Nyhetsbrev från Skärholmens Fastighetsägare - Juni 2019

  

Tillsammans kan vi göra skillnad

Föreningens uppdrag är att öka trivseln och tryggheten för fastighetsägarnas hyresgäster och då är det viktigt att samarbeta med andra aktörer i stadsdelarna.

Sonny Söderström som tillträdde som vd för Skärholmens Fastighetsägare i våras har lång erfarenhet av fastighetsförvaltning och projekt från Stockholmshem och han lägger stor vikt vid trygghetsfrågor och har varit involverad i flera utvecklingsprojekt.

-  Med erfarenhet från Skarpnäckslyftet, Hållbara Hökarängen och Bagarmossen SmartUp så vet jag vad det handlar om och det är roligt att nu få arbeta med dessa frågor i fastighetsägarföreningen och se hur mycket vi tillsammans kan påverka, säger Sonny.

Sonny menar att de fyra stadsdelarna i Skärholmen har olika utmaningar och förutsättningar men att mycket handlar om rent och snyggt.

- Det är det man direkt upplever som medborgare och det är gemensamt för alla fyra stadsdelar. En stor utmaning är allt klotter som behöver tas bort, säger Sonny.


Sommarfestival i Skärholmen

Mitt127 gör fantastiska insatser med att erbjuda barn och ungdomar betydelsefulla aktiviteter bland annat under sommaren. Deras arbete bidrar till både ökad trygghet och trivsel.

127 Festivalen är Mitt 127s största projekt och har som syfte att skapa lovaktiviteter i Skärholmens stadsdel där målet är att motverka psykisk och fysisk ohälsa hos barn och ungdomar. 

Fastighetsägare i Skärholmen är med och sponsrar Mitt127.


TYCK TILL-appen

Stockholms stads TYCK TILL-app kan användas för att tycka till om Stockholms stads trafik- och utemiljö direkt i mobilen.

Via appen kan man skicka in en fråga, en idé, ett beröm, ett klagomål eller en felanmälan. Vi vill gärna uppmana både våra medlemmar och våra medlemmars hyresgäster och andra som rör sig i våra stadsdelar att ladda er och använda appen.

Genom att felanmäla otrygga platser, klotter, trasig belysning mm kan vi tillsammans hjälpas åt att skapa tryggare, snyggare och trivsammare platser i våra stadsdelar.

Sprid vidare att appen finns och om du inte redan gjort det, ladda ner Tyck till-appen här:

App Store          Google Play          Microsoft Store


Kommunikationsnätverk

för hållbart, långsiktigt arbete för tryggare bostadsområden

Hur kan vi samverka i vår kommunikation kring hållbart, långsiktigt arbete för tryggare bostadsområden?

I maj arrangerade vi ett möte med dem som arbetar med kommunikation hos våra medlemmar i de fyra systerföreningarna.

Syftet var både att informera om föreningarnas arbete och att utveckla ett kommunikationsnätverk där vi kan sprida, dela och få relevant information inom hållbart, långsiktigt arbete för ett tryggare boende.

I förlängingen har vi alla samma mål att positivt påverka värdeutvecklingen på hyresfastigheter, bostadsrätter och lokalfastigheter i respektive område.

Ulf Malm, vd för Fastighetsägare i Järva och Hässelby-Vällingby Fastighetsägare och Sonny Söderström vd för Skärholmens Fastighetsägare och Rågsveds Fastighetsägare beskrev föreningarnas verksamhet. Lennart Levander, brottsförebyggare, berättade om våra trygghetsbesiktningar som är ett bra verktyg i det brottsförebyggande arbetet.

Vi fick också information om Fastighetsägarnas arbete av Henrik Tufvesson som förutom att han är näringspolitisk chef hos Fastighetsägarna Stockholm är vice ordförande i Skärholmens Fastighetsägare samt Rågsveds Fastighetsägare.

ungefär en gång in månaden skickar vi ett mail till dem som är med i kommunikationsnätverket med information om vad som händer i föreningarna och infomration vi får från er medlemmar som kan vara intressant för andra medlemmar eller deras hyresgäster.

Vill du vara med i kommunikationsnätverket, eller veta vem i din organisation som är med. kontakta katarina@balanseradkommunikation.se som arbetar med kommunikation i föreningarna.Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

linkedininstagramhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem eller på annat sätt knuten till föreningen eller för att du har anmält dig till vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.