Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Från grodor till svensk i världsklass

Äntligen har det blivit dags för den svenskaste av alla högtider, nämligen midsommar. Under mina år i Sydney gjordes det alltid sill-inköp på IKEA och dansades ”smau grodena” runt midsommarstången.

Likt grodorna hoppar jag vidare till nästa ämne eftersom jag vill fästa uppmärksamheten på vårt erbjudande tillsammans med Gouda där alla medlemmar nu får 10 procents rabatt på en specialanpassad reseförsäkring

Och på temat medlemsförmån vill jag även lyfta jobbmatchningstjänsten Exarang som är som klippt och skuren för utlandssvenskar. Du hittar dessa och alla andra medlemsförmåner här.

Sist, men inte minst, vill jag puffa för alla spännande evenemang i augusti då vi inleder med Utlandssvenskarnas parlament och mingel på UD, hoppar vidare till årsmötet och landar i firandet av Årets svensk i världen på Grand Hôtel i Stockholm. 

Hoppas vi ses i augusti!

Cecilia Borglin, generalsekreterare


Sommarevenemang 2019

Mot slutet av augusti är det återigen dags för några spännande och intressanta dagar i Svenskar i Världens regi. 

22 AUGUSTI: 


Utlandssvenskarnas parlament

Parlamentet är vårt viktigaste påverkansforum där utlandssvenskarnas utmaningar synliggörs, diskuteras och får konstruktiva lösningsförslag med hjälp av utlandssvenskar, experter och politiker. Årets tema är "Internationell erfarenhet - en framgångsfaktor för svenskar, det svenska näringslivet och samhället i stort". Talare är bland andra Tove Lifvendahl och Lena Olving.


Mingel på UD

I direkt anslutning till parlamentet välkomnar UD alla utlandssvenskar på mingel. Om världsläget är under kontroll närvarar utrikesministern.

Mer information om dagen finns här.

 

23 AUGUSTI: 

Årsmöte

På årsmötet kommer vi bland annat välja ny ordförande, rösta om stadgeändring avseende §4 och presentera hur verksamheten framåt har stakats ut.


Årets svensk i världen-lunchen

Årets svensk i världen firas på Grand Hôtel i Stockholm. Det bjuds på mingel med pristagaren, tal av densamma, lunch med vin eller alkoholfritt alternativ, kaffe och underhållning. Även några av de tidigare pristagarna deltar.


Biljetter till samtliga evenemang finns här.
OBS! För att komma åt medlemsbiljetterna krävs en aktiveringskod. Om du ännu inte fått den, kontakta kansliet på sviv@sviv.se.


Möt styrelsen

I denna serie får du möta Svenskar i Världens styrelse. Här ger de ett och annat tips till utlandssvenskar utifrån egna erfarenheter och berättar varför de engagerar sig i styrelsen. Åttonde personen ut är styrelseledamot Erika Lundquist.

 

Tidigare intervjuer: 

Annika RembeErik BelfrageHenrietta FlodellTuve JohannessonKim KällströmClaudia Olsson, Jonas Hafström


Visste du att...

... på midsommar äter svenskarna 3 000 ton sill, 2 400 ton potatis och 5 miljoner liter jordgubbar. Helt otroligt!


Kallelse till årsmöte

Den 23 augusti är det Svenskar i Världens årsmöte. Kallelsen och alla handlingar hittar du här


ERBJUDANDE! Reseförsäkring

Nu har vi tillsammans med Gouda Reseförsäkring tagit fram ett erbjudande där du som medlem kan köpa en specialanpassad reseförsäkring med 10% rabatt. Läs mer här.


ERBJUDANDE! Nytt sätt att söka jobb

Har du internationell erfarenhet och letar nytt jobb? Då är Exparangs jobbmatchningstjänst perfekt för dig! Gratis för alla medlemmar. Läs mer här.Svenska värderingar på en global marknad

"Att arbeta målmedvetet med global mobilitet tjänar alla på", säger Sonny Olsson, Manager of Global Mobility på H&M-gruppen, i en intervju

H&M har varit huvudpartner till Svenskar i Världen sedan 2015.


Ombudet berättar

"Gräset är helt enkelt grönare här, delvis för att det regnar en hel del."

Olof Nordling, ombud i Bryssel, Belgien

Läs hela intervjun här.


SWEA fyller 40

Vi vill passa på att gratta SWEA som i år firar 40 år! De engagerar många kvinnor världen över och gör en stor insats för svensk kultur och traditioner. Jubileet firas med pompa och ståt under hela året, och vill du veta mer om festligheterna kan du läsa här.


Sist men inte minst vill vi uppmärksamma våra fantastiska partners! Tack till Atlas CopcoEricsson, H&M, Medicover, SEB Luxemburg, Stena Sessan RederiVolvo GroupNovare, Ecolean, Elekta, Grant Thornton, IDTM, IKEALundin S A, Mellby GårdOriflame Cosmetics, och alla ni andra som stöttar oss.


facebookinstagramyoutubelinkedintwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig för vårt nyhetsbrev. Har du ångrat dig, klicka här.