Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

INBJUDAN


Den 25-26 SEPTEMBER  arrangeras för tredje gången Branschdagar för konstområdet i norr, denna gång i Gävle. Tema för BRAK 2019 är TERRITORIUM (Norrland) – konsten och konstnären i förhållande till platsen och tiden. Arrangör är Konstnärscentrum Nord och konstkonsulenten i Region Gävleborg tillsammans med Länsmuseet Gävleborg, Gävle Konstcentrum och Gaffel ateljéförening.

BRAK 2019 är en mötesplats där konstnärer, kulturadministratörer, politiker och intresserad allmänhet kan mötas och knyta kontakter. För dig som är konstnär och Kc-medlem är BRAK 2019 en möjlighet att ta del av andra konstnärers konstnärskap, delta i intressanta diskussioner och visioner om hur vi kan skapa ett dynamiskt konstliv i norra delen av Sverige. Under två dagar ska platsens betydelse för konstnärligt utövande, det konstnärliga arbetets egenvärde och språk belysas och diskuteras. Hur gör vi det möjligt att arbeta och verka som konstnär oavsett var man bor och oavsett uttryck?

Konstnärer från de fem nordligaste länen kommer att presentera sina konstnärskap på plats och Kc Nords medlemmar visar sina verk digitalt under dagarna. Det blir också temavisningar av Länsmuseet Gävleborgs exklusiva konstsamling och en visning av Torsten Billmans monumentala fresk ”Samhällsutveckling” från 1947 som finns på Folkets Hus.  Konstnärspresentationerna varvas med föreläsningar, samtal och diskussioner.

Se det innehållsrika preliminära programmet på www.brak2019.se/program

Passa på att medverka och presentera ditt konstnärskap! Kc Nords medlemmar inbjuds att medverka med en digital presentation av sitt konstnärskap under dagarna. Den som medverkar och närvarar under dagarna kan få delar av resa och logikostnader subventionerade. Du kan också välja att enbart medverka med en digital presentation utan att närvara.

För mer information om den digitala presentationen se www.brak2019.se Ansökan skickas till konst@brak2019.se  senast  31 augusti.

Kostnad: Konstnär som är medlem i Konstnärscentrum Nord deltar kostnadsfritt. Övriga deltagare: 800 kr/dag. Kaffe och lunch ingår båda dagarna. Middagen på onsdag kväll betalas av var och en för sig.

Anmälan
Anmälningar till BRAK 2019 görs digitalt senast 23 augusti via www.brak2019.se
Observera att antalet platser är begränsat så anmäl dig gärna så snart som möjligt.

Kontakt
info@brak2019.se

VÄLKOMMEN!

Sprid gärna denna inbjudan och uppmana konstnärer att bli medlem i Kc Nord. Medlemskap kostar 200/år och behandlas löpande. Se www.kc-nord.org

facebookinstagram

kontakt@kc-nord.org | www.kc-nord.org

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.