Nyhetsbrev Maj

Hej i solskenet!

Mycket solsken är det och har varit. Det är trevligt men skrämmande också. Det behöver komma regn, mycket regn.

 

Den här månaden kör vi knapptema. Vi har fått hem flera olika fina knappar. Du hittar länkar på startsidan.

 

Olivknappar

11mm stora. När mina barn var små sydde man waldorfdockor. En perfekt knapp till dem.

Ljus natur pärlemor

Pärlmemorknapp, då tänker jag i första hand på denna färg. Dom har kommit tillbaka. Nu finns både ljus och mörk natur pärlemor.

Basknapp

Vår populära basknapp finns nu i 19 färger och 4 storlekar. Ljusblå och beige har tillkommit.

Metalliserade nylonknappar

Ser ut som metallknappar med väger mycket mindre. Det betyder att man kan ha den i ett lättare tyg utan att den hänger.

6mm Dockknappar

Finns i många fina färger. 1:-/st eller 10st för 8:-


I förra nyhetsbrevet hade vi en rosa rullkniv.

Vi kör på den rosa linjen även denna månad.

Prym har kommit med Love tången i rosa.


Vi fortsätter på knapptemat. Månadsvaran i maj är fantastiskt söta figurknappar. 9st olika köp dem i maj månad för 10:- (Ord. pris 15:-) Vill man ha flera av samma knapp finns dom också som ordinare vara. Men smartast är att köpa flera kit. Tänk också lite utanför "boxen" En sån här knapp är dekorativ på många olika ställen. Det måste ju inte vara i en knäppfunktion.


20mm Kalsongresår

  Vi har fått hem även 20mm bredd  av den mjukaste resåren vi har.  Fint i trosor och kalsonger till barnen.

Babynestband

Vet att många sätter ihop själv. Men detta är så snyggt och prisvärt tror det blir uppskattat.

Mönstervävd resår

Användbart till mycket. Varför inte till axelband i en topp?

 


Vi kommer att behöva stänga shoppen vid två tillfällen i maj.

Den 13 maj har Benny äntligen fått operationstid för att byta sitt andra knä. Han har inte kunnat gå några längre sträckor det senaste året. Det känns jättebra att det äntligen blir av. Problemet är att vår verksamhet är för stor att sköta själv numera. Vi kommer att packa helgen före 11 och 12 maj. Men risken är att det bara bygger på, det känns ohållbart. Vi gör som skomakaren gjorde förr.  Stänger för att komma ikapp om det behövs. När han väl är hemma igen kan han jobba vid datorn och jag får "springa kring" Normalt turas vi om.

Tillfälle nummer två är när Emma och Micke gifter sig. Av rent egoistiska skäl stänger vi. Jag vill njuta av händelsen utan att behöva fundera på hur många order som kommit in under tiden. Vi kommer att hjälpa till med förberedelser och städning efteråt så 3 dagar blir det. Vi stänger torsdag kväll 23 maj efter postning och öppnar igen söndag kväll 26 maj.  Hoppas på förståelse.


När vi bytte kök förra året hade vi två snickare här som satte köket. Den ena fick problem med sin rygg och var sjukskriven en hel del. Så den andra David var här ganska länge och byggde. Det kändes bra att ha honom här. Trevlig och kreativ. Kom på bra lösningar när det behövdes.

När vårt kök kom var det packat med wellpappskanter som skydd. Dom tog Benny hand om. Vi använder dom som stöd när vi skickar skärmattor. Paketen får inte rulla på sorteringbanden. Alternativet är att skära själva.

För ett tag sedan tog David kontakt med oss och berättade att varje gång han packar upp ett kök tänker han på att vi kan använda kanterna. Så nu har han levererat kanter två gånger till oss. Det här gör mig så glad. Han tänker på att kanterna är jättebra för oss. Vi försöker ju återvinna så mycket packmaterial som vi kan. Tack David för att du tänker på oss.

Så här använder vi dem.

Som jag brukar, lite om oss själva också

Det känns som vi hinner bra med denna vår.

Potatisen och löken är satt. Tomatplantor står på brickor i växhuset. Både sparris och rabareber tittar upp. Vi har ätit årets första sparris.


På tal om solen ,det är viktigt att skydda sina ögon för stark sol. Man kan använda coola glasögon eller så använder man en  jättestor solhatt.


Värmepumpar är bra till många saker. Förra sommaren blåste vi såpbubblor med fläkten som sitter i pumpen . Denna påsk har barnbarnen svalkat sig vid pumpen när dom blivit varma efter hopp, bus och lek.


Till sist

Hur söt kan en liten påskärring vara ?

Kram från Bibbi