Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV JUNI 2019

SITE/SPECIFIC FESTIVAL 22-25 AUGUSTI 2019

Emma Tolander medverkar på SITE/Specific festival, foto av Emma

22-25 augusti 2019 arrangerar vi SITE/Specific festival i samarbete med ccap och Dansistan, inom ramen för DANS.HALL augustifestival. I hela området Telestaden i Farsta skapas nya mötesplatser som fylls av konstupplevelser och scenkonst. 

Under fyra dagar i augusti slås alla dörrar upp på vid gavel och konstnärer knutna till SITE visar upp sitt arbete. Festivalens utbud blir en direkt inblick i det dagliga arbete som bedrivs av ett stort antal konstnärer i huset, en förhandstitt på det som inom en snar framtid kommer att kallas ”det senaste”. Festivalen bjuder på en mångfald av uttryck och utforskar samtidigt platsens potential som plattform för nya redovisningsformat genom workshops, installationer, work-in-progress och mycket annat. Mer info kommer snart! 

En som kommer att medverka på festivalen är SITE-stipendiaten Emma Tolander, som just nu arbetar med verket KROPPSKVINNANS GRUPPTRÄNING i SITE Studio. Följ gärna  Emmas arbete på bloggen kroppskvinnan.se och på Instagram.

-Det kommer bli 45 minuters pass då vi tillsammans tränar kroppskonst, säger Emma. 
-Alla med en kropp kan vara med. Om du inte har en kropp kan vi absolut prata om det oxå, såklart!

Vi ses på festivalen den 22-25 augusti!


SITE TILLSÄTTER ETT KONSTNÄRLIGT RÅD

För att bredda kunskapsresurser och kompetenser på SITE tillsätter vi nu ett konstnärligt råd. Rådet ska kopplas in vid val av stipendiater, residens och samproduktioner. 

Det konstnärliga rådet består 2019-2021 av Paloma Madrid, Rado IštokBjörn Säfsten och Ulrika Berg. Varmt välkomna!

Från SITE deltar Anne-Sofie Eriksson, verksamhetsledare och Emelie Johansson, projektledare. 


NYA KRAFTER TILL STYRELSEN

Vi är mycket glada att vi kan hälsa Ranjani Srinivasan och Johan Holmgren välkomna som nya ledamöter till styrelsen på SITE! Läs mer om vår styrelse här.


SOMMARRESIDENS PÅ KONSTVERKET 2019

Vi säger grattis till de fyra bildkonstnärerna Johanna Arve, Linnea Hansander, Jan Matsson och Adam Ytterberg som tilldelas Konsverkets sommarresidens 2019! Residenset äger rum i Konstverkets lokaler under juli och augusti. 

Johanna, Linnea, Jan och Adam samarbetar i ett projekt som utgår från Strindbergs Ett drömspel och ska resultera i en livekonstföreställning med marionettskulpturer, interaktiva installationer och deltagarbaserat berättande/karaoke för Strindbergs Intima Teater.

Konstverket - interdisciplinärt produktionshus i Farsta  - erbjuder sommarresidens för professionella konstnärer inom bild, form och scenkonst. På Konstverket finns KKV, Konstnärernas Kollektivverkstad, och SITE, produktionsplats för scenkonst – grundare och ägare av Konstverket. Residenset vänder sig till konstnärer och/eller projekt som vill utforska de möjligheter till interdisciplinära samarbeten och praktiker som Konstverket kan erbjuda.


ANNA ÖBERG I SAMARBETE MED DANSNÄT SVERIGE

Solitude, foto Mats Bäcker

SITE-stipendiaten Anna Öberg har påbörjat arbetet med det nya verket SOLITUDE. SOLITUDE är Dansnät Sveriges nya samproduktion med premiär på Västerås Konserthus 21 september 2019. Mer info här.


TILMAN O'DONNELL TILL TYSKLAND, USA, KANADA OCH HONG KONG

Efter premiären på MADE IN CHINA på Mousonturm i Frankfurt (DE), begav sig SITE-stipendiaten Tilman O'Donnell till Los Angeles för att påbörja repetitionerna av ANIMALS ON THE BEACH, i koreografi av  Deborah Hay och med premiär på Tanz im Augusti i Berlin. I juni reser Tilman till Transformation Danse i Montreal (CA) för att leda en workshop om sin egen metod kallad On Stillness & Action: The Still Act (ing), som kombinerar principerna för Zazens meditation och samtida dans och rörelse, i teori och praktik. Läs mer här.

Tilman avslutar juni månad med undervisning för Tanztheater Pina Bausch på kompaniets turné till Antwerpen samt framförandet av MADE IN CHINA i Hong Kong. Han läser för närvarande John Kelseys bok Rich Texts: Selected Writings For Art. Läs mer på konstnärens hemsida här


ANNA PEHRSSONS VERK VISAS PÅ KONSTHALLAR

Teckning Anna Pehrsson

Efter premiären av installationen CLUSTER I AND II på Bonniers Konsthall arbetar SITE-stipendiaten Anna Pehrsson vidare med THRESHOLDS (CLUSTER III). Verket som är en fyra timmars installation stöds av Region Uppsalas Dansresidens 2019 och har premiär på Tjörnedala Konsthall i Simrishamn i augusti. Verket visas även på InSITE festivalen i Farsta den 23-25:e augusti och på Uppsala Konstmuseum den 10 oktober 2019.

Som dansare  fortsätter Anna samarbetet med Mia Habib (NO) och utvecklingen av HOW TO DIE/ INOPINÉ, som symposium och koreografiskt verk. Under hösten turnerar hon även som dansare i Rachel Tess’ ANY NUMBER OF SUNSETS och Alexandra Waierstalls ANNNA3. Läs mer på konstnärens hemsida här


GLÖM INTE ATT BOKA STUDIO OCH BLACK BOX I HÖST

SITE-stipendiaten Anna Öberg i SITE studio, foto Anna Öberg

SITE erbjuder två studios och en black box till uthyrning i Konstverkets nyrenoverade lokaler. I alla tre lokalerna finns sviktande dansgolv och golvvärme. Stora och Lilla studion är rymliga rum med stora fönster och dagsljus. Ljudanläggning för repetitioner ingår. Självklart har ni tillgång till vårt fina kök och lunchrum. Det är mycket smidigt att ta sig till SITE med bil. Från tunnelbana (Farsta) promenad eller buss och pendeltåg (Farsta strand) 10 min promenad. Mer info här
Kontakta oss gärna så ser vi vad vi har för tider att erbjuda! 


SITE Sweden │ Mårbackagatan 11 │ Hus H │ 123 43 Farsta

www.sitesweden.se │ info@sitesweden.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.