Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

Tips och Råd - Så förvarar du dina flexibla slipprodukter

Alla flexibla produkter ska hanteras varsamt. Skador kan uppkomma om produkterna hanteras vårdslöst. Flexibla produkter ska lagras i torrt och frostfritt utrymme. De ska inte förvaras i närheten av stark värme, kalla eller fuktiga väggar, dörrar eller fönster eller i direktkontakt med golv.

Temperaturen bör ligga mellan 18° - 22° och den relativa luftfuktigheten mellan 45% - 65%. Flexibla produkter bör inte utsättas för direkt solljus. Produkterna ska förvaras i originalförpackningen. När de är uppackade ska de förvaras så att böjning undviks. Temperatur och luftfuktighet är de viktigaste klimatfaktorerna vid lagring av flexibla produkter och påverkar slipproduktens prestanda. Ryggmaterial och bindemedel är känsliga för klimatförändringar och anpassar sig efter den omgivande luftfuktigheten.

Hög luftfuktighet kan i vissa fall lösa upp bindemedlet så att slipprodukten sätter igen mycket snabbt eller tappar slipkorn under användning. För låg luftfuktighet kan göra slipprodukten spröd, ge minskad böjlighet och flexibilitet och göra så att produkten böjer sig. Om luftfuktigheten förändras kraftigt kan även slipproduktens dimensioner påverkas.

För hög eller för låg luftfuktighet kan orsaka att slipprodukten böjer sig. Produkter med syntetiskt ryggmaterial påverkas inte av luftfuktighet i detta avseende. Har en slipprodukt lagrats i ett kallt utrymme bör den förvaras inomhus tills den har uppnått rumstemperatur innan den används. För mer information kontakta Göthes Teknik på 010 - 483 40 80.

Källhänvisning: Text och bild från Saint-Gobain Abrasives AB


Källhänvisning: Text och bild från Sandvik Coromant

Digital bearbetning: Planera effektivt för underhåll

Service håller dina verktyg och maskiner i form. Att vänta för länge med underhåll innebär att man riskerar kostsamma skador. Om man å andra sidan utför underhåll för ofta innebär det att man har en maskin som inte producerar spånor och därför inte tjänar in några pengar.

> Digitala lösningar för optimerat maskinunderhåll


Kundanpassa dina verktyg redan i dag

Registrerade webbanvändare kan nu kundanpassa sina verktyg utan kostnad via våra nya onlinetjänst. Testa du också och få din kundanpassade verktygsuppsättning snabbare och enklare än någonsin!

>Kundanpassa ditt skärverktyg nu

Källhänvisning: Text och bild från Sandvik Coromant

En vecka kvar på erbjudantet!

Kampanj på Borrsatser

Erbjudandet gäller t.o.m 26/6 - 2019. Beställningar: martin.skog@gothes.se alt. 070 - 313 48 03.

Priserna är ex. moms. 

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ERBJUDANDET>>

Kampanj på Försänkare

Erbjudandet gäller t.o.m.26/6 - 2019. Beställningar: martin.skog@gothes.se alt. 070 - 313 48 03

Priserna är ex moms. 

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ERBJUDANDET>>

 

  • Göthes Industribeslag AB

Stängt veckorna 28, 29 och 30. För garanterad leverans behöver vi din beställning senast på måndag den första Juli.

 

  • Göthes Säkerhet AB

Öppet hela sommaren, Tel. 010 - 483 40 60

 

  • Göthes Teknik

Stängt veckorna 28, 29 och 30. Vid brådskande ärende ring Martin Skog på 070 - 313 48 03 eller Micke Jonsson på 070 - 313 48 02


Stadens trädgårdsanläggare arbetade precis som idag med skötsel av kommunala och privata trädgårdar samt parker. Numera naturligtvis också med nyanläggningar och golfbanor i stadens omgivningar. I takt med att de boende i stadens hus övertar och äger husen anlitar man också professionella trädgårdsanläggare för att få fina innergårdar. Vanliga trädgårdsmästare är mera leverantörer av i synnerhet fruktträd, buskar, häckar och blommor. Stockholm och Göteborg har många parker och stora gröna ytor som måste skötas sakkunnigt. De är stadens lungor och utan dem skulle vi ha en betydligt sämre luft i stan.

Källhänvisning: Text och bild från Flinks Järn


Varför firar vi midsommar?

Midsommar är vid sidan av julen den kanske viktigaste högtiden i Sverige. För många människor markerar den början på en period av ledighet. Historiskt sett går både midsommar och midsommarstången tillbaka på ett firande i norra Europa av vårens spirande växtlighet. I bondesamhället innebar midsommar en brytpunkt i arbetsåret, medan själva midsommarnatten ansågs vara full av magiska krafter och övernaturliga väsen. Midsommardagens ursprungliga funktion som kyrkohögtid är numera nästan obefintlig.

Om julen främst är en familjehögtid så firas midsommar mer i större vänkretsar och kanske i helt andra nätverk. Det nationella temat framträder fortfarande. Nuförtiden används flaggor som prydnad, något som närmast var okänt under 1800-talet.

Källhänvisning: Text och bild från Nordiska Museet


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


facebooklinkedininstagramyoutube

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.