Ta del av senaste nytt och kommande aktiviteter.

Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Sveriges Innovationsriksdag 2019

Swedish Incubators & Science Parks årskonferens Sveriges Innovationsriksdag avslutades den 9 maj efter tre dagar fyllda med inspiration, samtal och workshops om hur vi utvecklar Sveriges ekosystem för innovation.

Läs mer >>

Förläsningen "Samverkan ökar möjligheten till att behovsprövade idéer når framgångsrik kommersialisering" hölls av Pär Börell som är verksamhetsledare för Välfärd & Hälsa (Västerås Science Park).

Samverkan ökar möjligheten till att behovsprövade idéer når framgångsrik kommersialisering

Genom samverkan bidrar Västmanlands styrkeområde välfärd och hälsa till att lösa angelägna samhällsutmaningar inom vård och omsorg. Detta genom att länets innovations- aktörer samarbetar där ingående parter bidrar med sina styrkor via en utvecklad och branschanpassad innovationsrådgivnings- process.

Läs mer >>

Pär Börell, verksamhetsledare för Välfärd & Hälsa. Foto: Björn Lindberg

10 Nytänkande entreprenörer tilldelas ÅForsk Entreprenörsstipendie på Sveriges Innovationsriksdag 2019

Stiftelsen ÅForsk har i samarbete med Swedish Incubators & Science Parks utsett 10 entreprenörer som får ÅForsks Entreprenörsstipendie 2019. Stipendiet om 200.000 kronor syftar till att stötta entreprenören att förverkliga sin affärsidé.

En av stipendiaterna är Majid Alimadadi, som har fått stöd av Västerås Science Park med att få sin affärsidé verifierad. 

- Eftersom hållbarhetsaspekten ligger ”top on mind” hos Majids kunder, har han en stor marknad, även internationellt, vilket gör att denna innovation ligger helt rätt i tiden. Majid har en hög drivkraft och stor kunskap inom området, så det gläder mig att han tilldelas ÅForsks Entreprenörsstipendium, säger Anders Sageborn, affärsutvecklare på Västerås Science Park.

Läs mer >>

Entreprenören Majid Alimadadi.

Västerås Science Parks ordförande Eva Kvist Östgren medverkade i workshopen. Foto: Crelle

IASP European workshop hölls i Science Park Mjärdevi

med fokus på samhällstransformation, accelererande
teknik – och innovationsmiljöernas framtida roll

Samhällstransformation och hur tekniken kan främja en resurseffektiv och kreativ utveckling var temat för en europeisk konferens, som samlade europeiska science parks, inkubatorer och klusterorganisationer för ett par dagar i Linköping. Tillsammans med representanter från företag, akademi och samhälle diskuterades utvecklingen av våra framtida samhällen. I september fortsätter diskussionen när International Association of Science Parks and Areas of Innovation håller sin världskonferens på temat Industri 4.0 i Nantes, Frankrike. 

Läs mer >>


Hälften av bolagen på 33-listan från inkubatorer och science parks

Ny Teknik och Affärsvärlden presenterade i dagarna årets upplaga av 33-listan som återkommande listar Sveriges 33 mest spännande teknik-startups. En snabb genomgång av listan visar på att hälften av företagen har koppling till inkubatorer och science parks som är medlemmar i Swedish Incubators & Science Parks.

Läs mer >>

Västerås Science Parks medlems- företag Sally R, är utsedda till att vara en av Sveriges hetaste startups.

Sally R har med hjälp av Nasa-teknik utvecklat nya smarta reningsmoduler och optimeringsmetoder för att spara på energiförbrukningen i fastigheter. 

Läs mer >>

Viktor Kjellberg, VD Sally R. Foto: Håkan Lindgren.

Foto lånat från foretagarna.se. Foto: Per och Per

103 unga idéer

Tidningen Företagaren publicerade för fjärde året i rad ”103 unga idéer” – en topplista med unga (max 30 år), nytänkande och kreativa entreprenörer. Listan presenteras i ett samarbete mellan Företagarna och Almi Företagspartner AB, och här listas årligen 103 nytänkande företag från hela Sverige, som drivs av spännande unga entreprenörer.

Med på listan finns bland annat Västerås Science Parks medlemsföretag Opertaionskollen och Skira.

Läs mer >>


Dennis Alderstand på Digital Mechanics konstruerade och anpassade designen av handtaget för tillverkning.

Digital Mechanics hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter

Att inte kunna tömma blåsan är ett vanligt problem i vården. Med hjälp av ultraljud ser Vitacons scanner till att blåsan kan tömmas vid behov med en tillfällig kateter. Digital Mechanics har tillsammans med Vitacon designat ett bekvämt, ergonomiskt scannerhandtag, och tillverkar även detaljerna för serieproduktion av scannern.

Digital Mechanics är aktiva i projektet Swedish Scaleups, som Västerås Science Park är projektpart till. 

Läs mer >>


Realheart i diskussion med den amerikanska läkemedelsmyndigheten

Västerås Science Parks medlemsföretag Realheart siktar på den amerikanska marknaden och fastställer en utvecklingsplan fram till de första människoförsöken.

Läs mer >>


Har du något att berätta?

Vi är stolta över våra medlemmar och hjälper gärna till att sprida era nyheter. Händer det något spännande i ert bolag, som ni vill berätta om? Skicka några korta rader eller ett pressmeddelande till jenny.widetjarn@vasterassciencepark.se


Take Off - Entreprenörskap på dina villkor

Datum: 10 juni
Tid: 10.0-12.00
Plats: Ingenjör Bååths gata 47, Västerås

I snart tre år har vi (Västerås stad, Västerås Science Park, Create Business Incubator, Coompanion Västmanland, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan) arbetat gemensamt för att utveckla och etablerat Take Off-metoden till ett nationellt och internationellt framgångsexempel, med målet att personer med nedsatt arbetsförmåga kan komma tillbaka i arbete. 
Take Off pågår till januari 2020 och nu tar vi nästa steg i vårt arbete genom att flytta in verksamheten i nya lokaler. 

VÄLKOMMEN TILL INVIGNINGEN AV VÅRA NYA LOKALER! 
Du får kunskap om projektet och hur långt vi har kommit. Utöka ditt nätverk med de fantastiska deltagarna och få inspiration till hur du kan bidra till socialt hållbara företag. 

Anmäl ditt deltagande redan idag till takeoff@vasteras.se


Railbaltica - möjligheter för svenska företag

Datum: 13 juni
Tid: 08.30
Plats: expectrum, Västerås

Järnvägsklustret, Swerig och Business Sweden bjuder in till ett frukostseminarium om Railbaltica - det största infrastukturprojektet i Baltikum.

Mer information och anmälan >>


Socialt företagande
i Västmanland

Datum: 14 juni
Tid: 09.30-11.00
Plats: Westras, Västerås

Är samhällsnytta ditt företags främsta drivkraft och löser affärsidéen en samhällsutmaning? Återinvesteras huvuddelen av det ekonomiska överskottet i verksamheten? Saknar du idag finansiering, affärsstöd och nätverk för att utveckla ditt sociala företag? Varmt välkommen till en välfylld förmiddag! 

Mer information och anmälan >>


Licensiering och patentförsäljning
- Hur gör man?

Datum: 18 juni
Tid: 11.30-13.00
Plats: expectrum, Västerås

I juni och i augusti kommer Västerås Science Park att arrangera två stycken workshops för grupper av företag och innovatörer som vill fördjupa sig inom licensiering och patentförsäljning. Deltagarna får hjälp med att ta fram en övergripande plan för kommersialiseringen av sin innovation. 

Mer information och anmälan >>


Automation hela vägen – möjligheter med additiv tillverkning
av robottillbehör

Datum: 25 juni
Tid: 07.15
Plats: expectrum, Västerås

Automation Region bjuder in till Frukostmöte med workshop! 

Mer information och anmälan >>


Besök av infrastrukturminister Tomas Eneroth

Datum: 26 juni
Tid: 10.00-11.45
Plats: expectrum, Västerås

Infrastrukturminister Tomas Eneroth besöker Järnvägsklustret. Han kommer bland annat att lyfta viktiga framtidssatsningar.

Mer information och anmälan >>


Västerås Science Park
expectrum, Kopparbergsvägen 10
722 13 Västerås

Telefon: 021-490 02 60 | E-post: info@vasterassciencepark.se 

facebooklinkedinyoutubehomepage

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.