Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

Världens första 3D-utskrivna, okrossbara gitarr

Gitarrvirtuosen Yngwie Malmsteen sätter Sandvik Coromants avancerade tekniker på prov. Se hur världens första 3D-utskrivna, okrossbara gitarr byggdes – och det slutliga testet.

För mer information kontakta Göthes Teknik på 010 - 483 40 80.


Nya Lightweight CoroMill® 390 i arbete

Med additiv tillverkning går det att skapa skärverktyg som är omöjliga att konstruera med traditionell tillverkning. Lägre vikt, mindre vibrationer, ökad produktivitet: Lightweight CoroMill® 390 är den första fräsen som är producerad med additiv tillverkning. Den här filmdemonstrationen visar effekten genom ökad produktivitet.

För mer information kontakta Göthes Teknik på 010 - 483 40 80

Specialanpassa verktygen snabbare och enklare än någonsin

Nu kan registrerade webbanvändare hos Sandvik Coromant specialanpassa sina verktyg utan kostnad, med vår nya online-tjänst. Prova den och få specialanpassade verktyg snabbare och enklare än någonsin!

Vad du kan förvänta dig av oss:

  • Snabb offert
  • Enkel beställning
  • Prestandagaranti för givna produkt- och skärdata
  • Konkurrenskraftiga leveranstider

Kontakta Göthes Teknik på 010 - 483 40 80 för mer information.


Högpresterande svarvskär från Sandvik Coromant

Oavsett storlek på komponent, material eller design, kan skärsorten du använder göra stor skillnad för din produktivitet. Att välja rätt skärsort för just din bearbetning hjälper dig att stärka din position på marknaden.

> Läs mer

Snickarens yrke är urgammalt och han har i alla tider beundrats av lekmän för allt han kan göra med verktyg och händer. Yrket har funnits alltsedan man började bearbeta trä med stenverktyg, oftast för att bygga bostäder och båtar. Men också för att tillverka redskap och skaft till verktyg av metall. Till en början var snickaren och timmermannen en och samma person. Numera är det två skilda yrken även om gränserna fortfarande är lite flytande. Flera angränsande yrken finns eller har funnits: båtbyggare, träsnidare, vagnmakare, rammakare, modellbyggare, svarvare, tunnbindare, och några till.

För att se historien illustruerad i bild ochi text klicka här>>

Källhänvisning: Text och bild från Flinks Järn


Trevlig Valborg önskar vi er från Göthes Teknik

Imorgon är det Valborg, häxornas kult och sköna maj nalkas med stormsteg, eldar förbereds, studentsångeares strupar klaras, förlustelser inleds och våren bultar på dörren. Varsågod och stig in. 

Valborg är en engelsk prinsessa som hämtas till Tyskland av ärkebiskopen Bonifatius för att hjälpa till att kristna tyskarna. Hon blir med tiden abbedissa i nunneklostret i Heidenheim där hon avlider år 779. Hon blir helgonförklarad år 870. 

Dags för ännu en fjäder i hatten eller en knappnål i västen. Majblomman är en alldeles särskild prydnad att bära när så många flitiga barn skramlar ihop närmare åttio miljoner kronor till förmån för barn som inte haft samma goda tur i livet. Något mer behjärtansvärt står knappast att finna under solen. 
För 20 kr blir man med blomma och kan stolt signalera något gott. Nåväl, det är en alldeles speciell känsla när värmen kommer med majsolens sken som får oss att tänka på Karin Boyes dikt, Morgon. 

När morgonens sol genom rutan smyger, 
glad och försiktig, 
lik ett barn, som vill överraska
tidigt, tidigt en festlig dag --
då sträcker jag full av växlande jubel
öppna famnen mot stundande dag --
ty dagen är du, 
och ljuset är du,
solen är du,
och våren är du,
och hela det vackra, vackra, 
väntande livet är du

Morgon av Karin Boye


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


facebooklinkedininstagramyoutube

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.