Publiksiffra, tal och bild den 30 juni Öppna i webbläsaren

Miljöpartiet inleder årets Almedalsvecka

Under Almedalsveckans första dag, söndagen den 30 juni, talade Miljöpartiets nyvlada språkrör Per Bolund från Almedalsscenen inför 1 600 personer.


Vad händer i morgon måndag 1 juli?

Måndagen erbjuder närmare 900 evenemang.  Hållbarhet, Digitallisering samt Miljö och Klimat är de ämnen som flest evenemang handlar om.

Det är främst företag och ideella organisationer som står som arrangörer. Hållbarhet är ett ämne som båda arrangöskatergorierna tar upp, men företagen arrangerar flest evenemang med fokus på Digitalisering. De ideella organisationerna främst pratar om Mänskliga rättigheter samt Vård och omsorg.

53 evenemang teckentolkas och under 501 evenemang erbjuds teleslinga. Och 66 procent är miljödiplomerade.

Det är Moderaternas dag och talar för partiet gör Ulf Kristersson, från scenen klockan 19.00. Vad mer som sker i parken under Moderaternas dag ser du under rubriken:

Händer i Almedalen >> 


Händer i Almedalen - vad är det?

Under fliken Vad händer i Almedalen på vår hemsida får du ett dagsprogram över aktiviteter i parken. Det är ett sätt att visa allt spännande som sker i Almedalen under dagen, aktiviteter som kanske inte alltid är med i det officiella programmet.

30 juni 2019

Dagens tal

Vill du läsa dagens tal?

Alla talen samlar vi på en sida under Press på Almedalsveckans hemsida.

Per Bolunds tal>>


Foto för fri användning

De bilder som finns under Press/Fotoarkiv fria att använda om fotografens namn anges. Här finns bilder från tidigare år och bilder från dagens tal i Almedalen läggs upp efter hand.

Till Press/Fotoarkiv


Almedalsveckan är invigd!

Årets vecka invigdes från Almedalens scen med tal av bland annat demokratiministern, talmannen, utbildningsministern och Gotlands landshövdning.

Bilder finns här >>


För frågor

Almedalsveckan är nåbar under hela veckan mellan klockan 08.00 och klockan 22.00. Samma tider som presscentret är öppet.


Region Gotland, Almedalsveckan
Telefon 0498-26 93 10,
söndag till söndag klockan 08.00–22.00

presscenter@gotland.sealmedalsveckan@gotland.se  

www.almedalsveckan.info

Region Gotlands logotype

Nyhetsbrevet går till journalister som föranmält sig, är ackrediterade får årets vecka eller var ackrediterade 2018 och behållt sin prenumeration. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.