Ett nyhetsbrev från Colombine Teaterförlag. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Välkommen, Ylva Lööf!


Ylva Lööf debuterade som dramatiker 2008 efter att ha skrivit, regisserat och producerat för tv. Hon är även verksam som skådespelerska och är utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm, Skara skolscen samt Biskops Arnös författarskola. Hennes pjäser har spelats på Stockholms stadsteater, Riksteatern, Göteborgs stadsteater, Västerbottensteatern, Estrad norr och Östgötateatern.

Hon har skrivit tio pjäser och är författare till boken ”Amatörteater, rollspel och spektakel” (1981).

Ylva har också arbetat som föreläsare. Under 14 år undervisade hon regelbundet på Karolinska institutets universitetspedagogiska kurser för blivande docenter.


STARK SOM EN RÄV


En halsbrytande politisk fars om korruption och demokratins bräcklighet.

Peter är rektor för ’Kungliga medicinska institutet’ där en stor skandal nu rullas upp. Han själv står i skandalens mitt. Familjen är inte direkt något stöd. Hans fru tycker att han är en maktgalen psykopat, svågern är deprimerad och svärmodern tryfferar varje samtal med syrliga kommentarer. När det visar sig att den nya polska städerskan som Peter har anställt är en wallraffande journalist urartar både familjeliv och Peters yrkesliv.

Macchiariniaffären på Karolinska Institutet utgör fonden för denna skruvade relationsfars, men den är igenkännbar för alla som stött på svågerpolitik eller kollegial korruption.

Roller: 6 (3k, 3m)  Språk: sv

”Välskriven, välspelad och lockar till många hjärtliga skratt” - Läkartidningen

”… replikerna är vassa, publiken skrattar högt” - Professionsförbundet

”...ett batteri bitska oneliners” - DN

” … en gudabenådad fars. Tack för det!” - Folkbladet”

”Stående ovationer. Pjäsen är bra och välspelad. Se den!” - Insidan, Linköpings Universitet


DU ÄR VÄL GOOGLEBAR, LILLE VÄN?


En klockren kort-komedi om vår digitala värld och en njutbar hyllning till läraryrket!

Birgit (el Birger) har varit en passionerad gymnasielärare under hela sitt yrkesliv. En dag orkar hon inte resa sig ur sängen. Hon är utbränd och hamnar hos en 30 år yngre jobbcoach. Det visar sig att ingenting av det som Birgit är eller kan längre anses gångbart. Birgit ska lära sig att marknadsföra sitt eget varumärke, twittra och tänka positivt. Coachen ska återskapa Birgit – hon ska bli googlebar!

Roller:Språk: sv

"… satiren över dagens arbetsmarknad är träffsäker.” - Dala-Demokraten

”Ett folk som inte ifrågasätter, som trängs framför spegeln i tävlan om att vara mest till lags, är ett lätt byte för en diktator. När sju miljarder människor ska marknadsföra sig på nätet, är det inte risk att det brakar ihop då? Och varför havererade egentligen den svenska skolan?” - Sundsvalls tidning

”Mönstret känns igen från verkligheten utanför teaterscenerna. Nu är Birger en av de där vita, medelålders männen som blivit över. Hur gick det till?” - MVT.se

”Publiken kan terminologin, jublar och fyller i när det kommer till ord som ’ersättningsstöd’.” - Ystads Allehanda


Vill du läsa?

Skriv en rad till oss. Vi skickar så gärna.
/Berit, Franka, Lena & Sara


Colombine teaterförlag, Gaffelgränd 1A, SE-111 30 Stockholm, tel: +46 (0)8 411 70 85/46 (0)8 411 80 85, E-post: info@colombine.se

homepagefacebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du arbetar med scenkonst eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.