Nyhetsbrevet kan även läsas på  webbläsaren.

 

NY KOLLEKTION FRÅN DULONG

'PÄRLOR ÄR NATURENS INSTAGRAMFILTER'
Köpenhamn, 2019

 

Den danska smyckesvärldens dynamiska duo berättar om deras passion för pärlor och om den nya AW19-kollektionen, som rymmer både nya klassiker och överraskningar.

 

Man kan inte prata om pärlsmycken utan att nämna Dulong i samma andetag. Sedan deras allra första milstolpe, imponerande örhängen av sötvattenspärlor skapade till danska kronprinsessan Marys bröllop, har pärlor agerat huvudroll hos Dulong.

– Det är en ändlös fascination som gång på gång för oss tillbaka till pärlorna. Pärlor har ett inre ljus som kastar ett fantastiskt sken över ansiktet. Det ger dig glöd i kinderna och framhäver din ögonfärg, berättar Marianne Dulong.

 

AW19-kollektionen innefattar helt nya sätt att arbeta med pärlor på. I ringen Glory är Tahitipärlor placerade i cirklar bredvid varandra medans Ocean-armbandet och -örhängena kombinerar pärlor i olika färger, storlekar och former. Det har lekts med kombinationer av barockpärlor, felfria Tahiti- och sötvattenspärlor, diamanter och Dulongs egna guld- och silverfärger.

  

 


Dulong presenterar en helt ny smyckesform, Aura.

 

– Aura var namnet på en gudinna, vars namn betydde vind. Det är nämligen rörelserna i naturen som vi vill fånga i Aura-kollektionen: vingsus, blommor som vajar i vinden och brisen från havet. Aurasmyckena lägger sig kring handleden och nyckelbenet och de organiska formerna går inte helt att definiera, vilket väcker nyfikenhet och gör att man tittar en extra gång. De är spännande och öppna för egen tolkning, menar Marianne Dulong.

 

I alla Aurasmycken – armband, creoler, örhängen och halsband – syns Dulongs unika hantverk i penseldragen över smyckets form. Resultatet blir en silkesmatt yta med tredimensionell textur.

 

De vackraste creolerna i galaxen

 

Esme Galaxy är skapade utefter Esme-örhängets klassiska form, men där 44 till 74 diamanter placerats i guldcirkeln för att uppnå den främsta reflektionen av ljus. 


– Det är den ultimata creolen. Den matta och mjuka ytan på guldet ger en klassiskt skandinavisk och rå look, medans diamant efter diamant adderar glamour och lyx. Esme Galaxy är minimalism och maximalism på samma gång. De är ett uttryck för allt det som Dulong står för: tidlös design, unikt hantverk och smycken för livet som kan gå i arv till nästa generation, säger Anja Camilla Alajdi, stylist och designer hos Dulong. Esme Galaxy finns i tre olika storlekar.

 

Kollektionen presenterar också nya berlocker med pärlor, Glory Balance och Piccolo Ocean.

Välkommen att kontakta oss för besök och utlån från showroom.

facebookhomepageinstagram

 Bildbanken är uppdaterad med nyheter

 STARSTUDIO PR 

Kaptensgatan 4,  114 57 STOCKHOLM 08-673 30 80  0705-18 00 19 INSTAGRAM   BILDBANK  FACEBOOK   www.starstudio.se


Om du fortsättningsvis inte vill ha pressmeddelanden eller inbjudningar, klicka här.