skrivna talet på vår hemsida under Press samt i presscentret

Jimmie Åkessons tal>>


Foto för fri användning

De bilder som finns under Press/Fotoarkiv fria att använda om fotografens namn anges. Här finns bilder från tidigare år och från dagens tal i Almedalen.

Till Press/Fotoarkiv


En smak av Gotland

Vi tackar Gotland Grönt Centrum för alla smakprover som de bjöd våra besökare i Presscentret på. 


Lost and found

Har du glömt något, som kan finnas kvar på presscenter?

Hör av dig till oss, det finns lite kvarglömda grejor. 


Vill du nå oss?

Almedalsveckan är nåbar under avslutningssöndagen mellan klockan 08.00 - 22.00.

Vecka 28 är vi på plats mellan klockan 09:00 - 15:00, med lunchstängt mellan klockan 12:00 - 13:00. Därefter går vi på ledighet till den 19 augusti.

En riktigt lång, skön och härlig sommar önskar vi dig!


Säg vad du tycker

Under vecka 28 skickar vi ut en enkät till alla som ackrediterat sig via Almedalsveckans Presscenter. Har du synpunkter, förslag till förändring eller kanske beröm, passa på att ge det till oss så vet vi vad vi behöver göra nästa år.


Region Gotland, Almedalsveckan
Telefon 0498-26 93 10,
söndag till söndag klockan 08.00–22.00
presscenter@gotland.se (för frågor om ackreditering)
almedalsveckan@gotland.se   www.almedalsveckan.info

Region Gotlands logotype

Nyhetsbrevet går till journalister som föranmält sig, är ackrediterade får årets vecka eller var ackrediterade 2017 och behållt sin prenumeration. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.