Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 18 2019


Hej på er alla

Här kommer veckans Cheerinfo.

Det känns jätteroligt att kunna delge er datum för DM Norra, Mellersta och Stockholm i detta Cheerinfo. Datum för DM Södra är på gång meddelar TK så jag hoppas kunna delge det nästa vecka.

Med i veckans Cheerinfo finns också lite andra datum för kommande tävlingar vars sanktioner nu är klara och behandlats av TK. Vill er förening arrangera en tävling, glöm inte skicka in er sanktionsansökan till TK i god tid.

När vi nu gått in under RF kommer vi att påbörja samarbetet med SISU. Alla detaljer för detta är inte färdigt och vi utkommer med info så snart vi kan. Jag har gjort ett medskick i dagens Cheerinfo med lite utbildningsmaterial från SISU. Det är lite böcker ni kan köpa in till era föreningar men där är också en länk till gratis utbildningsmaterial. Det är Inkluderande ledarskap för att möta idrottare med NPF och den rekommenderar jag er att sprida till era tränare. Kanske kan ni ha använda denna som underlag för en studiecirkel i ämnet.

Jag vil sen passa på att önska alla en riktigt bra Midsommar till alla er som skall fira. Jag hoppas ni alla får njuta av jordgubbar, fint väder och härliga dagar med nära och kära. 

Kia
Föreningskonsulent

 


Färdighetsinlärning – med icke-linjär pedagogik

Inom de flesta idrotter behöver de aktiva behärska olika motoriska färdigheter, såväl idrottsspecifika som mer idrottsövergripande. Och på något sätt behöver alla dessa olika färdigheter läras in. Med en icke-linjär pedagogik som grund kan du som tränare eller lärare ta steget ifrån situationer där du själv lär ut olika delar och moment till att skapa de bästa förutsättningarna för dina aktiva att på egen hand lära in. Icke-linjär pedagogik är ett kraftfullt synsätt för att förstå människans rörelser och för att utforma effektiva program för tränare och lärare inom idrott, motion och hälsa. Pedagogiken tar hänsyn till den inbyggda komplexiteten i att lära sig rörelserelaterade färdigheter. Den tittar på att den som lär sig, inlärningsmiljön och läraren eller tränaren är en del av ett komplext samspelande  system.

Läs mer

Lek med rörelseförståelse

Med utgångspunkt i 10 vanliga lekar ger häftet dig förslag på hur du med enkla förändringar kan locka fler barn att vilja delta, utmanas och ha roligt tillsammans. Arbetsmetoden som presenteras kan du använda på alla lekar i framtiden så att de blir mer inkluderande, motiverar fler och utvecklar deltagarnas rörelseförståelse.

Läs mer

Tränarpasset!

Varsågod, här kommer det senaste Tränarpasset -  Möt varje idrottare utifrån deras förutsättningar I det här Tränarpasset har vi samlat kunskap och guider kring relationer, bemötande och feedback för att skapa goda förutsättningar för att få med samt behålla idrottare med NPF-diagnoser.

Läs senaste Tränarpasset här!

 

Inkluderande ledsakap - Gratis material!

I samarbetet med Riksförbundet Attention har SISU Idrottsutbildarna och Riksidrottsförbundet tagit fram ett kostnadsfritt utbildningsmaterial för tränare kring att möta idrottare med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF)

 

Inkluderande ledarskap för att möta idrottare med NPF


Distriktsmästerskap 2020

Då har TK behandlat inkomma arrangemansansökningar och följande DM är nu klara.

DM Norra 29 februari, Luleå Energi Arena - Arctic Cheer Avalanches

DM Mellersta 21 mars, Rosvalla Nyköping - Haninge Cheer Elite

DM Stockholm 22 mars, Rosvalla Nyköping - Haninge Cheer Elite


Tävlingar kommande år

Tyckartävling

Twist Cheer Comp 7 mars,
Nacka Sporthall - Twisters Cheer Elite

Smålandscupen 24 april,
Oscarsgymnasiet Oskarshamn - Wild Kingdom Cheer

 

Öppna tävlingar

Twist Cheer Comp 8 februari,
Rosvalla Nyköping - Twisters Cheer Elite

 


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.