Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Kulturarenan är en samlingsplats för kultur online – kulturupplevelser för den som på grund av sjukdom, ålder eller funktionsvariation har svårt att ta sig till scenerna. Varmt välkomna!


TIPS PÅ INNEHÅLL


Sommarvärdarnas önskekonsert

Sveriges Radios Symfoniorkester/Berwaldhallen

Finns det något somrigare? På Berwaldhallen.se, via Kulturarenan, kan du se Sommarvärdarnas önskekonsert, där tidigare sommarvärdar önskar sin favoritmusik och det blir allt från hårdrock till klassiskt. Sveriges Radios Symfoniorkester leds av Cathrine Winnes.

SE KONSERTEN HÄR

 

A Tribute to Björk: Emotional Landscapes

Göteborgs Symfoniker under ledning av Hans Ek

En fascinerande blandning av det hypermoderna och det uråldriga när artisterna Edda Magnason, Annie Angel och Moto Boy tolkar Björks musik – ett gåtfullt och storslaget universum. Se konserten till och med den 31 juli.

SE KONSERTEN HÄR

Tre somriga konserter

Musik i Syd

Man kan aldrig få nog av sommarkonserter! Här är tre fina musikupplevelser från Korrö och Båstad.

Se konserterna här:

Folkmusik med dans

Drömska toner från Båstad

Folkmusik med MP3

Jää (Is) – opera på finska

Finlands nationalopera och -balett/Ooppera Baletti

En opera som klingar av naturens kraft. Om en ung präst flyttar med sin familj till en avlägsen ö och genast efter sin första predikan blir omtyckt och uppskattad. En bro byggs mellan öarna, livet går framåt och allt är gott. På vintern förenar isen öarna och människorna rör på sig. Men isen är bedräglig och Petter vet inte att vara försiktig.

SE OPERAN HÄR

Operan Thaïs av Jules Massenet

Finlands nationalopera och -balett/Ooppera Baletti

En fängslande berättelse om konflikten mellan den jordiska och den himmelska kärleken till tonerna av Jules Massenets extatiskt glödande musik. Vem är när allt kommer omkring syndig och vem är helig?

SE OPERAN HÄR

Roy Anderssons reklamfilmer

Filmarkivet

Roy Anderssons reklamfilmer var under några decennier en institution på biograferna. Filmerna var ofta gjorda i en tagning, senare även med fast kamera, och hade särpräglade aktörer. Många har blivit älskade svenska reklamfilmsklassiker.

SE FILMERNA HÄR


NYHETER


Betaniastiftelsen i nytt samarbete med the Met

I ett nytt samarbete ska Betaniastiftelsen tillsammans med The Met och Studio Acusticum tillgängliggöra operaföreställningar för den publik som har svårt att ta sig till scener och biografer.

– Vi sätter människan i centrum för att nå ökad livskvalitet genom kulturtillgång för så många som möjligt, säger Ulrika Lind, utvecklingschef på Betaniastiftelsen.

De tre parterna möttes i New York för att diskutera hur The Met kan nå publik inom vård och omsorg, samt för att fortsätta visa vägen för andra kulturinstutioner i digitaliseringen av scenkonst. Tillsammans skapar vi nu en modell som gör kulturen tillgänglig för fler människor. The Met on demand kommer att finnas tillgängligt via Kulturarenan.se under hösten.

Ulrika Lind, utvecklingschef på Betaniastiftelsen och Roger Norén, konserthuschef vid Studio Acusticum i New York för att möta The Met.s vd Peter Gelb och Julie Borchard-Young, ansvarig för satsningen ”The Met: Live in HD”.

Ladda ner materialet på Betaniastiftelsen.nu!

Nytt material till kulturproducenter

Betaniastiftelsen har tagit fram materialet ”Nå ny publik genom Kulturarenan” riktat till kulturproducenter med inspiration och tips för att spela in och tillgängliggöra innehåll för den publik som inte själva kan ta sig till scenerna på grund av bland annat sjukdom eller funktionsvariation.

Att tillgängliggöra sina produktioner på Kulturarenan är gratis, enkelt och kan betyda mycket för den här publiken. Tjänsten kan också vara en värdefull resurs för personal inom vård och omsorg, samt för närstående till någon som vårdas i hemmet, för meningsfullt tidsfördriv och gemensamma aktiviteter.


Ta del av Östersjöfestival via Kulturarenan

Östersjöfestivalen 24-31 augusti tar klivet ut över havet och knyter samman Östersjöländerna. Sju festivaldagar med skimrande musikaliska pärlor kombineras med sju samtal där några av vår regions mest intressanta personligheter möts för att samtala om hållbarhet och musik. Samtal och konserter kommer att visas utan kostnad i Sveriges Radios konserthus Berwaldhallen PLAY. Varmt välkomna att ta del av det fina programmet via Kulturarenan!

Läs mer om Östersjöfestivalen här.

Foto: Anna Tärnhuvud/Betaniastiftelsen

TEMADAGAR


Kultur för sinne och minne

Temadag om ökad delaktighet och livskvalitet. När vi samverkar över sektorsgränserna så att kreativa näringar verkar inom kultur, vård och omsorg, kan fler människor få möta sina sinnen, kännmening och gemenskap; innovation som ger livskvalitet. Men hur mäter man det? Hur skärper vi sinnena? Och vad betyder allt det här rent praktiskt?

Piteå, Studio Acusticum, 17/9

Musik i vården – vissna eller blomstra?

Välkommen till en heldag med fokus på musik för välbefinnande och livskvalitet i vård och omsorg. Tillsammans med politiker, experter, musiker och forskare lyfter vi vikten och betydelsen av kultur inom vården. Vi fördjupar oss i ny forskning, digitala kulturmöten, kulturpolitiska diskussioner och samtal med erfarna musiker.

Älmhult, Ikea hotell, 8/10

facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.