NYHETSUTSKICK FRÅN HITTAUT | DU BIDRAR TILL RÖRELSEGLÄDJE

2019 års hittautsäsong är igång!

Välkomna till en ny hittautsäsong. 2019 finns hittaut på 45 orter och redan har vi 15 895 deltagare som gjort 319 487 checkpointsregistreringar. Roligt att du är del i denna rörelse som får fler att röra på sig och upptäcka nya platser!


Tips och trix för en lyckad dag på checkpointsjakt!

  • Registrera checkpoints i appen eller på hemsidan. Samma inloggningsuppgifter gäller på båda ställen och hemsidan är mobilanpassad.
  • Välj om du vill att din GPS-position ska visas på kartan eller få mer utmaning i orienteringen och ha den dold. Du gör ditt val i mobilens inställningar under appar, behörigheter, plats.
  • Följ din hittautort i sociala medier och håll koll på vad som händer lokalt.
  • Dela gärna med dig av dina äventyr med hashtagen #hittaut2019 och låt dig inspireras av andras bilder.
  • Packa en fikakorg och gör en längre utflykt till de checkpoints som ligger längre bort. Eller ha med lite frukt och nötter i fickan ifall energin skulle tryta innan du hunnit hem.
  • Kläder efter väder må vara ett uttjatat uttryck men det finns roligare saker än att trampa runt i lera med dina favoritskor eller svettas i tjocka jackan. Leta fram de gamla slitna skorna och klä dig enligt lager på lager-metoden och ha en regnjacka i beredskap.
  • Bjud med en vän! Delad glädje är dubbel glädje när du finner en checkpoint!

App och hemsida

Förra veckan låg appen nere några dagar vilket några av er kan ha blivit påverkade av. Följ hittaut centralt i sociala medier eller vår hemsida för den senaste informationen. Appen är stabilare än nånsin och ni får gärna gå in på Google Play eller App Store och betygsätta den.

Glöm inte att den fysiska kartan och den mobilanpassade hemsidan finns utöver appen, när du ska ut och samla chekpoints! 


Ta tåget till nästa hittautort

Kom ihåg att ta del av hittauts rabattkod som ger dig 10% rabatt på resor med SJ. Boka en resa och hittaut på en ny ort! På många hittautorter kan du börja samla checkpoints direkt när du klivit av tåget. När du trött och glad styr kosan hemåt igen är det bara att luta sig tillbaka i sätet och njuta av resan.


Hittaut på semestern

Passa på att upptäcka en ny ort på semestern med hjälp av hittaut! Hittaut finns på 45 orter i år så om du går i semesterplaneringstankar är detta en fenomenal inspirationskälla. Se nya delar av din favoritstad eller besök en helt ny plats. Ta med fikakorgen eller badkläderna.


Lycka till i årets omgång av hittaut! Hoppas du finner nya smultronställen och blir pigg och glad av att vara ute och röra på dig!

Varma hälsningar,
Linnea Börjars
Rikstäckande projektledare för hittaut
Svenska Orienteringsförbundet

Följ oss i sociala medier

facebookinstagramhomepage