Bravissimo

Vinnare av Guldäpplet 2019

Tillsammans med vår kund Åhus Beach tilldelades vi priset Guldäpplet 2019 vid näringslivsgalan Guldjubel, nordöstra Skåne.

Guldäpplet delas ut årligen till den marknadsföringsinsats som på ett föredömligt sätt löst ett företags problem och utmaningar genom god kommunikation. Vi på Bravissimo är stolta och tacksamma över att ha fått ta emot priset två år i rad. Ett stort tack till Åhus Beach för ett gott samarbete! Vi passar också på att gratulera vår kund Kristianstad Arena som tog emot priset Årets Magnet.
Läs motiveringen här ›


Utvalda uppdrag

Klicka på bilderna för att se mer.
Se fler utvalda uppdrag och referenser här ›


BRAVISSIMO TIPSAR

Fem tips på hur du lyckas med Facebook-inläggen

 

Att finnas på Facebook är inte likställt med att lyckas på Facebook. Här bjuder vår digitala marknadsförare Niclas på tips om vad du bör tänka på när det gäller inlägg och dess innehåll på Facebook.

 

1. Strategi
Att posta inlägg på måfå eller ”när du har tid” är ingen bra idé. Då riskerar du att dels bli spretig i kommunikationen, dels att inläggen inte ens blir av. Ge dig själv en bra start med planering. Ställ dig följande frågor: vad vill jag uppnå med min kommunikation? Vad vill jag kommunicera? Vem vill jag nå? När vill jag nå dem, och hur? Med svar på dessa frågor har du kommit en bra bit på vägen mot en lyckosam närvaro på Facebook.

2. Innehåll
Först och främst, dela upp dina kommunikationsinsatser i två kategorier: en som riktar sig mot personer som redan känner till dig och är närmare ett köp, och en för de som ännu inte känner till dig eller dina produkter och därmed är långt från ett köp. Innehåll riktat mot den första kategorin bör uteslutande handla om att skapa engagemang. Ställ en fråga eller skapa en tävling! Den andra kategorin vill du också få engagerade, men här behöver du också lägga fokus på att informera om dig och dina tjänster eller produkter.

3. Tonalitet
När du nu vet vem du är och vad du står för behöver du överföra det till ditt sätt att kommunicera. Tonen du använder i språket spelar stor roll för hur ditt varumärke uppfattas. Har du ett företag som säljer försäkringar – tala sakligt, propert och skapa förtroende. Ska du marknadsföra din glasskiosk – sprid glädje, använd smileys och prata om det vackra vädret.

4. Avsändare
Att skriva ”Jag önskar dig en härlig dag” är trevligt, men vem är ”jag?” Det förutsätter att alla läsare vet vem ”jag” är, och om du riktar dig mot personer som inte ännu inte följer dig så vet de sannolikt inte vem du är, eller hur? Är det Hanna på Företaget AB, Vi på Företaget AB eller Företaget AB som talar till mottagaren? Var tydlig och konsekvent.
 
5. Tidpunkt
Att säga exakt hur ofta du bör posta inlägg är svårt. Testa dig fram. Tröttnar mottagarna och slutar engagera sig om du postar för ofta? Ge det tid och se vad som faktiskt fungerar bäst. När driver du mest trafik till hemsidan? När får du dina likes? Det kan variera, så håll koll och välj typ av inlägg vid olika tidpunkter.


Vill du ha hjälp?
Vi på Bravissimo hjälper dig med att producera innehåll som sprids, engagerar och skapar affärsnytta. Läs mer om content marketing här ›


Creative

Vi skapar kreativ marknadsföring som ger affärsnytta. Kommunikation som syns, överraskar och berör. Läs mer och se referenser ›

Digital

Vi designar och bygger webblösningar, ökar din försäljning via Google och sprider dina budskap på sociala medier. Läs mer och se referenser ›

Studio

Vi tar fram visuell kommunikation som ger rätt känsla och intryck av ditt varumärke, oavsett bransch eller produkt. Läs mer och se referenser ›Bravissimo Agency
En formstark reklam- & webbyrå

www.bravissimo.se

facebookinstagramlinkedinyoutubegoogleplus

Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren

Vill du inte ha fler mail från oss? ;(
Avregistrera dig här ›