Gemenskap och trevlig träning på äldre dagar.
Svårt att läsa brevet? Se det i webbläsaren.


Välkommen till vårt nyhetsbrev!

Hej ##firstname##!

Här kommer litet info och tips från ActiLeg AB!
Sommaren mognar och arbetet återkommer för många semesterfirare, vi hoppas att du har haft och/eller får en fin ledighet!

Sommarupplevelse
Naturen vill åt ett håll, människan tvärt emot ibland

Ökad livskvalitet

Nu känns det bra att få köra för fullt igen!
Vi ser fram emot många trevliga aktiviteter och en härlig kommunikation med alla våra kunder, mässbesökare och läsare av nyhetsbreven!

Som du kanske vet så arbetar vi för att öka livskvaliteten inte minst för äldre och andra med behov av en anpassad fysisk och mental aktivering. När krafterna avtar ökar behovet av stöd och hjälp för att kunna hålla sig litet aktiv, på en anpassad nivå. Det är just här som våra lösningar kommer in, vi hjälper vården att hjälpa.


Nytt på svt.se

Intressanta nyheter om samverkan mellan luktsinnet och hörselsinnet. "I en frisk hjärna kommunicerar lukt- och hörselsinnet. Men vid demenssjukdom slutar hjärndelarna att prata med varandra." Kunskapen öppnar enligt inslaget nya möjligheter för forskning kring demens och utveckling av nya Alzheimersmediciner.
Läs mer på svt.se.


Kaitumgården i Jokkmokk, norr om polcirkeln

En fantastisk uggla i Jokkmokk

ActiLeg i Jokkmokk

"Mer harmonisk, lugnare, sover gott på nätterna": detta och mycket annat berättar vår kund angående effekterna av ActiLeg på äldreboendet.

ActiLeg finns från Skurup i söder till Jokkmokk (ja till och med i Pajala) i norr. Vi fick glädjen att spela in en kundfilm i Jokkmokk.

Ett stort tack till alla deltagare på Kaitumgården (ett stenkast från Jokkmokks Marknad), som delar med sig av sina erfarenheter!

Britt-Marie

Jenny

Vår kommentar till filmen
Mycket glädje och en genomtänkt användning av ActiLeg ger goda resultat!
Vad sägs om ett lugnare beteende, mer harmonisk, bättre nattsömn, positivt, skönt, ha kul tillsammans, bra i längden, avkopplande för personalen, ordinerad träning, etc.?

Genom att variera hastigheten på cyklandet, med litet högre fart i korta intervaller, blir det en trevlig omväxling under träningspasset/gemenskapen. Hela tiden med en god kontroll över cyklistens reaktion, givetvis.


Motionens betydelse

Dagens Nyheter den 16/5 2015

En undersökning av norrmän födda 1923-1932 har visat att äldre som motionerar 30 minuter sex dagar i veckan i snitt lever fem år längre än de som sitter still. Informationen publicerades i DN den 16/5-15.

Detta är mycket tänkvärt och vår uppfattning är att även kortare motionspass än så kan vara nyttiga för kroppen, ung som gammal.

Vi tycker också att balans- och koordinationsträning kan göra god nytta: håller du med?


Glädje och välbefinnande- se våra lösningar

Anpassad rörelseträning, balans- och reaktionsträning, minnesaktivering:
vi hjälper vården med attraktiva lösningar för ett ökat välbefinnande och mer glädje för individen! Klicka på bilderna nedan för att se en kort film.

ActiLeg-cykeln, för en gemensam rörelseträning.
Treax balansplattor, för en minskad fallrisk.
Memoride, för reseupplevelser på TV.

ActiLeg-cykeln, för en gemensam rörelseträning

ActiLeg-cykeln: för att cykla säkert tillsammans, året om. Klicka på bilden.

ActiLeg-cykeln kan användas året om: utomhus vid lämplig väderlek, inomhus vid regn, snö, mörker och liknande. Behovet bakom produkten är att kunna få en anpassad och mild rörelseträning även på äldre dagar, speciellt när vårdbehoven har blivit något större och initiativ kan behöva tas från vårdpersonal och anhöriga. Genom att utföra rörelseträningen tillsammans med en medmänniska så ökar möjligheten att den viktiga träningen verkligen blir genomförd. Detta gäller inte minst vid demenssjukdom.

Treax balansplattor, för en minskad fallrisk

Treax balansplattor, för bättre balans och minskad fallrisk. Klicka på bilden.

Treax-plattorna är ett teknologiskt träningsredskap som kan användas i många olika sammanhang och vid olika behov. Till exempel kan man träna balans, koordination och reaktionsförmåga. Detta kan vara efter en förvärvad hjärnskada, för äldre med behov av motorisk träning samt för barn med behov av träning avseende koordination. Treaxplattorna har utvecklats i samarbete med terapeuter på Hammel Neurocenter i Danmark, och en designstudent.

Memoride, för reseupplevelser på TV

Memoride, välj plats för egna upplevelseresor på tv-skärm och med projektor. Klicka på bilden.

Memoride är en upplevelsebaserad lösning där man på en surfplatta, med hjälp av Memoride-applikationen och Google, kan välja en plats att "besöka" på en TV-skärm eller en filmduk med projektor. Gamla minnen kan aktiveras och genom att koppla till en medföljande rörelsedetektor till en ActiLeg-cykel kan man uppleva att man "cyklar" på den valda platsen (ett bekant resmål, hemstaden eller någon annan plats). Bilden rör sig då framåt i takt med att man "cykeltrampar" tillsammans.
Memoride-systemet kan även användas separat utan koppling till en ActiLeg-cykel, som vid trevliga kvällsaktiviteter för flera personer då man "reser" tillsammans.


Vill du veta mer eller beställa någon av våra lösningar?

Besök vår webbplats med bland annat kundfilmer, kontakta oss gärna!


Våra mässor, kom och testa!


17-18 oktober, Äldreomsorgsdagarna
: Älvsjömässan, Stockholm
22-23 oktober, Fokus Hjälpmedel: Älvsjömässan, Stockholm
21-22 januari-20, MVTe: Kistamässan, Kista, Stockholm


Tycker du om vårt nyhetsbrev?

Du kan prenumerera här om du hämtade brevet via vår webbplats eller fick det vidarebefordrat till dig. Dela det gärna med andra via e-post eller ikonerna nedan.

facebooklinkedintwitter

Se vårt föregående nyhetsbrev!

Tack för att du läser brevet, ha det riktigt gott!

Med vänlig hälsning,
Sten Bodin
ActiLeg AB


ActiLeg AB, Träffgatan 2, 136 44  Handen
Tel: 0702-838365        e-post: info@actileg.com       Hemsida

Du får detta nyhetsbrev då du är en kund till oss eller för att vi tror att det kan vara intressant för dig.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.