Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

Sommar & Innovation!

Välkommen till juni-numret av Up To Date!

I detta nummer av Up To Date kommer vi att lyfta fram några innovativa lösningar från våra leverantörer ute i landet.

Från Habo kan Ni läsa om deras nya smarta hänglås med fingeravtrycksläsare och appstyrning. Självklart så finns hänglåsen i butik för omgående leverans!

RCO lanserar sin nya digital låscylinder LockR som enkelt kan integreras i deras passerkontrollsystem.

Det blir en kostnadseffektiv lösning med full kontroll.

Ni kan även läsa om att Amido har integrerat Dinbox i sitt överordnade system Alliera.

I klartext betyder det att de kunder som använder Alliera för att hantera flera olika leverantörers system i ett, nu även kan hantera och administrera fastighetsboxar levererade från Dinbox i sitt Allierasystem!

Nu i ”båttider” vill vi också passa på att ge lite råd kring hur ni skyddar er från båtstölder:

  • Märk din motor med dold och synlig märkning. Många båtföretag runt om i Sverige utför detta. Ristar du in en märkning själv så är ett person-nummer bättre än ett namn.
  • Se till att förankra båten med ett godkänt lås.
  • Spårsändare GPS/GSM/VHF är förebyggande. Kontrollera med ditt försäkringsbolag vilken typ de godkänner.
  • Försvåra för tjuven när båten står på land. Regelbunden tillsyn är viktigt.
  • Stölder sker oftast när det är mörkt – bra belysning är därför viktigt.
  • Försök att ”tänka som en tjuv” – hitta de svaga länkarna och förebygg där.
  • Håll tillsammans uppsikt och var uppmärksam på vilka som rör sig i hamnen och på båtförvaringsplatser.

Vi har i samarbete med våra leverantörer Prodi och Proteux tagit fram några riktigt bra erbjudanden för att skydda din båt som Ni kan ta del av i detta nummer!

Under sommaren så kommer vi att ha öppet precis som vanligt, måndag till fredag 07.00-16.00.

Jag önskar Er en riktigt skön sommar!

Lars Brandt

Trygg och säker

Att kunna stänga och låsa sin dörr är för många en självklar sak. Att på så sätt båda känna sig säker och trygg är också en självklart. Det är inte alla gånger som det finns en kravställare som på ett tydligt sätt anger hur en dörr ska låsas. Men tänk efter, är inte de prestanda egenskaper som Godkänd låsenhet anger en bra nivå att utgå ifrån för att få en trygg låsning?

Vad är godkänd låsenhet

Godkänd låsenhet blev ett begrepp i Sverige redan i mitten av 1980-talet när den första svenska standarden publicerades och kravställare insåg nyttan med att referera till provade och certifierade produkter.

1986  Första utgåvan av SS 3522 publicerades.

2005  SS 3522 utgåva 4 publicerades. De nya Europa standarderna för lås och beslag ingår från och med denna utgåva i den svenska standarden. Krav på borrskydd av låshus tillkommer.

2015  SSF Stöldskyddsföreningen ger ut SSF 3522. Den nya utgåvan omfattar både mekaniska och elektromekaniska produkter. Kopplingen till Europastandarderna förstärks.

Teknikutveckling och digitalisering

Smarta hem och smarta hus är idag allmänna begrepp. Hissar, belysning, ventilation, hushållsapparater och även lås och larm är idag uppkopplade mot internet.

Standarder och normer som är skrivna på det traditionella sättet har svårt att hänga med i den snabba utvecklingen av produkter och tjänster. Därför ser vi redan idag hur det publiceras olika dokument som på olika sätt försöker ”standardisera” smarta lås. Standarder och normer behöver bli mera funktionsbaserade istället som idag oftast beskriva krav på en viss teknisk lösning och hur man provar den. Funktionsbaserade standarder och normer är en förutsättning för att möta den teknikutveckling som vi bara sett början på.

SEM Group och SSF arbetar idag med att ta fram SSF 3523 – Digitala låsenheter. Syftet är att SSF 3523 ska ge marknadens aktörer motsvarande trygghet och säkerhet som trotjänaren Godkänd låsenhet har gjort i över trettio år och fortsatt kommer att göra.

Källhänvisning: Text och tabell från Stöldskyddsföreningen och SEM GROUP

Habo Smart lock - slipp nyckelkaoset!

Habo hänglås har blivit en riktig framgångssaga. Succén lanserades under 2017 och har sedan dess sålt i hela 200 000 exemplar. Den totala volymen av hänglås har ökat med 15 % sedan 2017. Nu tar företaget nästa steg i hänglåskonceptet.

Habos Smart lock är ett hänglås med fingeravtrycksläsare och appstyrning där du kan välja att ge permanent, eller tidsbegränsad tillgång, för dina vänner, hantverkare eller grannar. Se enkelt vem som öppnat låset via appens historik.

Källhänvisning: Text och bild från habo


RCO lanserar elektronisk cylinder

Den största utmaningen med nycklar är den omfattande administrationen. Dessutom ger nyckelanvändning ingen möjlighet att styra och hantera behörigheter på ett flexibelt sätt. En tagg löser många problem eftersom den är elektroniskt programmerbar och man kan spärra den i systemet. Om man förlorar en nyckel och det är en huvudnyckel kan man behöva byta ut alla cylindrar i en fastighet. Vilket kan bli väldigt kostsamt. Vi var ute efter en smart lösning som kunde ersätta hela nyckelknippan, men som skulle vara lätt och snabb att installera utan att kompromissa på säkerhet och kvalitet.

De elektroniska cylilndrarna uppnår allra högsta standard, låsklass 5 och IP67. Med tagg istället för nyckel kan man väldigt enkelt integrera alla dörrar i systemet. Det ger full kontroll.

LockR är lätt att installera, enkel att integrera, smidig att använda, Alla typer av dörrar kan säkras. Lägenhetsdörrar, kontorsdörrar, dörrar till vind, källare och cykelförråd.

Kontakta gärna Göthes Säkerhet på 010 - 483 40 60 för mer information. 

Källhänvisning: Text och bild från RCO


Dinbox = Amido

Dinbox är nu integrerade med Amido, vilket innebär att Dinbox produkter går att styra för alla de som använder Amidos tjänster. För de fastighetsbolag som tidigare varit intresserade av Dinbox produkter men avvaktat öppnas nu nya möjligheter.

Tjänsten Alliera från Amido möjliggör för förvaltare och administratörer att hantera flera olika leverantörers produkter i ett och samma system. Dinbox är nu en kompatibel leverantör, och produkterna kan användas för komplettering eller i en nyinstallation där andra fastigheter i beståndet redan använder en annan leverantörs produkter. Integrationen öppnar framförallt upp för fastighetsbolag att välja digitala fastighetsboxar, som enkelt kan använda samma taggar som ett redan installerat passersystem. 

För mer information kontakta Göthes Säkerhet på 010 - 483 40 60

Källhänvisning: Text och bild text från Dinbox


Sommarerbjudande 1: Låskätting och Abus hänglås

Paketpris på Låskätting Klass 3 med hölje 1,6 m 4-kant samt Abus Hänglås Granit Sea & Snow Klass 3. Perfekt skydd för t.ex. båten i sommar!

Pris 1095:-/ st inkl. moms (876:- exkl. moms) 
(Ordinarie pris 1450:- inkl. moms).

Erbjudandet gäller fram till 31 augusti 2019.
 

För beställning eller mer information når du oss på 010 - 483 40 60


Sommarerbjudande 2: Trackimo Universal Car Kit / Marine GPS Tracker

Håll reda på dina värdefulla ägodelar. Med denna GPS-sändare är du uppdaterad om fordonets rörelser direkt i telefonen. 

Pris 1119:- inkl. moms (895 exkl. moms)
(Ordinarie pris 1599:- inkl. moms).

Erbjudandet gäller fram till 31 augusti 2019.

För beställning eller mer infromation når du oss på 010 - 483 40 60

Lars Thorwalls har varit en del av Göthes sedan hösten 1997. Eftersom jag har intresse för elektronik sökte jag jobbet som lås och larmtekniker. Jag arbetade de två första åren som lås och larmtekniker, sedan har resterande åren tillbringats på kontoret. Jag insåg snabbt att Göthes var den rätta platsen för mig, säger Lars som idag arbetat inom koncernen i snart 22år.

Idag arbetar Lars som säkerhetsadministratör och är en spindel i nätet på Göthes Säkerhet. Dagarna handlar om allt från att ta emot extrabeställningar av nycklar till planering av låsprojekt och projektering av låsscheman, inköp och marknadsföring. Eftersom Lars varit med så pass länge på företaget får han reda ut många frågor både internt som externt.

-Under de år jag arbetat i säkerhetsbranschen har den tveklöst största utvecklingen skett inom elektroniska produkter. Våra kunder önskar idag mer komplexa lösningar där vi tar hand om allt från mekanisk låsning till komplett dörrstyrning med dörrautomatik.

På fritiden ägnar Lars tiden att vara med sin fru och tre barn. Mycket av tiden går till båtturer på sjön Runn. Vintertid är det längdskidor som står på schemat. Eftersom Lars bor vid sjön Runn och Göthes ligger vid Runns strand är det garanterat Lars som har rekordet i olika transportsätt till Göthes. Det kan handla om allt från bil till cykel, rullskidor, skridskor, längdskidor, snöskoter, motorbåt och paddla kajak.

-Jag har ännu inte simmat till jobbet berättar Lars med ett leende på läpparna.


Göthes Säkerhet Säkrar Krylbohus

Göthes Säkerhet har i nära samarbete med Krylbohus AB arbetat fram en lösning för att säkra Krylbohus fastigheter!

Krylbohus AB äger ca 30 st. hus i Krylbo, som nu kommer att få ett nytt inpasseringssystem med porttelefoni samt tvättstugebokning av fabrikat Axema.

Att valet föll på Axema beror på systemets enkelhet. Med ett fåtal delar skapas ett flexibelt system som förbättrar tryggheten och ordningen i lokalerna. Självklart vägde porttelefonens suveräna ljudkvalitét också in i bilden!

I samband med installationen av passersystemet så kommer även entréer och tvättstugedörrar att bytas ut. Bytet sker av vår underentreprenör Duo Fasadsystem AB. Duo Fasadsystem AB har flera decenniers erfarenhet av tillverkning och montering av aluminiumpartier och har hög kompetens inom deras område och därför blev de vår självklara partner i detta projekt.


  • Göthes Industribeslag AB: Stängt veckorna 28, 29 och 30. För garanterad leverans behöver vi din beställning senast på måndag den föra juli.
  • Göthes Säkerhet AB: Öppet hela sommaren, Tel. 010 - 483 40 60
  • Göthes Teknik: Stängt veckorna 28, 29 och 30. Vid brådskande ärende ring Martin Skog på 070 - 313 48 03 eller Micke Jonsson på 070 - 313 48 02

Stadens trädgårdsanläggare arbetade precis som idag med skötsel av kommunala och privata trädgårdar samt parker. Numera naturligtvis också med nyanläggningar och golfbanor i stadens omgivningar. I takt med att de boende i stadens hus övertar och äger husen anlitar man också professionella trädgårdsanläggare för att få fina innergårdar. Vanliga trädgårdsmästare är mera leverantörer av i synnerhet fruktträd, buskar, häckar och blommor. Stockholm och Göteborg har många parker och stora gröna ytor som måste skötas sakkunnigt. De är stadens lungor och utan dem skulle vi ha en betydligt sämre luft i stan.

Källhänvisning: Text och bild från Flinks Järn


Varför firar vi midsommar?

Midsommar är vid sidan av julen den kanske viktigaste högtiden i Sverige. För många människor markerar den början på en period av ledighet. Historiskt sett går både midsommar och midsommarstången tillbaka på ett firande i norra Europa av vårens spirande växtlighet. I bondesamhället innebar midsommar en brytpunkt i arbetsåret, medan själva midsommarnatten ansågs vara full av magiska krafter och övernaturliga väsen. Midsommardagens ursprungliga funktion som kyrkohögtid är numera nästan obefintlig.

Om julen främst är en familjehögtid så firas midsommar mer i större vänkretsar och kanske i helt andra nätverk. Det nationella temat framträder fortfarande. Nuförtiden används flaggor som prydnad, något som närmast var okänt under 1800-talet.

Källhänvisning: Text och bild från Nordiska Museet


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


facebooklinkedininstagramyoutube

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.