Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tankar...

"Det händer mycket runt omkring oss, inte bara i Mölndal. Vi utgör en viktig del av en expansiv region. En hel del skriver vi om i vårt nyhetsbrev varje månad, gå gärna in på hemsidan och bläddra i föregående nyhetsbrev. Vi glömmer fort allt som händer.

Kommunikation och dialog är en viktig del av vår vardag. Vi på näringslivsenheten bjuder varje månad in en företagarsom talare på vårt frukostmöte Before Work. Det första i höst blir den 3/9. Vi ses, välkomna".

Karin Kempe


Kontakt

Carina Kloek-Malmsten Näringslivschef, carina.kloek-malmsten@molndal.se

Tel. 031-3151311

Karin Kempe
Näringslivssamordnare
karin.kempe@molndal.se
Tel. 031-3151314

Mattias Jighede, näringslivsutvecklare, mattias.jighede@molndal.se, 

Tel. 0702-732888


Seminarie om ägarskifte 12/9. Boka redan nu

Näringslivet står inför en stor generationsväxling och ett stort antal ägarskiften under kommande år. Seminariet vänder sig till dig som funderar på, eller vill börja planera för, ägarskifte och generationsväxling samt till dig som är intresserad av att köpa företag.

Åbytravet 12/9 kl 12-16, inkl lunch. Varmt välkommen!
önskar Svenskt Näringsliv, Företagarna och Mölndals Stad.

Anmäl dig här

EU-pris till strategin bakom Göteborg Stads näringslivs-strategiska program

Mölndals näringslivsstrategi har detta program som grund, med lokala anpassningar.

Läs mer

Grönt ljus för ombyggnation av Mölndalsån i Forsåker

Förslaget om att bygga om Mölndalsån i Forsåker har nu godkänts av Mark- och miljödomstolen. Att lyfta fram Mölndalsån kommer vara en nyckelfaktor i områdets framtida karaktär med en vattentorg som navet för restaurang- och kulturverksamhet. 

Läs mer

Den Osalige – sommarteater på Gunnebo

På scen står bland annat Mölndalsonen Per Andersson, Linus Wahlgren och Ulla Skoog. Spelas 3 juli – 9 augusti.

Läs mer och boka

Ny tobakslag 1/7

En ny tobakslag gäller från 1/7 som ger fler rökfria utemiljöer och innebär att man behöver tillstånd för att sälja tobak. Läs mer

Juni 2019

Vi önskar er alla en skön sommar

Vi lägger en intensiv vår bakom oss, och längtar efter sol och sommar. Stort tack för ett fint samarbete, bra dialog och möten. Vi ser fram emot en inspirerande och utvecklande höst, men först ledighet i omgångar. Någon av oss är alltid på plats, så tveka inte att höra av er.

Carina, Karin och Mattias

 

Mölndal på plats i Almedalen 2019

Nästa vecka är det dags för Almedalsveckan. Mölndals stad är på plats med kommunalråd, stadsbyggnadschef, planchef och enhetschef för konst och kultur.  

Om du inte är på Gotland kan du lyssna till ett websänt seminarium från Arkitekturträdgården den 3/7 kl 11.00- 11.45 med rubriken Vad krävs för att skapa tillit för en samskapande stadsbyggnadsprocess? När centrala Mölndal ömsar skinn för tredje gången på 60 år, så sker det inte utan växtverk och konflikter. Vad är det som krävs för att fylla det skelett som detaljplaners gator, platser och byggrätter utgör med ett lockande stadsliv. Lyssna till ett samtal mellan NCC, Citycon och Mölndals stad om samarbete, tillit, personligt engagemang och lärorika misstag.

Lyssna på direktsändningen

Hills står som värdbana för Europatourtävlingen 22-25 augusti

Den 22-25 augusti 2019 står Hills som värdbana för Europatourtävlingen Scandinavian Invitation. 2018 gick tävlingen under namnet Nordea Masters.

Den anrika golftävlingen andas golf i världsklass och målsättningen med evenemanget är att du som besökare ska uppleva något utöver det vanliga, från första till sista stund. Förra året gästades tävlingen av mer än 70 000 besökare, du missar väl inte chansen i år? Läs mer

Röster från Mölndal

Ett återkommande inslag i nyhetsbrevet är texterna under rubriken "Röster från Mölndal". Här skriver olika personer utifrån sina perspektiv. Denna månad skriver Martin Nordqvist, hotel manager Åby Hotel.

Martin Nordqvist, hotel manager Åby Hotel

En ny Arena i världsklass har öppnat "Precis hemkommen från Sweden Rock, där kusinens band Hammerfall hade en bejublad spelning slår det mig att vi snart drar igång festivalscenen även på Åby Arena". 

Läs hela texten här

Månadens företag - Gelateria Positano

Gelateria Positano är glassbaren som säljer handgjord italiensk glass i hjärtat av Mölndal galleria. Företaget startade i samband med gallerians invigning för snart ett år sedan och drivs av Parvez Paressi och Zirian Khwaja. Även om glass är en säsongsbetonad vara tycker de att försäljningen gått hyfsat bra över hela året.

- Mölndal var den självklara platsen för oss att satsa på. Jag är uppvuxen i Mölndal och känner väl igen den goda andan här. När jag hörde att en galleria skulle öppna så kontaktade jag Citycon direkt, säger Zirian. Mölndalsborna vill ha äkta varor, det märks inte minst av det goda ryktet som sprids om oss på sociala medier.

Läs mer på Facebook och Instagram, sök på gelateria positano.

Besöksmål - hela Mölndal

I Mölndal möts pulserande storstad, vacker natur och spännande historia.

Stanna gärna. Här finns mycket att uppleva och njuta av. Innerstaden har en helt nya galleria med över sextio butiker, restauranger och caféer för alla smaker.

Gunnebo Slott och Trädgårdar med sitt slott från 1700-talet, orangeri och ekologisk mat. I Mölndals Kvarnby brusar forsen sedan 1300-talet. Här finns Mölndals stadsmuseum, Lim & Handtryck och andra kreativa verksamheter. Åby Arena är en ny pärla i Mölndal där Åbytravet, mässhall och hotell samsas. Spinneriet i Lindome är en historisk fabriksmiljö med kreativa verksamheter, butiker och populära restaurangen Lilla Spinneriet. I Kållered finns IKEA och mycket annan shopping. På Hills kan du swinga din klubba på den vackert belägna golfbanan eller ta ett dopp i någon av alla de badsjöar som finns här. Välkommen.

Framtida badanläggning vid Åby

Under 2019 ska en tillfällig 25-metersbassäng byggas bredvid Åbybadet, Lilla Åbybadet, som ska stå klar i slutet av 2019. Den ska vara i drift tills dess en framtida badanläggning kan öppna i Mölndal.

Det befintliga Åbybadet beräknas hålla öppet fram till julhelgen 2019. Samtidigt fortsätter Mölndals stad arbetet med en framtida badanläggning. Läs mer

Aktuella upphandlingar

Upphandlingar.nu är Göteborgsregionens marknadsplats för offentliga upphandlingar. Till hemsidan


GDPR. Din trygghet är viktig för oss. Vi vill därför informera om att vi alltid hanterar dina personuppgifter med största noggrannhet. Vi sparar uppgifterna under den tid vi behöver för att kunna ge dig bästa möjliga service. Vill du veta mer om hur dina personuppgifter hanteras hittar du all information här. Läs mer

Nu över 1500 på sändlistan!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du haft kontakt med Mölndal i näringslivsfrågor eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

facebooklinkedintwitter