Petra Brask & Partners inspirationsbrev. Se det i webbläsaren.

JUNI INSPIRATION

En vilsam semester

Har du någonsin tänkt att du kan smygjobba på semestern? Då är du inte ensam. Alla dessa digitala deviser och sociala medier som pockar på vår uppmärksamhet kan mycket väl ge en falsk känsla av att allt är så bråttom och att vi måste ”stå på tå” för att hänga med och inte hamna efter. Vi försöker kanske jobba över och tänjer på sömntimmarna för att få ihop dygnets alla aktiviteter och upplevda krav på oss. Låt säga att vi har hållit på så ett tag? Då är det risk för att hjärnan till slut lider av en kronisk brist på sömn och att en dimma av trötthet till slut sveper in över dygnets alla timmar.

Semestern är vår chans att vila ifatt och återhämta oss...


AKTUELLT

Stort grattis Cecilia!

Cecilia blev den lyckliga vinnaren av en effektivitetscoaching! Förutom rätt svar på alla våra frågor så fick vi fem helt oemotståndliga motiv till varför just hon skulle vinna…

  1. Jag har inte tid för en effektivitetscoachning – det måste ju vara den i särklass bästa anledningen till att jag skulle behöva en.
  2. För att inte tala om att jag läste mejl och mejlar detta till er så här på morgonen – inte ens nära optimalt.
  3. Och jag har numrerat mina motiv, färglagt mina svar.. behöver jag säga mer? Alldeles på tok för noggrant, suck.
  4. Sen gjorde jag lite annat samtidigt – svarade i telefon, läste lite mejl, såg några klipp, mejlade länk till ert klipp om att använda morgonen på ett bra sätt till hela vår grupp (som kanske sitter o läser mejlet o kikar på klipp direkt nu..). När jag kom tillbaka från telefonsamtalet gick jag till fel arbetsplats i vårt aktivitetsbaserade kontor – I rest my case!
  5. Och tänk vilken utmaning och utveckling för er att sätta tänderna i en sån person :-)

UTBILDNING

Har du koll på Teams?

En enklare struktur och öppnare kommunikation bidrar till en högre effektivitet och mindre stress. Med vår nya utbildning ”Effektivare med Teams” får ditt team en aha-upplevelse för ett nytt sätt att arbeta på. Verktyget Microsoft Teams ingår i Office 365. Låt oss inspirera dig och dina kollegor att komma igång och arbeta i Teams!


TIPS & INSPIRATION

Är på semester. Är det något viktigt, vänligen skicka en tweet med #DuStörMinSemester

Det är snart dags att lägga in ditt autosvar inför semestern. Vårt tips är att du ser till att chefen har en bra känsla för humor innan du experimenterar för mycket med ditt meddelande som följande personer har gjort…

  1. Jag är på semester t.o.m. 15 augusti. Jag kommer att tillåta varje avsändare ett mejl. Skickar du fler mejl, kommer jag att radera dem slumpvis till det bara finns ett kvar. Välj klokt. Observera att du redan skickat ett mejl till mig.
  2. Jag är inte på kontoret, åter den 15 augusti. Du når mig genom att vänta tills jag är tillbaka.
  3. Jag är på semester och åter nästa vecka. Jag har otroligt enkel tillgång till både telefon och mejl, men jag lovar dig, de kommer inte användas i arbetssyfte. 

När du väl lagt in ditt mer seriösa autosvar inför semestern så önskar vi dig en vilsam semester.


OM TIDEN

Ny låt om tiden

Vi skickar med en låt att gå och nynna på i sommar som en av våra underbara kursdeltagare skickade in till oss efter en företagskonferens i Sopot. En låt om TID såklart :)

Lyssna på låten TIDEN

 


 

 

Team Petra Brask & Partners önskar dig en fantastisk fin och vilsam sommar!


”Lova inte bort tid som du inte har råd att förlora.
Tid för återhämtning, påfyllning av energi,
tid med dig själv och dina nära och kära
förtjänar samma respekt som din arbetstid.”


Får du inte vårt inspirationsbrev direkt i mejlen än?
I så fall, klicka här eller på knappen ovan och anmäl dig!

twitterfacebookinstagramlinkedinyoutube

 Petra Brask & Partners • info@petrabrask.sewww.petrabrask.se

Du får detta inspirationsbrev eftersom du är kund till oss eller för att du har registrerat dig som prenumerant. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.