Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.Slutspurten inför semestertider

Myggen är här, knotten är här, men framför allt så är sommaren här! Vi har en del vi vill berätta för er innan vi tar en välbehövlig semester efter ett händelserikt år! 
Läs om allt spännande som händer och ha en fantastiskt härlig midsommar!

Önskar vi alla på Gold of Lapland!


Gold of Lapland växer så det knakar!

Gold of Lapland har tillsammans med Visit Hemavan Tärnabyoch Visit Helgeland i Norge sökt och beviljats medel genom Inter-reg Botnia Atlantica till Projekt Bärkraft. Här kommer vi att arbeta för en hållbar utveckling inom besöksnäringen för deltagande kommuner och företag. I detta projekt kommer Felicia Morén att arbeta för  Norsjö, Marino Carlsson för Lycksele och vi börjat rekryteringen för projektpersonal i Vindeln , Malå och Biosfär.  Möt Carolin Vallgren nedan som vi redan har anställt.

Tillsammans med Region Västerbotten turism har Gold of Lapland, Visit Umeå, Dorotea kommun, Vilhelmina kommun och Visit Hemavan Tärnaby sökt och fått beviljat projektet Det digitala steget. Ett projekt som ska stärka besöksnäringsföretags och destinationernas digitala kompetens genom att ta fram digitala handlingsplaner. Till detta projektet har vi också rekryterat en ny medarbetare som du får möta nedan!   

Carolin Vallgren

Vi hälsar Carolin hjärtligt välkommen som medarbetare i projekt Bärkraft med stationeringsort Vindeln! Carolin kommer att arbeta med företagen och kommunen i Vindeln och även med hela Biosfärområdet.

Carolin bor idag i  Örebro men flyttar under sommaren upp till Bjursele , utanför Åmsele. Hon är utbildad inom miljövetenskap med inriktining livsmedel och har bl a haft uppdrag som hållbarhetscoach.
Carolin börjar den 1 september. 

 

 

 

Victor Woronowicz

Vi hälsar Victor hjärtligt välkommen som medarbetare i projekt Det digitala steget! Victor är född i USA och har bott i Frankrike, Schweiz och Skottland och har nu bosatt sig i Umeå. Han är utbildad inom servicedesign på Designhögskolan i Umeå och har gjort en fallstudie  om "Varför är det så svårt att besöka och resa som turist i norra Sverige" där Kultsjödalen och Klimpfjäll stod i fokus. 
Victor börjar den 1 september och

kommer att ha sin arbetsplats främst i Lycksele och i Umeå men kommer även att vara ute hos de företag som vill vara med i Det Digitala Steget inom Norsjö - Malå - Lycksele området. 


25 juni öppnar Lycksele Visitor Center

Fr vä Calle Franklin och Marino Carlsson

Idag besiktade vi vårt nya kontor mitt i centrum i Lycksele. Franklin fastigheter har gjort ett fantastiskt gott arbete och det har även våra kollegor i Lycksele, Marino Carlsson och Hans-Olof Dahlbom gjort! Och nästa vecka kan vi alltså äntligen öppna portarna för besökare och lokalbefolkning. Allt kanske inte riktigt är klart men vi bor in oss och fortsätter att förgylla lokalen men ännu fler detaljer som ska visa på allt som finns att uppleva och göra i Lycksele och resten av Gold of Lapland.

Vi är nu redo att möte arrangemangssommaren i Lycksele!


Biosfärområde Vindelälven-Juhttátahkka

Den 19 juni nåddes vi av beskedet att MAB-ICC, Unesco:s beslutande organ för Biosfärprogrammet, har godkänt ansökan om att bilda biosfärområde! En lång resa som involverat ett stort antal människor under många år har nått sitt mål. Att vara ett modellområde för hållbar utveckling. Det är en mycket fin utmärkelse som kommer att gynna området under en lång tid och utmärkelsen kommer att stärka länens besöksnäring ytterligare! En delegation från området var på plats i Paris för att ta emot beskedet. 

Den 17 augusti kommer en stor invigning att hållas på kvarnområdet i Vindeln, där kommer vi på Gold of Lapland att finnas och prata om vår verksamhet och det finns plats för fler! Gold of Lapland har varit involverad i Biosfär Vindelälven Juhttátahkka under många år genom att vi sitter som suppleant i interimstyrelsen och genom att vi fått äran att agera kommunikatör.
Klicka dig vidare för mer information om invigning på knappen nedan! 

Fr vä Leopold Sjöström, Johanna Gardeström, Björn Jonsson, Johan Söderling och Jim Persson.

Fiskedestination TV-produktion

Måndagen den 24 juni drar första programinspelningen av Fiskedestination med Johan Broman igång i området. Sammanlagt ska det filmas 6 avsnitt i vårt område under året som kommer att sändas nästa vår. De områden som kommer att visas upp är Norsjö, Malå, Vindeln, Granö, Robertsfors och Lycksele/Åsele/Dorotea (som har ett eget avsnitt med tema gädda).  Vi ser nu riktigt fram emot både produktionsdagarna och sändningarna, men titta gärna på den senaste säsongen som ligger ute redan nu. Detta är ett stort och berikande samarbete mellan flera Fiskevårdsområden, turistföretag, restauranger, fiskeguider m fl.  


Hemestra i Gold of Lapland

Det är kul med nya samarbeten! I våras frågade Länsstrafikens reklambyrå om vi kunde tipsa om platser man kunde ta sig till med buss. Vi har både tipsat och gjort filmer. Idag släpptes alla tips som handlar om att Hemestra i Västerbotten. Hoppas ni blir inspirerade!


Amapola fortsätter att flyga till Lycksele!

Nu har Trafikverket upphandlat trafiken på samtliga flyglinjer med allmän trafikplikt. Flygtrafiken mellan Lycksele - Arlanda är nu säkrad för perioden oktober 2019 - oktober 2023.


Kommande möten och datum för Gold of Lapland

24/6 – 3/7 Inspelningsdagar i Vindeln, Malå och Norsjö Fiskedestination
25/6 Lycksele Visitor Center öppnar
26 – 28/6 Studieresa till Bergslagen om vandrings- och cykelturism
29/6 Första informationsträff om Catch & Release Vindelälven (i Sandsele)
7 -14/8 Visningsresa holländsk bloggarfamilj
17/8 Invigning Biosfär Vindeln
30/8 Flygråd Lycksele
3/9 Styrgrupp Välkommen till Bygden
5/9 Styrelsemöte Gold of Lapland
18/9 Kunskapsdag EXPORTFOKUS
16/10 Paketeringsworkshop EXPORTFOKUSText: Cecilia Wallinder, Karin Fällman Stenlund

 

facebookinstagramhomepage

Telefon: +46 (0)918 -331 10

E-mail: info@goldoflapland.com

Storgatan 63, 935 32 Norsjö

Företagsbeskrivning

Gold of Lapland är en ekonomisk förening som ägs av 56 företag och även en turistdestination som geografiskt sträcker sig över Lycksele, Malå, Norsjö, Robertsfors, Vindeln, Skellefteå, Sorsele och Arvidsjaur.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.