Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Det händer väldigt mycket - på en och samma gång

Hej! Här kommer ännu ett nyhetsbrev från Svenska Orienteringsförbundet till landets alla föreningar.

Nu händer väldigt mycket på en och samma gång!

Ett fantastiskt och mycket välarrangerat skidO-VM i Piteå är precis avklarat - och redan är Swedish League i full gång! Snart väntar Tiomila, världscupen och så vidare; viktiga utbildningar och mötesplatser arrangeras runtom i hela landet; Riksidrottsmötet är om hörnet och mitt uppe i allt firar vi att Orienteringsidrotten fyller 100 år. Det sistnämnda sker i samband med Swedish League-finalen i Stockholm.

Ta dig tid och läs igenom vårt nyhetsbrev - här samlar vi upp en del av det som kan vara bra att känna till, och även sådant som vi önskar att ni sprider i era föreningar.

Med vänliga hälsningar

Susanne Söderholm, förbundschef


facebookinstagramtwitterlinkedin

Håll dig uppdaterad - följ våra sociala medier!


Över 10 000 tittare följde Natt-SM i SOFT:s webb-tv-sändning

I samband med Natt-SM i Hässleholm producerades den första av årets totalt nio webb-tv-sändningar i SOFT:s regi. Många tittade och reaktionerna har enbart varit positiva. Dessutom har annonsörer börjat hitta till sändningarna.

- Det var över 10 000 unika tittare, vilket är mer än dubbelt så många som rekordet från ifjol. Jättekul, det här visar att det finns ett stort intresse att följa tävlingarna även om man inte kan vara på plats. Nu ser vi fram emot tre sändingar på raken från Swedish League-finalen i Stockholm, säger Mathias Karlsson, SOFT:s kommunikationschef.

SOFT:s marknadsutvecklare Victoria Enbäck tror nu att ännu fler annonsörer inser vilken möjlighet som sändningarna innebär.

- De som annonserar i sändningen når alltså ut till 10 000 orienteringsintresserade tittare. Fantastiskt! Jag tror att det här konceptet har kommit för att stanna och att det kan utvecklas till en av våra viktigaste kontaktytor mellan sponsorer, annonsörer och våra medlemmar, säger Enbäck.


Spännande jobb på Soft – vi söker en bredd- och motionsutvecklare

Vår nuvarande bredd- och motionsutvecklare kommer att vara tjänstledig i ett år och nu söker vi dig som brinner för att få fler att hitta till och aktivera sig i orientering. Sista ansökningsdag 15 april - läs mer HÄR.


Orienteringsidrotten fyller 100 – var med i jubileumstävlingen

Du har väl inte missat att vi har en pågående tävling där vi uppmuntrar orienterarna att berätta sitt bästa orienteringsminne och tävla om exklusiva jubileumskoppar?

Sprid detta och uppmuntra era medlemmar att bidra med sina bilder och historier.

Senast den 20 april vill vi ha bidraget. Läs HÄR om hur tävlingen går till.


Hur ska vi utforma jämställda regler?

Hur ska vi skriva våra regler för att det ska vara jämställt?

Till förbundsmötet 2018 gick en motion igenom om införandet av en ny skrivning om jämställdhet i regelverket.

SOFT vill nu samla en grupp med personer som kan representera olika åsikter och intressenter, för att fånga upp bra tankar och ta hänsyn till de som påverkas mest av en ny regelskrivning.

Vid intresse, eller om du vet någon som skulle vara intresserad, hör av dig till Niklas Wrane på SOFTs kansli.


 

World Orienteering Day närmar sig!

Den 15-21 maj firar vi tillsammans med flera andra länder i världen world orienteering day med syfte att sprida vår fantastiska sport till fler individer och nationer. 2018 deltog 349 052 personer runt om i världen, det ska vi nu slå med gemensamma krafter!

Som förening kan du registrera ett eller flera engagemang, små eller stora. Det kan vara en klubbträning eller varför inte en gemensam aktivitet tillsammans med er lokala skola? Kontakta gärna närmsta idrottslärare och fira dagen med en aktivitet tillsammans med eleverna. På så vis kan vi sprida sporten och bidra till ett stort engagemang. Mer information och tips på aktiviteter hittar du på worldorienteeringday.com.

Din förenings engagemang registrerar du här http://worldorienteeringday.com/index.php/auth

Tillsammans gör vi avtryck!

 


Rikslägret sommar - dags för anmälan

Nu börjar det bli hög tid att anmäla sig för Rikslägret sommar! Lägret äger rum 23-28 juni och som vanligt i Idre Fjäll. Det mesta är sig likt men vi kommer ha över 10 kvadratkilometer nyritade kartor.

Sista dag för anmälan är 26 maj - HÄR hittar du mer information och länk till anmälan. 


Tips inför VM-resan till Norge

Har din förening bokat en resa till VM-festen i Norge i augusti? Eller planerar ni att göra det?

Arrangören vill tipsa om en sida där ni kan få hjälp att hitta ett prisvärt boende - läs mer här!


Folksam rabatterar försäkring

Som medlem i Orienteringsförbundet kan er förening teckna RF:s Kompletteringsförsäkring. Den försäkrar bland annat era byggnader, idrottsredskap och teknisk utrustning. Nu sänker Folksam premien med 20% på den del av försäkringen som täcker byggnader.

Ring Folksam Företagssupport på 08-772 86 35 eller mejla foretag@folksam.se så får du veta vad ditt pris blir. Läs mer om RF Kompletteringsförsäkring


Till Råd och Vård för idrottsskador 020-441111 kan orienterare, ledare och föräldrar ringa och få råd om hur skador kan förebyggas. Skulle det behövas mer än rådgivning ingår upp till två besök hos fysioterapeut och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottsskador. Folksam har byggt upp ett rikstäckande nätverk av vårdgivare där kostnadsfri inbokning sker vid behov.

Mer information finns på Folksams hemsida.


Mötesplatser om barns tävlande

Under hösten 2018 genomförde Svenska Orienteringsförbundet en studie kring barns tävlande i orientering. Under våren 2019 åker vi runt i Sverige för att presentera resultaten, inhämta idéer och diskutera vilka slutsatser som kan dras. Vill du vara med? Läs mer HÄR och se vilka mötesplatser som arrangeras.


Webbseminarier för föreningar

Under våren erbjuder skatteverket ett antal webbseminarier som riktar sig till idrottsföreningar, dels ett som tar upp ämnet idrottsföreningen som arbetsgivare, dels ett om inkomstdeklaration för idrottsföreningen. Läs mer HÄR!


Dags att föreslå kandidater till HugoLevinPriset

I syfte att bevara minnet av Hugo Levin delas årligen HugoLevinPriset ut till en ung framstående idrottsledare eller idrottsorganisatör. Förslag önskas senast den 31 maj. Läs mer .HÄR
Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se 


Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet.

Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.