Ta del av senaste nytt och kommande aktiviteter.

Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Wopifys team. Fahrim Shirinzade i svart på övre raden. Foto: Ellen Guilliams

Miljonregn över Wopify

Jobbmatchningsföretaget Wopify har fått in investeringar på totalt 1,8 miljoner kronor för att fortsätta växa i Sverige och satsar på att vara Europas ledande
tech-bolag 2023.

Läs mer >>


Samverkan i Västmanland ger Framgång

Bilagan Framgång är annonsmärkt och är ett samarbete mellan VLT, Västerås stad, Handelskammaren, Västerås Marknad och Näringsliv AB, Mälardalens Högskola och Västerås Science Park. Bilagan kommer ut sex gånger per år. Här nedan kan du läsa om två av våra medlemsföretag som det skrevs om i Framgångsbilagan.

Läs hela Framgångsbilagan här >>

Gissa inte, ta beslut från data och AI

Alisa Stevanovic är entreprenören som gått sin egen väg. Med en osedvanlig målinriktning har hon på kort tid utvecklat ett lönsamt bolag som bidrar till att förnya en hel bransch. Tjänsten Findie gör att restauranger och caféer kan börja arbetar datadrivet så att deras affärsbeslut fattas utifrån data och inte bara gissningar.

Alisa är utnämnd till att ha en av Sveriges främsta unga affärsidéer och blir ofta anlitad som föreläsare.

Läs mer >>

Alisa Stevanovic, ägare och VD för Findie.
Viktor Kjellberg, VD Sally R. Fotograf: Håkan Lindgren.

Rymdteknik renar luft mer energisnålt

Hur långt är steget från experiment i garaget i Hallstahammar till samarbets- avtal med NASA? För Sally R tog det mindre än tre år. 

Läs mer >>


Nya företag och fler människor i arbete

Genom projektet Take Off vill vi göra världen bättre, socialt, ekonomiskt och miljömässigt. Take Off är en kreativ plats där detta kan bli verklighet.

Läs mer >>


Karin blev utsedd till Årets Nätverkare

Den 11 april höll Västerås Science Park Association sin årsstämma, som avrundades med after work och prisutdelning av Årets Nätverkare.

Priset delas ut årligen till en medlem som på ett förtjänstfullt sätt bidrar till övriga medlemmar och sin egen utveckling genom ett aktivt deltagande i Västerås Science Parks (VSP:s) aktiviteter och program. En person som aktivt nätverkar med VSP-företag och också genom sitt agerande stärker VSP:s utveckling och blir en förebild för övriga medlemsföretag.

Läs mer >>

Karin Lindberg, VD på Softgear.

Ny ordförande i Västerås Science Park Association

Vi välkomnar Michael Siljö som ny ordförande i Västerås Science Park Association. Under Västerås Science Park Associations (VSPA:s) årsstämma den 11 april, lämnade Marie Björkholm över ordförandeskapet till Michael Siljö. Michael har tidigare varit verksam som ledamot i VSPA:s styrelse och arbetar även som Business Director i medlemsföretaget Softgear. Vi säger tack till Marie och välkommen Michael!

Michael Siljö. Fotograf: Håkan Lindgren

Svensk framgång på Hannover Messe

Järnvägsklustrets verksamhetsledare Anna Wallén deltog vid Hannovermässan, som ägde rum den 1-5 april. Aktiviteten finansierades av Tillväxtverket. I samband med mässan arrangerades bland annat en workshop tillsammans med andra tyska kluster.

Läs mer >>


Nya hedersdoktorer vid Akademisk högtid

Den 5 april 2019 arrangerades Akademisk högtid i Västerås konserthus, av Mälardalens högskola, för att hedra högskolans nya professorer, doktorer och hedersdoktorer samt pristagare och medaljörer.

Det var drygt 300 inbjudna gäster och flera besökare fanns på plats för att ta del av Akademisk högtid. Vid högtiden installerades MDH:s tre nya hedersdoktorer, på bilden till höger är entreprenören Gisele Mwepu.

Läs mer >>

Gisele Mwepu ny hedersdoktor på Mälardalens högskola. Fotograf: Kim Norman

Har du något att berätta?

Vi är stolta över våra medlemmar och hjälper gärna till att sprida era nyheter. Händer det något spännande i ditt bolag, som du vill berätta om? Skicka några korta rader eller ett pressmeddelande till jenny.widetjarn@vasterassciencepark.se


Sveriges Innovationsriksdag

Det smarta samhället!

Datum: 7-9 maj
Plats: Karlskrona

Mer information och anmälan >>


Frukostklubben

Datum: 14 maj
Tid: 07.30-09.00
Plats: Konserthuset, Västerås

En morgonkick för det företagsamma Västerås. Varmt välkommen att nätverka och att ta del av ett intressant program.

Anmäl dig här >>


Kursstart för 
Business Camp

Datum: 14 maj
Tid: 17.00-20.30
Plats: Varmvalsvägen 11, Västerås

Drömmer du om att starta företag? Har du en affärsidé och vill utveckla den? Är du beredd att ta din idé till nästa nivå? Då är vår starta eget kurs Business Camp något för dig! Du får tillsammans med andra deltagare och en coach skapa förutsättningar för ett lyckat företagande.

Mer information och anmälan >>


Ny företagare 
- enskild firma

Datum: 20 maj
Tid: 17.00-20.00
Plats: Skatteverket, Västerås

En informationsträff för dig som nyligen registrerat en enskild firma. 

Mer information och anmälan >>


Arenadag

Datum: 22 maj
Tid: 09.00-16.30
Plats: Mälardalens högskola, Eskilstuna

Mälardalens högskola bjuder in till en Arenadag där 15 forskare inom hälsa och välfärd, teknik och design kommer att presentera det senaste om MDH:s forskning inom hälso- och välfärdsteknik. Dagen kommer även bjuda på möjlighet till mingel och diskussioner.

Anmäl dig här >>


Västerås Science Park
expectrum, Kopparbergsvägen 10
722 13 Västerås

Telefon: 021-490 02 60 | E-post: info@vasterassciencepark.se 

facebooklinkedinyoutubehomepage

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.