Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nedräkningen har börjat!

Medan flödena i sociala medier oavbrutet uppdateras med bilder på sommardrinkar, brunbrända fötter och havsbad lyser flitens lampa på kansliet. Över trettio resolutioner ska förberedas, experter inom olika sakområden ska kontaktas och pokalen som ska överlämnas till Årets svensk i världen ska graveras.

Det är med andra ord bråda dagar att få allt klart till den 22-23 augusti då vi inleder med Utlandssvenskarnas parlament med tillhörande mingel på UD, och dagen efter är det årsmöte följt av Årets svensk i världen-lunch på Grand Hôtel.  

Vänta inte för länge med att köpa biljetter – först till kvarn är det som gäller. Alla medlemmar får såklart rabatterat pris på de olika evenemangen.

Fram till dess önskar jag er en härlig sommar!  

Cecilia Borglin, generalsekreterare

Utlandssvenskarnas parlament

Den 22 augusti går Utlandssvenskarnas parlamentet av stapeln. Det är vårt viktigaste påverkansforum där utlandssvenskarnas utmaningar synliggörs, diskuteras och får konstruktiva lösningsförslag med hjälp av utlandssvenskar, experter och politiker.

Årets tema är "Internationell erfarenhet - en framgångsfaktor för svenskar, det svenska näringslivet och samhället i stort". Talare under dagen är:

Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör på Svenska Dagbladet och författare till boken ”Från sagoland till framtidsland – om svensk identitet, utveckling och emigration”

Anna König Jerlmyr, finansborgarråd och gruppledare för kommunfullmäktigegruppen i Stockholms stad

Lena Olving, företagsledare med mångårig internationell erfarenhet, utsedd till Näringslivets mäktigaste kvinna 2012 av Veckans Affärer

Alla deltagare kommer att kunna välja att delta i en av sju arbetsgrupper för att diskutera aktuella utmaningar. Mer information om dagen och arbetsgrupperna finns här.

Se till att införskaffa dig en biljett redan idag! Biljetter finns här. OBS! För att komma åt medlemsbiljetterna krävs en aktiveringskod. Om du ännu inte fått den, kontakta kansliet på sviv@sviv.se.


Årets svensk i världen-lunchen

Det drar ihop sig till avslöjandet av Årets svensk i världen! Årets firande äger rum den 23 augusti på Grand Hôtel i Stockholm och inleds med en fördrink där pristagaren deltar, följt av en lunch med vin eller alkoholfritt alternativ, och avslutningsvis kaffe. Det bjuds på underhållning av bland annat pianisten Adam Jonströmer och tal av pristagaren. Även några tidigare pristagare gästar oss.

Det finns begränsat antal platser så se till att köpa din biljett redan idag! För att komma till biljettförsäljningen, klicka här. OBS! För att komma åt medlemspriset krävs en aktiveringskod. Om du ännu inte fått den, kontakta kansliet på sviv@sviv.se.

Mer information hittar du här.


Visste du att...

... Sverige har flest patent per capita i Europa.


Årsmöte 23 augusti

Val av ny styrelseordförande och en stadgeändring är några av punkterna på dagordningen. Kallelsen och alla handlingar hittar du här


Mingel på UD

Även i år välkomnar UD alla Svenskar i Världens medlemmar på mingel den 22 augusti. Om världsläget är under kontroll närvarar utrikesministern. Minglet sker i anslutning till Utlandssvenskarnas parlament. Anmäl dig härOmbudet berättar

"…jag tror att det är just den kittlande känslan att etablera sig på en ny plats, i ett nytt land, i en ny kultur som gör att många av oss utlandssvenskar gång efter annan söker efter nya äventyr i nya länder."

Louise Ling-Vannerus, ombud i Anthéor, Frankrike

Läs hela intervjun här.


Debattartikel i GP

Valdeltagandet bland utlandssvenskar har ökat med nästan sju procentenheter till ca 40 procent, enligt en rapport från SCB. Egen valkrets och e-röstning kan öka valdeltagandet än mer, skriver vi i en debattartikel som publicerades i Göteborgs-Posten den 4 juli. 

Debattartikel i GP

Analys från SCB


Sist men inte minst vill vi uppmärksamma våra fantastiska partners! Tack till Atlas CopcoEricsson, H&M, Medicover, SEB Luxemburg, Stena Sessan RederiVolvo GroupNovare, Ecolean, Elekta, Grant Thornton, IDTM, IKEALundin S A, Mellby GårdOriflame Cosmetics, och alla ni andra som stöttar oss.


facebookinstagramyoutubelinkedintwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig för vårt nyhetsbrev. Har du ångrat dig, klicka här.