Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV APRIL 2019

OPEN CALL: SÖK STIPENDIUM PÅ SITE 2019-2020

SITE-stipendiaten Anna Öberg i studion på SITE, foto Anna Öberg

Varje år utser SITE ett antal stipendiater som under ett års tid har möjlighet att vässa sitt konstnärskap. Vi erbjuder stöd för utveckling av både den konstnärliga verksamheten och hur du som konstnär skall organisera din verksamhet. Hos oss på SITE får du tillgång till coachning, skrivbordsplats, mötesrum, en veckas studiotid, ett nätverk, kommunikationskanaler och en bas att verka från.

En gång per halvår önskar vi att du presenterar ditt konstnärliga arbete/din praktik för övriga stipendiater och eventuell inbjuden publik. Under stipendieåret ingår en kurs i möjligheterna att utveckla din verksamhet, s.k. OPM – Organisk Process Metod. OPM är en metod som bygger på att deltagarna engagerar sig i gruppen och feedback i varandras arbete och omfattar tre halvdagar med obligatorisk närvaro.

SITE prioritera konstnärer som är i en utvecklingsfas och har ett uttalat behov av coachning och en arbetsplats. Vi ser gärna att du vill vara på SITE och delta i vår verksamhet. Läs mer här.

Mejla en A4-sida om dig själv och din verksamhet, en cv samt dina planer för det kommande året till anne-sofie@sitesweden.se senast den 14 maj 2018. Stipendiet löper från 1 september 2019 till sommaren 2020.

Hjärtligt välkommen med din ansökan!

Anne-Sofie Ericsson, verksamhetsledare SITE Sweden


OPEN CALL: SÖK SOMMARRESIDENS PÅ KONSTVERKET 2019

Konstverket, foto Binge Eliasson

Konstverket - interdisciplinärt produktionshus i Farsta – utlyser sommarresidens för professionella konstnärer inom bild, form och scenkonst. På Konstverket finns KKV, Konstnärernas Kollektivverkstad, och SITE, produktionsplats för scenkonst – grundare och ägare av Konstverket. Residenset vänder sig till konstnärer och/eller projekt som vill utforska de möjligheter till interdisciplinära samarbeten och praktiker som Konstverket kan erbjuda.

Vill du söka? Skicka en projektbeskrivning (1 A4) där det framgår hur ditt projekt förhåller sig till Konstverket som plats samt hur du avser att använda de olika lokalerna (som du kan läsa mer om via länken). Komplettera med en kortfattad cv. Läs mer här

Ansökan skickas till Eva Broberg, verksamhetsutvecklare Konstverket, senast 28 april 2019. Besked ges under andra veckan i maj. 


VÄLKOMMEN TILL SITE, HANNA!

Hanna Andersson, foto Regula Bearth

Hanna Andersson är en av hyresgästerna på SITE. Hanna arbetar som frilansande filmregissör, stillbildsfotograf och lärare i personinstruktion och filmskådespeleri. Sedan 1 mars har Hanna kontor på SITE, varifrån hon utvecklar sina egna egna projekt och genomför konstnärliga samarbeten. I vår regisserar Hanna en pilot för en ungdomsserie och fotograferar normkreativ konstaktivism. Du är välkommen att höra av dig till Hanna om du har ett projekt du vill diskutera eller behöver porträttbilder, föreställningsbilder eller annat visuellt material till din verksamhet.

Mejla Hanna eller läs mer på hennes hemsida.  


ANNA ÖBERG I SAMARBETE MED DANSNÄT SVERIGE

Solitude, foto Mats Bäcker

SITE-stipendiaten Anna Öberg är nyss hemkommen från Riksteaterturnén med soloföreställningen RHYTHMANIA. Nu börjar Anna förarbetet av det nya verket SOLITUDE. SOLITUDE är Dansnät Sveriges nya samproduktion med premiär på Västerås Konserthus 21 september 2019. Mer info här.


TILMAN O'DONNEL GÖR VERK MED DEBORAH HAY

Made in China, foto Dominik Mentzos

SITE-Stipendiaten Tilman O'Donnell har just haft premiär på MADE IN CHINA, ett nytt solo i samarbete med Fabrice Mazliah. Nu ser Tilman fram emot att sätta igång arbetet ett nytt stycke tillsammans med Deborah Hay, som har premiär på Tanz im August i Berlin. Dessutom förbereder han en duett med arbetstiteln HISTORY WAS WRITTEN BY LOOSERS / HOEDOWN SHOWDOWN  med planerad premiär på WELD, Stockholm i slutet av 2019. Läs mer på konstnärens hemsida här


FLER FÖRESTÄLLNINGAR MED ANNA PEHRSSON

Foto Thomas Zamolo

SITE-stipendiaten Anna Pehrssons CLUSTERS I och II visas på Bonniers Konsthall, Stockholm i maj 2019. CLUSTERS III visas på Tjörnedala Konsthall, Simrishamn samt SITE Specific Festival i Farsta i augusti 2019. Inför 2020 förbereds ett gruppstycke för fem kvinnliga dansare under arbetsnamnet  ELSEWHERE WITHIN HERE, vilket bland annat inkluderar en residensperiod på Dansens Hus i oktober 2019. Anna är även engagerad som dansare i Mia Habibs HOW TO DIE, Alexandra Waierstalls ANNNA3 samt Rachel Tess ANY NUMBER OF SUNSETS under 2019. Läs mer på konstnärens hemsida här


GLÖM INTE ATT BOKA STUDIO OCH BLACK BOX I HÖST

Andersson Dance repeterar i Black Box, foto Magnus Nordberg

SITE erbjuder två studios och en black box till uthyrning i Konstverkets nyrenoverade lokaler. I alla tre lokalerna finns sviktande dansgolv och golvvärme. Stora och Lilla studion är rymliga rum med stora fönster och dagsljus. Ljudanläggning för repetitioner ingår. Självklart har ni tillgång till vårt fina kök och lunchrum. Det är mycket smidigt att ta sig till SITE med bil. Från tunnelbana (Farsta) promenad eller buss och pendeltåg (Farsta strand) 10 min promenad. Mer info här
Kontakta oss gärna så ser vi vad vi har för tider att erbjuda! 


SITE Sweden │ Mårbackagatan 11 │ Hus H │ 123 43 Farsta

www.sitesweden.se │ info@sitesweden.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.