Nyheter om Fast Forward Girls - Det Sverigeunika tjejsatsningsinitiativet för en mer jämställd innebandy! 
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Rekordmånga innebandytjejer i Östergötland!!!!

En härlig utveckling efter första säsongen för detta initiativ! Vi är så glada och stolta!

WOW!! Vi har aldrig varit fler innebandytjejer i Östergötland! Hur kul som helst!
Lite spända efter ett år av aktiviteter för att främja innebandyn på tjejsidan och få den att öka kom äntligen det sköna kvittot. Vi har under den gångna säsongen höjt andelen innebandytjejer med 1,5 procentenheter till 25,5%. Våra proffsiga team av instruktörer har turnerat Östergötland runt under hela säsongen och visat upp innebandy i skolorna och på träningar i föreningarna. Fast Forward Girls är superstolta att få vara en del i detta uppsving. För att ta nåt fint exempel så har 3 klubbar välsignats med sina allra första flicklag. Hur roligt som helst! Nu blir vi ännu mer peppade att kämpa ännu hårdare kommande säsong!


Vimmel i FFG-soffan på SM-finalen

Om man staplar all talang på denna bild på hög räcker det ända till Saturnus! Dubbeltumme på det!

Vilken häftig händelse SM-finalerna är för innebandyälskare. Att samla innebandysverige under en dag för en fest av denna kaliber är verkligen fantastiskt! Fast Forward Girls var såklart på plats med en monter (läs soffa) dit många världsspelare kom och hälsade på och i vimlet på hotellet skymtades bland annat Moa "bästnärdetgäller" Gustafsson, Attermo, Tschöp, Gunnarsson, Jonsson, Croneld, Svarvfar, Hill i ett enda stort myller av klasspelare. Vi känner oss bortskämda!


Världens bästa Rebecca går vidare!

Rebecca Bagge går vidare i livet efter avslutade studier vid Linköpings universitet. Rebecca har varit ansiktet utåt i denna satsning och verkligen överträffat alla förväntningar. Vi på Fast Forward Girls önskar Rebecca varmt lycka till med allt nytt och lovar att fortsätta arbetet med samma höga ambitionsnivå som hon satt.

Arbetet med att sätta ett nytt team som ska nå ännu högre höjder är redan påbörjat.

Följ länken nedan för att höra Rebeccas tankar om året som gått.

Återigen: Varmt tack Rebecca! 

Kompetens!

Norsk innebandy är nyfikna på oss!

Riktigt engagerat och intresserat gäng från Norge, vi hoppas på fortsatt samarbete!

Vi hade internationellt besök i FFG-soffan under finalhelgen i Stockholm. Norges bandyförbund, som innebandyn där sorterar under, med Rune i spetsen fick en dragning om vårt initiativ och bombarderade oss med frågor. Vi tackar ödmjukast för att de orkade lyssna på oss och det känns som vi kommer att jobba mer med våra nyvunna vänner på andra sidan gränsen framöver. Vi fick även lyssna till Lars om framgångssagan för Nittedal Idrettslag, imponerande säger vi!

Nedan följer Nittedals värderingar:

  • vi skal ha det gøy
  • vi skal utvikle ferdigheter og riktige holdninger
  • vi skal være tydelige og si ifra – også om det som er ubehagelig
  • vi skal være inkluderende og ta vare på alle uansett nivå og ferdighet
  • vi tar avstand fra all bruk av dopingmidler

 Vi kunde inte sagt det bättre själva! Varmt lycka till med alla satsningar!

Tanken att lansera Fast Forward Girls internationellt är ju såklart lite kittlande för oss.


Östergötlands Innebandyförbund på workshop!

Östergötlands Innebandyförbund bjöds på dragning om FFG-året som gått!

ÖIBF har under den gångna SM-finalhelgen jobbat med att sätta riktlinjer för kommande säsong. Vi har bland annat diskuterat hur man attraherar flera tjejer till vår underbara idrott, både som domare och spelare. Vi har diskuterat hur man behåller killarna längre. Tävlingskommitten, domarkommitten, distriktslagsverksamheten samt FFG har samtliga jobbat med kommande säsong. Det känns helt fantastiskt att få göra det i en sån miljö det innebär att vara i när man är på finalhelg. ALLT andas innebandy och utveckling. Deltagarna från ÖIBF var de första som fick ta del av resultatet av säsongen 2018/2019 för Fast Forward Girls.


En säsong som, till vår stora glädje, gick långt över förväntan.


Summering av säsongen!

Vi har denna säsong:

Träffat över 850 tjejer i skolorna runt om i Östergötland.

Träffat närmare 500 tjejer under de 37 föreningsbesök vi gjort.

Varit ute på en mängd olika nätverks-skapande aktiviteter såsom SM-finalerna, SDF-SM, Talangutvecklingsläger, Tjejdagen i Tranås, varit matchvärdar på flertalet matcher samt deltagit på teambuilding-aktivitet för ett tjejlag.

Gjort en inspirationsfilm till ledarna där ute som har hand om de allra yngsta.

Haft Förbundskapten Åsa Carlsson som höll föredrag för att inspirera de östgötska ledarna.

Genomfört 2 st utvecklingsläger för tjejer på röd nivå.

Tittat på kvartsfinal JIK-KAIS MORA och träffat en av våra förebilder med tjejer från flera östgötska lag.

Nästa säsong ska vi träffa ännu fler härliga tjejer!

Vi tackar för den här säsongen!

Detta är vårt sista nyhetsbrev denna säsong. Varmt tack till alla er som hejar på oss runt om i landet. Ni betyder allt för oss. Vi kommer tillbaka efter sommaren med ny energi tokladdade för att slå årets resultat. Det kommer vara massa spännande aktiviteter kommande säsong, eller vad sägs om:
Fler startade lag, fler besök i skolor och föreningar, spännade föreläsningar, närvaro på cuper, SDF-SM, SM-finalerna för att inte tala om U19-VM i Uppsala om ca ett år.
Och tänk om vi nästa år kan knyta ännu fler distrikt till detta initiativ så att vi verkligen börjar göra detta tillsammans!

FFG 2018/2019! Är de inte grymma så säg

På begäran - här kommer filmen igen!

Fast Forward Girls har gjort en film som ni mer än gärna får använda som inspiration för hur man kan lägga upp en rolig träning för barn i ungefär lågstadieålder. Vi strävar efter att skapa en miljö för barn i den åldern som är riktigt riktigt rolig och där de känner sig trygga. Då tror vi de gärna kommer tillbaka, och det är ju det vi vill. Tjejerna i filmen kommer från Solfjäderstaden IBK:s supermysiga flickor födda 2012. Hoppas ni gillar den!

Tystnad.....Tagning!

Följ oss på Instagram - vi behöver ditt stöd!

Våra FFG-team behöver alla peppande ord ni kan ge dom. Följ Fast Forward Girls på Instagram genom att klicka på ikonen nedan och överös våra hjältar med positiva budskap.

Följ oss på Instagram - Vi behöver er!
instagram

Vi som lägger ner hela vår själ i detta, bara för att vi kan och brinner för det!

Lina Finnevidsson

Instruktör FFG-team Väst

Fast Forward Girls näst yngsta tjej är underbara Lina från Motala. Hon är 19 år, tog studenten i somras och är nu utbildad undersköterska. Hon började spela innebandy i Solfjäderstaden IBK när hon var 4 år och har sedan dess blivit kvar i klubben.

Charlotte Åström

Instruktör FFG-team Mitt

Med rötter från Småland har vi grymma Charlotte ”Charlie” Åström. Hon är 28 år och jobbar som fysioterapeut. Hon har spelat i Westerviks IBK men sedan 2011 representerar hon Linköping IBK. Hon har hunnit med två segertåg till svenska superligan och totalt 4 säsonger i SSL.

Sara Jesäter

Instruktör FFG-team Öst

Vår bästa Sara är 24 år och uppvuxen i Motala tillsammans med mamma, pappa, storasyster och lillebror. Hon började spela innebandy när hon var 5 år i Solfjäderstanden IBK. Just nu bor hon i Norrköping och pluggar till arbetsterapeut samtidigt som hon jobbar på smedbyskolan

Cornelia Proper

Instruktör FFG-team Mitt

Vår värmländska pärla är 23 år och uppvuxen i Grums med mamma, pappa och lillebror men flyttade till Linköping för att plugga. Efter universitetsstudierna blev hon kvar och jobbar nu som fysioterapeut samtidigt som hon spelar för Linköping IBK i allsvenskan. 

Filippa Bagge

Instruktör FFG-team Väst

Fast Forward Girls yngsta tjej är fantastiska Filippa som är 17 år och pluggar på NIU i Linköping. Hon bor i Motala hos mamma, pappa och lillasyster men även en del hos storasyster i Linköping. Hon spelar för Linköping IBK i allsvenskan och är även en duktig sångerska.

Rebecca Bagge

Projektledare & Instruktör FFG-Team Öst

Rebecca är projektledare för Fast Forward Girls och anställd av Östergötlands innebandyförbund för att driva projektet. Hon har spelat i både NLA i Schweiz och SSL. Hon pluggar sista året på Civilekonomprogrammet och bor i Linköping. 


Han som stöttar där det behövs, bara för att han kan och brinner för det!

Fredrik Bagge

Kreatör av projektet, kommunikatör, inspiratör samt utbildare av FFG-instruktörerna med fri roll på mittplanen för att se till att Fast Forward Girls alltid överlevererar - både på och utanför planen! Fredrik har varit tränare för damer och flickor i 15 år och brinner starkt för att utveckla och sprida tjejinnebandy. För närvarande är han tränare för Solfjäderstaden Flickor 05, Instruktör för tjejer på Future Fjädern, Solfjäderstadens innebandyakademi, samt Instruktör för tjejerna i Team Östergötland på Östergötlands Innebandyförbund. 


Följ Fast Forward Girls på Instagram

instagram


Dela gärna detta på facebook eller klicka här för att tipsa en vän om vår supersatsning

Önskar ni komma i kontakt med oss, maila oss på ostergotland@innebandy.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom vi tror att du har intresse av att ta del av nyheterna kring Fast Forward Girls eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Vill du inte ha fler mail från oss, klicka här.

Sent with Get a Newsletter