Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev juni 2019

Catharina har ordet

Sommaren är här och vi på Rebnis har jobbat på för att få så mycket som möjligt klart innan semestrarna. För att ni kunder snabbt ska kunna få hjälp med frågor ni har gällande våra system så har vi startat upp Kundforum via vår hemsida. Här kan ni hitta det mesta och om det inte finns så är det bara att ställa en fråga så kommer det in i vår kunskapsbank. Vi tror att ni kunder kommer att bli nöjda med denna lösning och hoppas att alla icke akuta ärenden kommer in den här vägen.

Vårt Rebnis Online, det nya bokningssystemet, har nu funktioner för aktivitetsbokning och objektsbokning. Vi jobbar mot att få ett system som är flexibelt för att våra kunder ska kunna välja de funktioner de har behov av. Vi vill att ni kunder går in och testar vårt nya system så att vi kan få in feedback och idéer för fortsatt byggande. Ta kontakt med mig eller Anna om ni vill ha en längre testperiod än de 10 dagar som erbjuds idag.

Under sommaren kommer utvecklingsteamet att fokusera på Rebnis Kassa och vi tar en liten paus gällande Rebnis Onlines fortsatta utveckling. Men, vi önskar ändå få in tips och idéer utifrån det som finns idag.

Vi på Rebnis önskar er alla en trevlig sommar!

Catharina Törngren, VD Rebnis


Kundforum

Vi vill göra det lättare för dig att få svar och därför har vi ändrat vår ärendehantering.

Rebnis lanserar ett kundforum där du enkelt kan söka svar om alla våra system samt ställa egna frågor om det är något vi inte hittills besvarat.

Vår grogrund för denna förändring är

  • Viljan att göra dig som använder våra system till expert.
  • Publicera de lösningar vi använt oss av i olika kluriga frågor/scenarion.
  • Bli mer transparenta i vilka frågor vi får in och hur vi tycker de kan lösas.

I kundforumet kan du följa befintliga trådar och får då ett mail om det kommer en ny kommentar. Ställer du en egen fråga får du svaret per mail samtidigt som vi publicerar det. Alla inlägg modereras till 100% vilket innebär att inget visas innan vi gått igenom inlägget. Detta främst så vi kan hålla ett snyggt och lättläst forum samt se till så inga personuppgifter publiceras.

Ni hittar vårt kundforum via vår hemsida.


Rebnis Online

Aktivitetsbokningen fungerar för tidsbestämda och deltagarbegränsade bokningar. Ex vinprovning, föreläsningar m.m. Objektsbokningen fungerar för uthyrning av cyklar, skotrar och annat som det finns ett antal av över timmar eller dygn.

Systemet byggs löpande och nya versioner uppdateras automatiskt allt eftersom de blir klara.

https://rebnis.online


Support och hjälp

Rebnis support finns tillgängliga dygnet runt.
Vardagar: 08.00 - 17.00
Dag före helgdag: 08.00 – 13.00
Övrig tid: Jour, debiteras enligt avtal.

Hemsida:rebnis.se
Via hemsidan når ni vårt kundforum, webbshop, nyheter och annat.

E-post:info@rebnis.se
Telefon: 063 – 57 17 70


Besök vår hemsida eller följ oss på sociala media.

facebookinstagramhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.