Nyhetsbrev kultur från Sotenäs kommun. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Missa inte!

Varje månad tipsar jag om tre arrangemang jag tycker att du absolut inte får missa.


1. Udden skulptur

Stor folkfest när nya skulpturer presenteras i Hunnebostrand.


2. Karlsson barock

Den vackraste musik som tänkas kan spelas på Gerlesborgsskolan.


3. Utomhusbio i Parken

Naturfilmer och fika i skymningen i Parken. Magiskt!

Sotenäs kultur juni

Vackra juni är här och det innebär skolavslutningar, student, nationaldag och midsommarfirande. Samt vernissager för Gerlesborg, Udden skulptur och KKV Bohuslän. I detta nyhetsbrev får ni också se den första konstnärliga utsmyckningen sedan Sotenäs kommun införde 1%-regeln. Kalendariet rymmer skolor för både balett och cirkus och biblioteket ordnar Sommarboken. Ja, det händer så mycket i vår lilla kommun att det är rent häpnadsväckande.

Det är också nu badgästerna kommer till oss. Under några få veckor tredubblas befolkningen och det är klart att många arrangörer hoppas på extra stor publik. Jag hoppas att du som läser detta vill skicka brevet vidare till minst en delårsboende. Visst vill vi att våra sommargäster också ska få ta del av vårt rika kulturutbud! Be dem gärna att prenumerera också. Anmälningslänken hittar du här.

Önskar er alla en riktigt glad konst- och kultursommar!

Carl Forsberg, kultursekreterare

Little kiss of sun. Foto: A_Peach

Balettskola i Kungshamn

I sommar kommer Agneta Bank att starta med klassisk balett för alla åldrar i Kungshamns mellanstadieskolas gymnastiksal!

Vecka 27, ons.-fredag har hon gratis prova på dagar. Man måste dock boka plats. Dessa dagar visar också i vilken ålderskategori samt svårighetsgrad kurserna kommer att erbjudas följande veckor.

Läs mer om bokningsvillkor och balettskolan på hemsidan: http://www.barndans.nu/ (Klicka på Sommarkurs i Kunghamn)


Cirkusskola med Cirkus Cirkör

Cirkus Cirkör är på sommarturné och kommer till Folkets Park i Hunnebostrand. Dom riggar upp på utedansbanan, som har tak och väggar, och välkomnar alla från 7 år att vara med!


Kursen sträcker sig över fem dagar och veckan avslutas med en show, för de deltagare som vill, inför familj och vänner.
Kurs på 5 dagar, den 1-5 juli. Pris 600 kr.


Kl 9.00-10.30 för 7-9 år
Kl 11.00-12.30 för 10-14 år
Kl 13.30-15.30 för 15 år - vuxen

Inga förkunskaper krävs. Anmälan sker till annakarin@kulturhusethavochland.se


När du tränar nycirkus får du prova på cirkusens alla spännande grunder som t ex jonglering, akrobatik, lindans och luftakrobatik. Det som verkar omöjligt blir plötsligt möjligt med proffsiga pedagoger vid din sida. Samtidigt träffar du nya kompisar att samarbeta och ha roligt med. I cirkusträningen peppar och stöttar vi varandra och du behöver inga förkunskaper, träningen anpassas till den nivå du befinner dig på.
Om vädret tillåter kan vissa pass hållas utomhus.


Solhagen får granitskulptur

I Sotenäs kommuns förskolor vill vi skapa en härlig känsla som barnen trivs i. Därför utlyste Sotenäs kommun ett uppdrag där Solhagens nybyggda förskola skulle utsmyckas, då utsmyckningar och konst lockar till fantasier och lek. Hela 17 bidrag skickades in och valet föll på konstnären Magnus Ringborg. Juryns motivering till val av konstnär var att Magnus Ringborgs förslag uppfyller flera kriterier och infriar ledorden ”Glädje i rörelse och gemenskap”. Med ett spännande uttryck som ger stimulans åt barnens fantasi kommer skulpturerna ha en positiv inverkan på förskolans elever. Juryns motivering fortsätter:
”Valet av att använda röd och svart granit tyckte vi var vackert och ger en variation till skulpturen. Graniten har en geologisk anknytning till platsen och är i sitt åldrande tidlös.”

Läs mer och se fler bilder här. Vi räknar med att kunna resa skulpturen under hösten 2019.

 


Kalendarium


Så funkar det

Nyhetsbrevet om kultur i Sotenäs kommun kommer ut den 29:e varje månad. Vill du att ditt evenemang ska synas här, så maila till kultursekreteraren senast den 27:e månaden innan ditt evenemang äger rum. Du behöver beskriva evenemanget med en mening och bifoga en länk till en sida med mer utförlig beskrivning. Se ovan på kalendariet för att få en uppfattning om hur det kommer att se ut.


facebookinstagram

E-post: carl.forsberg@sotenas.se

Telefon: 0523 - 664 788

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har anmält dig via vår hemsida eller på annat sätt godkänt att din adress används för utskick. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.