Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tankar...

"Mölndals stad har de senaste sju åren haft visionen; Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige.

Visst krävs det mod för att få igenom den förvandling som Mölndals stad har genomgått de senaste åren. Det har varit oerhört tufft för många företag, men utan ork och mod sker ingen förvandling eller innovation. Mölndal har förvandlats till en framgångsrik stad som har vunnit pris efter pris. Nu har vi en beslutad näringslivsstrategi som hela kommunfullmäktige ställer sig bakom och som skall visa staden vägen framåt i vår strävan att stötta näringslivet. Vi är en del av Europas mest snabbväxande storstadsregioner som drivs av stora investeringar. I denna utveckling har Mölndals näringsliv en framträdande roll. Här finns multinationella företag såväl som småföretag och kluster med kompetens som efterfrågas på den globala marknaden, inte minst inom Life Science sektorn och mötesindustrin".

Carina Kloek-Malmsten


Kontakt

Carina Kloek-Malmsten Näringslivschef, carina.kloek-malmsten@molndal.se

Tel. 031-3151311

Karin Kempe
Näringslivssamordnare
karin.kempe@molndal.se
Tel. 031-3151314

Mattias Jighede, näringslivsutvecklare, mattias.jighede@molndal.se, 

Tel. 0702-732888


Pristagare på Näringslivsdagen

Alla glada pristagare

Den 16 maj var årets näringslivsdag och på Åbyarena träffades 200 besökare från olika delar av Mölndals näringsliv. De träffades för att knyta nya kontakter, lyssna på spännande föreläsningar och för att utse årets vinnare.

Årets Mölndalsambassadör, som också får äran att tända julgranen, blev Lennart Karlsson, Aspelin Ramm. Årets Unga företagare blev Maximilian Lajsic, Phenomenal Sportswear och Årets utvecklingsföretag blev Scan Interlight AB. Grattis till alla.

Mölndal goes Pride 2019

Välkommen att ta del av aktiviteter i Mölndal och besök oss i tältområdet Pride Park i Göteborg under West Pride lördagen den 15 juni.

Läs mer

Konsten i centrum då Mölndals torg nyinvigdes

Den 9 maj 2019 nyinvigdes Mölndals torg. Konstnär Åsa Maria Bengtsson har tillsammans med Mareld landskapsarkitekter formgivit hela torgytan.

Maj 2019

Positiv ökning för Mölndals fastighets- och företagsklimat

Demoskop genomför regelbundet undersökningar av fastighets- och företagsklimatet i olika kommuner. Mycket glädjande är att andelen nöjda företagare i Mölndal ökat med 37 % i planärenden och 32 % i byggärenden sedan föregående undersökning, år 2017. - Det är en uppväckande hög ökning i nöjdhet gällande kommunens sätt att hantera plan- och bygglovsärenden. Det är ett särskilt positivt resultat med tanke på att det just nu byggs väldigt mycket i Mölndal, säger David Björnberg från Fastighetsägarna GFR.

- Vi tycker att samarbetet fungerar mycket bra med Mölndals stads-byggnadskontor, med bra dialog från detaljplaneskedet till slutbesked, säger Eva Skoow, affärsområdeschef på Wallenstam.

Konst på tre fasader i Mölndal i juni

Under perioden 6-16 juni kommer du att kunna se tre enorma konstverk växa fram på fasader i Mölndal. I konstprojektet Artscape Saga skapar internationella och svenska konstnärer muralmålningar i Mölndal. 

Artscape pågår också samtidigt i 11 andra kommuner i Göteborgs-regionen. I Mölndal målar James Bullough (USA) 6–12 juni och Thiago Mazza (Brasilien) 8–16 juni. Var med och skapa en tredje väggmålning i Mölndal, under ledning av den svenska konstnären Code26 på tisdag 11 juni, 14.00–19.00. Läs mer

Föreningen Kållered BID bildad

Ett stort antal personer samlades på frukostmötet på fritidsgården i centralla Kållered.

På tisdagmorgonen hölls en kick-off för föreningen Kållered BID som nu är bildad.

En samverkans-form mellan Mölndals stad, fastighetsägarna och idéburen sektor.

Syftet är att utveckla centrumområdet i samverkan. Rudolf Antoni, vice vd Fastighetsägarna och Johanna Lindgren från Borås Science Park höll inspirerande föreläsningar. Frukostmötet avslutades med tårta. Idéer har samlats in, en handlingsplan kommer att tas fram, avtal ska skrivas och medlemmar värvas.

Vill din organisation vara med? Kontakta marthe.vakoufari@molndal.se

Månadens företag - HR Commit

Grundarna av HR Commit, Carolina Hansson och Sofia Bjurbäck

HR Commits grundidé är att vara HR nära till hands och ge små och medelstora företag möjlighet till en trygg HR-funktion utan att behöva anställa. Trygghet, Flexibilitet och Engagemang är värdegrunden som står bakom de skräddarsydda lösningar som utformas för att bemöta kundens både budget och behov. Genom personlig kontakt och långsiktiga relationer bidrar HR Commit till ett välfungerande HR- och arbetsmiljöarbete.

Läs mer

Röster från Mölndal

Ett återkommande inslag i nyhetsbrevet är texterna under rubriken "Röster från Mölndal". Här skriver olika personer utifrån sina perspektiv. Denna månad skriver Mattias Jighede, näringslivsutvecklare, Mölndals stad.

Tillbaka till rötterna med destinationsutveckling i fokus. Hemma igen! Nu har jag verkligen hamnat helt rätt. Innan jag lämnade Mölndals stad för 12 år sedan hann jag med att växa upp i Kållered, gå på gymnasium i Fässberg och bo på ytterligare fyra olika adresser i Mölndal. Nu är jag tillbaka, denna gång i rollen som näringslivs-utvecklare i Mölndals stad.

Läs hela texten här

Besöksmål i Mölndal - Stensjö Center

Stensjö Center äventyrsgolf och kanotuthyrning är ett aktivitets-center intill Stensjöns nordvästra strand i Mölndal. Äventyrsgolf är den moderna formen av minigolf och banan i Mölndal har blivit utsedd till Sveriges bästa.

Läs mer

Nominering till Utmärkelsen 2019

Vi vet att det över hela Göteborgsregionen finns så många skolor, företag och yrkeslärare som driver olika projekt för samverkan mellan skola och arbetsliv. 

Många tar också initiativ till nya mötesplatser och på andra vis bidrar till att skola och arbetsliv möts. Hjälp oss hylla och uppmärksamma dem! 

Läs mer och nominera

Aktuella upphandlingar

Upphandlingar.nu är Göteborgsregionens marknadsplats för offentliga upphandlingar. Till hemsidan


GDPR. Din trygghet är viktig för oss. Vi vill därför informera om att vi alltid hanterar dina personuppgifter med största noggrannhet. Vi sparar uppgifterna under den tid vi behöver för att kunna ge dig bästa möjliga service. Vill du veta mer om hur dina personuppgifter hanteras hittar du all information här. Läs mer

Nu över 1500 på sändlistan!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du haft kontakt med Mölndal i näringslivsfrågor eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

facebooklinkedintwitter