Problem med att läsa detta brev? Öppna i webbläsaren.

2019-05-23

EVY - Solskyddet med minimal miljöpåverkan


Ett bra solskydd ska inte bara skydda huden mot solens strålar. Det ska också vara hållbart, vattenfast, smidigt att använda och bra för vår miljö.   EVY TECHNOLOGY har solprodukter som lever upp till alla dessa punkter.

EVY är en multifunktionell solserie som är anpassad för kropp och ansikte. Produkterna är extra vattenfasta och lägger sig i hela översta hudlagret istället för att ligga på ytan. Därför rinner inte EVY av i pooler eller hav. Genom våra effektiva solfilter tillsammans med EVY teknologin kan produkterna dessutom hålla en mycket låg halt av solfilter, vilket är positivt för både miljö och hud. Den extra milda och effektiva formulan rekommenderad av hudläkare till känslig hud och kan användas från sex månaders ålder. Produkterna är fria från konserveringsmedel och parfymer  samt är alltid allergitestade.

 


 - Jag har testat många solskydd men EVY är det enda som verkligen fungerar när man blir varm eller dyker och behöver ett långvarigt och extra vattenfast solskydd. EVY är effektivt, bra för huden och miljön vilket är extremt viktigt för mig, säger äventyraren Annelie Pompe.


Smart och resurssnål förpackning

  • EVYs aerosolförpackning fungerar liknande en konservburk som endast sprutar ut. Flaskan öppnas aldrig och inget syre kommer åt produkten. Produkten är fräsch tills den sista droppen.
  • Inget spill finns kvar på insidan av flaskan och när den är slut bör flaskan kan slängas i metallåtervinningen, korken i plaståtervinningen. Aluminium som förpackning är ett bra miljöval då det är enkelt att återvinna.
  • EVY innehåller ej ingredienserna Oxybenzone och Octinoxate som är förbjudna av vissa myndigheter för att skydda koraller och havsmiljö.
  • Drivgasen är miljövänlig och framställd av förnyelsebar råvara. EVYs produkter är tillverkade i Sverige.

 


Granskning av 45 solskydd på marknaden

Norska konsumentföreningen har granskat 45 kända solskydd på marknaden. Endast åtta får godkänt i detta test. Du hittar listan på miljöbelastande, hormonstörande och allergiframkallande parfymämnen längst ner i testet.

EVY klarar sig bra även om vi inte är med i detta test.

www.forbrukerradet.no/test/no-testkategori/solkremtesten-2017/

 

Även om solskyddsingredienser är en liten del av de miljöhoten mot våra hav och vatten så är det allt mer omdiskuterat.  Men trots att  ingredienser klassas som ofarliga att använda på vår hud så är det många som utgör miljörisker. Att en produkt är certifierad som en ekologisk produkt behöver det inte betyda att den är utan risker för milön. Forskningen går ständigt framåt och det är svårt att svära sig fri från all miljöpåverkan, vi vet helt enkelt inte allt om alla ingredienser.   

Här är ett urval av artiklar om ämnet.

https://phys.org/news/2018-08-scientists-titanium-dioxide-sunscreen-polluting.html 

news.scubatravel.co.uk/sunscreen-sea-life-vulnerable toxins.htmlmarinesafe.org/blog/2016/03/18/sunscreen-pollution/


Kontakt:

PR/Marknad: Erika Tapper
erika@evytechnology.com 
Tel: +46 (0) 762 357 590 

VD: Margret Pinto
margret@evytechnology.com 
Tel: +46 (0) 735 680 766 

 www.evytechnology.com