Nyhetsbrev från Fastighetsägare i Järva - Juni 2019

BID i praktiken: Nedgång i antalet bostadsinbrott

 

Vi har arbetat med samverkan och åtgärder i den fysiska miljön för att öka trivsel och trygghet i över tio år.

Nu ser vi en markant nedgång i antalet bostadsinbrott hos våra medlemmar och vill därför utvärdera en av våra främsta metoder, trygghetsbesiktningar.

Tillsammans med analysföretaget Urban Utveckling har vi ansökt och beviljats medel från Brottsförebyggande rådet för att genomföra en utvärderande studie av effekterna av trygghetsbesiktningar i flerbostadsfastigheter.

Tanken är att studien ska ge mer kunskap om hur fastighetsägare kan bidra till minskad brottslighet och ökad trygghet.

I senaste numret av Samhällsbyggaren kan du läsa mer om både studie och vårt arbete.


TYCK TILL-appen

Stockholms stads TYCK TILL-app kan användas för att tycka till om Stockholms stads trafik- och utemiljö direkt i mobilen.

Via appen kan man skicka in en fråga, en idé, ett beröm, ett klagomål eller en felanmälan. Vi vill gärna uppmana både våra medlemmar och våra medlemmars hyresgäster och andra som rör sig i våra stadsdelar att ladda er och använda appen.

Genom att felanmäla otrygga platser, klotter, trasig belysning mm kan vi tillsammans hjälpas åt att skapa tryggare, snyggare och trivsammare platser i våra stadsdelar.

Sprid vidare att appen finns och om du inte redan gjort det, ladda ner Tyck till-appen här:

App Store           Google Play          Microsoft Store


Gemensam upphandling - Ordning och reda i miljöstugor

Belles har vunnit upphandlingen i att fortsatt hålla ordning och reda i miljöstugorna hos de av våra medlemmar som är anslutna till denna upphandling.

Vill du veta mer om våra gemensamma och kostnadseffektiva entreprenader för bevakning, parkeringsövervakning/parkeringsautomater, grovavfallshämtning samt städtjänst för miljöstugor som föreningen gör, kontakta karin.goransson@jarvafast.se.


Kommunikationsnätverk

för hållbart, långsiktigt arbete för tryggare bostadsområden

Hur kan vi samverka i vår kommunikation kring hållbart, långsiktigt arbete för tryggare bostadsområden?

I maj arrangerade vi ett möte med dem som arbetar med kommunikation hos våra medlemmar i de fyra systerföreningarna.

Syftet var både att informera om föreningarnas arbete och att utveckla ett kommunikationsnätverk där vi kan sprida, dela och få relevant information inom hållbart, långsiktigt arbete för ett tryggare boende.

I förlängingen har vi alla samma mål att positivt påverka värdeutvecklingen på hyresfastigheter, bostadsrätter och lokalfastigheter i respektive område.

Ulf Malm, vd för Fastighetsägare i Järva och Hässelby-Vällingby Fastighetsägare och Sonny Söderström vd för Skärholmens Fastighetsägare och Rågsveds Fastighetsägare beskrev föreningarnas verksamhet. Lennart Levander, brottsförebyggare, berättade om våra trygghetsbesiktningar som är ett bra verktyg i det brottsförebyggande arbetet.

Vi fick också information om Fastighetsägarnas arbete av Henrik Tufvesson som förutom att han är näringspolitisk chef hos Fastighetsägarna Stockholm är vice ordförande i Skärholmens Fastighetsägare samt Rågsveds Fastighetsägare.

ungefär en gång in månaden skickar vi ett mail till dem som är med i kommunikationsnätverket med information om vad som händer i föreningarna och infomration vi får från er medlemmar som kan vara intressant för andra medlemmar eller deras hyresgäster.

Vill du vara med i kommunikationsnätverket, eller veta vem i din organisation som är med. kontakta katarina@balanseradkommunikation.se som arbetar med kommunikation i föreningarna.Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

twitterlinkedinfacebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem eller på annat sätt knuten till föreningen eller för att du har anmält dig till vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.