Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev nr 2 – juni 2019


Nu är 20 förebildscoacher klara med utbildningen

Under våren har Coachprojektet diplomerat 20 förebildscoacher som nu är redo att träffa personer som står inför en amputation eller blivit amputerade. Med förebildscoach menar vi en person med egen skadeerfarenhet som är förebild och har ett coachande förhållningssätt. Att prata med en coachande förebild tror vi kan inspirera och motivera att hitta vägar tillbaka till en fungerande vardag. Våra förebildscoacher finns runtom i landet och har olika åldrar och erfarenheter.

Här kan du läsa mer om förebildscoacher och projektets utbildning

 

Hör av dig om du vill träffa en förebildscoach

Nu söker Coachprojektet dig som vill komma i kontakt med en förebildscoach. Det är Coachprojektet som håller i nätverket och står för matchningen av intresserade och förebildscoacher. Det spelar ingen stor roll var någonstans i Sverige man befinner sig eftersom vi kan ordna digitala möten om en fysisk träff inte är möjlig och någon föredrar att se samtalspartnern under ett telefonsamtal. Våra coachande förebilder arbetar på ideell basis. Att träffa en förebildscoach är kostnadsfritt. Intresserad? Läs mer här

Du som arbetar inom vård eller rehabilitering och vet att någon som behandlas hos er vill prata med en coachande förebild är också välkommen att ta kontakt med oss.

 

Detta har hänt under våren

Förutom att utbilda projektets coachande förebilder var det mycket annat som stod på agendan. Här kommer ett axplock av det som vi jobbat med under våren.

Leva och Fungera. Coachprojektet var representerat på Nordens största mässa för hjälpmedel och tillgänglighet som gick av stapeln den 26 till den 28 mars i Göteborg. Marit Sundin var på plats i Personskadeförbundet RTP Västragötalands monter och deltog i mässans expertforum. 

Arbetsterapiforum. Coachprojektet deltog i Arbetsterapiforum den 2 och 3 april. Konferensen arrangeras vartannat år av Sveriges Arbetsterapeuter som vi fick dela monter med. Det var ett bra tillfälle att berätta om projektet och hur ett coachande förhållningssätt kan öppna vägar tillbaka till en fungerande vardag.

Information till vård och rehabilitering. Marit Sundin och Karolina Anner presenterade projektet den 3 april för rehabpersonal på RG Aktiv Bosön som erbjuder rådgivning och träning för personer som lever med en ryggmärgsskada eller liknande skada. RG Aktiv Bosön ligger på Lidingö.

Den 30 april höll Coachprojektet i en lunch-föreläsningRehabstation Stockholm. Marit och Karolina informerade om projektet och möjligheten att träffa en förebildscoac​h.

Den 14 maj var Coachprojektet på besök på armprotesenheten och gåskolan i Göteborg. Den 15 maj var det dags att informera ett tvärprofessionellt vårdteam på Sahlgrenska Universitetssjukhuset om de möjligheter som Coachprojektet kan erbjuda personer som står inför en amputation eller blivit amputerade. Teamet samarbetar kring amputationsprocessen.

Och slutligen, missa inte en jätteintressant artikel om vår projektledare Marit Sundin i Sveriges Arbetsterapeuters medlemstidning! Jättekul att sprida information om vårt arbete på så många olika sätt.

 

Lite om våra planer för hösten

Den 7 och 8 september startar en ny omgång utbildningar för blivande förebildscoacher. Utbildningen kommer att hållas i Malmö och avslutas den 4 oktober.

Den 13 september planerar projektet att delta i Hjälpmedelsmässan Minfritid.nu som arrangeras av Tyresö kommun i Stockholm.

Under höstterminen kommer Coachprojektet att ta fram distansutbildningar. Materialet utvecklas i samarbete med SHIFT Education i Umeå.

 

Nästa nyhetsbrev

Nästa nyhetsbrev kommer ut i september/oktober - till dess önskar vi alla en härlig sommar! 

Allt gott!

Marit Sundin, Karolina Anner &

Astrid Källström

 

Foto: Katie Irvine

Det här är Coachprojektet

Coachprojektet drivs av Personskadeförbundet RTP och riktar sig till personer som nyligen blivit amputerade. Med hjälp av coaching och förebildskap ges personer som förlorat en kroppsdel förutsättningar att återgå till ett aktivt och meningsfullt liv. Projektet är rikstäckande och personer i hela landet har möjlighet att delta.

Läs mer om projektet här.

Frågor? Mejla coaching@rtp.se. Du kan också nå oss på 08-629 27 85.

Coachprojektet finansieras av Arvsfonden. Vi samarbetar med Sveriges Arbetsterapeuter.

Sprid gärna information om Coachprojektet i ditt nätverk eller på din arbetsplats!

 

Mer information om projektet hittar du på www.rtp.se eller på Facebook Amputation, Personskadeförbund RTP. Du kan nå oss på 08-629 27 85 eller coaching@rtp.se. Coachprojektet finansieras av Arvsfonden och stöds av Sveriges Arbetsterapeuter.

 


Coachprojektet drivs av Personskadeförbundet RTP, Box 1386, 172 27 Sundbyberg
Tel 08-629 27 80 - E-post info@rtp.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.