Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Namn åt de döda


Månadsbrev 2019-06 för Namn åt de döda


Bästa forskarvänner!

Tiden går fort och nu är midsommar här och sommarvärmen har infunnit sig. Vi jobbar alla oförtrutet på och tidsplanen ser ut att hålla för nästa utgåva av Sveriges Dödbok om två år. Vi kan dock inte dra ned på tempot så förhoppningsvis blir inte värmen i år lika extrem som förra sommaren.

Det finns förstås behov av fler som vill hjälpa till. Om du inte har något engagemang för tillfället kolla då i förteckningen på bokade församlingar och se om något lockar.
https://www.rotter.se/forbundet/nadd/soek-foersamling

Ni som får detta brev är förstås mest intresserade av Namn åt de döda, och det är fortsatt där det största behovet finns av era insatser. Jag vill dock nämna att förbundet och Riksarkivet håller på att starta registrering av SCBs folkräkning för 1940, och om du, eller någon du vill tipsa i t ex din förening, som inte är upptagen med NÅDD, så finns möjlighet att anmäla intresse att deltaga. Läs om detta projekt här

https://www.rotter.se/forbundet/sveriges-befolkning-1940

Annars är sommarens stora evenemang förstås Släktforskardagarna i Borås den 24-25 augusti. Besök gärna förbundets monter, där man kan laborera i vår bokhandels stora utbud och byta några ord med mig om NÅDD och annat. Välkomna!

Till slut vill jag påminna om att alltid ta regelbundna säkerhetskopior av din registrering, och att höra av dig om det uppstår några problem. Använder du Facebook är vår slutna grupp den givna samlingsplatsen.

Alla NÅDDare önskas en riktigt skön sommar!

Anders Berg
Projektledare
Epost:  dodbok@rotter.se
Facebookgruppen: https://www.facebook.com/groups/1797004830532076/

 

754 församlingar/delar och 485 000 poster är klara per 2019-06-15.  Dessa har registrerats av  284 volontärer (enskilda och föreningar).


Ett utskick från Sveriges Släktforskarförbund och projektet Namn åt de döda.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.