Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tankar...

Mölndal – bäst av stora städer i Sverige

"Av de större kommuner som deltar i Sveriges Kommuner och Landstings Nöjd kund index-undersökning är det Mölndal som placerar sig i topp med ett index på 78. En siffra och en placering som speglar den interna dialog Mölndals stads engagerade medarbetare har.
Allt i syfte att förbättra kommunikationen och servicen till stadens 6 600 företag. Denna placering i undersökningen är otroligt viktig för Mölndal, men också för hela regionen i vårt gemensamma arbete framåt.
Öppen dialog och öppet sinne är nyckelorden för näringslivet i Mölndal som jag ser det".

Carina Kloek-Malmsten


Kontakt

Carina Kloek-Malmsten Näringslivschef, carina.kloek-malmsten@molndal.se

Tel. 031-3151311

Karin Kempe
Näringslivssamordnare
karin.kempe@molndal.se
Tel. 031-3151314


Dialogmöte 20/5

Välkommen till dialogmöte mellan Fastighetsägarna och Mölndals stad den 20 maj. I Stadshuset kl 15:00-16:45.

Läs mer och anmäl dig här

Starta eget-information 7/5

Välkommen du som vill starta eller precis har startat ditt företag. Här får du svar på många av dina frågor. Petra Forssell från Nyföretagarcentrum Göteborg är på plats, kl 17-19 i stadshuset. Anmälan karin.kempe@molndal.se

Nordens största event för populär-kultur i Mölndal

Comic Con Göteborg kommer till Åbymässan 11-12/5. Här kan du uppleva aktiviteter inspirerade från TV & film, träffa aktuella skådisar, serietecknare och digitala kreatörer. Läs mer

Nyskapat råd för produktmedia

Initiativet ska bli en kunskapsbank för att göra produktmedia till ett hållbart media för framtiden. Sajten ska vara oberoende och bjuda på kunskap till såväl producenter, leverantörer som slutkund säger Tomas Olsson, vd Olsson&Co, en av initiativtagarna.

Läs mer

Essity prisas som arbetsgivare

Essity, som utvecklar hygien och hälsoprodukter, har omkring 47 000 anställda och försäljning i 150 länder. På två korta år har bolaget klivit fram som det företag i Sverige som är mest populärt att vara anställd på. Det kommer fram i en undersökning gjord av Randstad Employer Brand Research, där 6 221 personer har svarat. Essity vann även Unionens pris som Sveriges mest föräldravänliga arbetsplats 2018.

Kållered BID

Nu har vi bildat föreningen Kållered BID, kom och fira med oss den 28 maj kl 08.00-10.00 på Kållereds Fritidsgård. Vi startar morgonen med frukost mingel och ett spännande program. Bl.a. kommer Rudolf Antoni från Fastighetsägarna att berätta om kulturens betydelse för platsen och människans betydelse. Varmt välkommen! Anmälan: marthe.vakoufari@molndal.se

Aktuella upphandlingar

Upphandlingar.nu är Göteborgsregionens marknadsplats för offentliga upphandlingar.

Till hemsidan

April 2019

Besök Näringslivsdagen Mölndal 16/5

EN DAG FÖR FÖRETAGARE - AV FÖRETAGARE!

Företagandet i Mölndal är fantastiskt. Här finns en lokal blandning av världsledande företag och nya startups. 

Välkommen till Åby Arena och en dag full med företagande i alla former. Seminarier, utställare, och dessutom stand-up. Kom och var med du också! Näringslivsdagen 2019 i Mölndal – staden där det händer.

Läs mer och anmäl dig här

Before Work 7/5 på Lilla Götafors

Välkomna till vårens sista Before Work den 7/5. Essity om framtidsvisioner – i Mölndal och globalt". Sofia Hallberg, nordisk kommunikationsdirektör och Åsa Degerman, innovationschef för varumärket Tork besöker oss. Anmäl dig här

Ny medarbetare på näringslivsenheten

Vi hälsar Mattias Jighede varmt välkommen till oss som näringslivsutvecklare. Han har under senare delen av sin karriär jobbat med kommunikation och besöksnäring, och kommer närmast från SCR Svensk Camping.

Mattias kommer dels att arbeta med fokus på besöksnäringsuppdraget och dels i samverkan mellan näringslivet och staden för att öka antalet praktikplatser. 

Hedersomnämnade till Mölndal stad för företagsklimatet

Mölndal placerade sig i topp för hela landet av större kommuner med ett index på 78 i SKL:s nöjd kund index-undersökning. Placeringen speglar väl det interna arbete som Mölndals stads engagerade medarbetare ägnat sig åt i flera år, säger Carina Kloek-Malmsten.

Stadsdirektör Håkan Ahlström, kommunstyrelsens ordförande Kristian Vramsten och näringslivschef Carina Kloek-Malmsten stolta över utmärkelsen

Röster från Mölndal

Ett återkommande inslag i nyhetsbrevet är texterna under rubriken "Röster från Mölndal". Här skriver olika personer utifrån sina perspektiv. Denna månad skriver Per Persson, GIS-samordnare, Mölndals stad.

GIS-samordnare Per Persson i platsdialog med kollegor

Reflektion över plats, närhet, positionering och digitalisering "För mig uppstod intresset för platsens betydelse när jag i första klass fick mina skolböcker, däribland en atlas. Den kom med tiden att bli den mest nötta av alla mina böcker".

Läs hela texten här

Prisregn över Mölndal Galleria

Det blev storvinst för Mölndal Galleria när undersökningsföretaget Evimetrix avslöjade vinnarna i sin nöjdkundundersökning "Västsveriges favoritcentrum 2019". Mölndal Galleria tog hem första pris i tre följande kategorier.

Fr v Karolin Chambel Emanuelsson (Citycon), Peter Wissing (Evimetrix) och Mariza Olausson (Citycon)

Bästa kommun/region- och stadsdelscentrum, trivsammast (lokaler och atmosfär) samt hållbar shopping. Gallerian vann dessutom andra pris i kategorin bästa utbudet av restauranger/caféer samt tredje pris i kategorin Västsveriges favoritcentrum.

Månadens företag - MartinEvent

MartinEvent är ett enmansföretag i Mölndal som startade på åttiotalet. Martin Andersson började som discjockey, spelade för kungaparet, höll i stora evenemang och invigningar. Martin höll nu senast i invigningen av nya Åby Arena. Se bild.

Han jobbar också som projektledare för Åbytravet. Det blir även arrangemang av familjedagar, personalfester och andra uppdrag. I slutet av juni arrangerar MartinEvent för första gången en countryfestival, den största inom genren i Sverige. Och den blir på Åby Arena.  Läs mer

Framgångsrik forskning om stadsutveckling uppmärksammas

Tillsammans med Mölndals stad, Mölndala Fastighets AB och Älvstranden Utveckling AB har forskare på RISE utvecklat processverktyget PRISMA. En modell för att prioritera och följa upp viktiga kvaliteter för en socialt hållbar stadsdels-omvandling. Det har använts i den pågående planeringen för Forsåker och flera projekt står på tur, säger Lisa Östman planchef.

Mölndals stad deltog i mötesplats om samhällets utveckling utifrån digitalisering

DigiGov arrangerades av Sveriges kommuner och landsting (SKL) och Regeringen. Syftet är att skapa en mötesplats för forskning, näringsliv och politik för att effektivisera arbetet med digitalisering av Sverige.

Från Mölndal var intresset stort, ett 30-tal tjänstemän och politiker deltog och fick med sig värdefulla insikter.

Framtid i fokus när Mölndal är på jobbmässor

Med många engagerade ambassadörer från hela staden och en rosa monter har vi under våren visat upp Mölndals stad på två jobbmässor. Framtidsmässan för högskolestudenter och Framtid Mölndal där målgruppen främst var åttondeklassare.

– Vi vill inspirera till att jobba hos oss i Mölndal. Vi har bland annat pratat med besökarna om att det händer mycket i Mölndal och om våra olika yrken, säger Maria Lyttkens på HR-avdelningen. Det kommer på sikt att bli svårt att rekrytera så det är viktigt att vi är ute och visar upp staden och sår ett frö hos potentiella framtida medarbetare.


GDPR. Din trygghet är viktig för oss. Vi vill därför informera om att vi alltid hanterar dina personuppgifter med största noggrannhet. Vi sparar uppgifterna under den tid vi behöver för att kunna ge dig bästa möjliga service. Vill du veta mer om hur dina personuppgifter hanteras hittar du all information här. Läs mer

Nu över 1500 på sändlistan!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du haft kontakt med Mölndal i näringslivsfrågor eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

facebooklinkedintwitter