NSPH Nyhetsbrev nr 3 2019. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev nr 3 - torsdagen den 4 april 2019

Växjö rättspsykiatri tog hjälp för att lyssna på patienterna

Det är mycket som behöver förbättras för att den rättspsykiatriska vården ska uppfattas som inkluderade och meningsfull för patienterna. Det visar en undersökning som NSPH genomfört hos rättspsykiatrin i Växjö. Patienternas upplevelser kan dock bli en viktig byggsten i det fortsatta arbetet med att förbättra vården. Läs mer >>


Barns utsatthet i fokus på Barnrättsdagarna

Den 9 april kommer Filippa (till vänster) och andra ungdomar från vårt Växa och må bra-projekt vara med på Barnrättsdagarna i Örebro. På ett seminarium 13:00-14:00 berättar de om hur de jobbar med delaktighet och förbättringar i verksamheter för barn och unga.
 Läs mer >>


Han leder New Yorks kraftsamling mot psykisk ohälsa

PODDEN  Förändringsledaren Gary Belkin leder den banbrytande satsningen Thrive i New York, där en omfattande mobilisering av hela civilsamhället under 10 år ska minska den psykiska ohälsan. Lyssna mer på hans intressanta resonemang om att lösningarna skapas inte främst av professionella inom psykiatrin utan av andra samhällsinstanser utifrån att de har sin egen expertkunskap om psykisk ohälsa. Något att inspireras av när Sverige ska kunna få bort köerna till BUP och minska den psykiska ohälsan hos unga?! 
Läs mer och lyssna här >>


Glöm inte att anmäla dig till Visa vägar

Vi gläds åt det stora intresset för vår samlingskonferens Visa vägar! Roligt att så många verkar vilja komma! Där lyfter vi fram exempel på hur vi kan skapa mer delaktig och brukarorienterad psykiatrisk vård, stöd och omsorg. Konferensen hålls i Stockholm den 7 maj och är ett gyllene tillfälle att träffas och diskutera brukarinflytandets roll i morgondagens psykiatri. 


Om evenemanget på hemsidan

Direktlänk till programmet
Anmälan till konferensen
Evenemanget på Facebook


Lyssna till Hjärnkolls Alice Lindvall i seminarium om psykisk ohälsa hos unga

Missa inte 1,6-miljonerklubbens seminarium den 10 april om vad som kan göras för att möta den ökande psykiska ohälsan bland unga. Hjärnkoll-ambassadören Alice Lindvall kommer vara med och prata om hur det är att vara ung och leva med psykisk ohälsa. Kvällen beskrivs som ett tillfälle att diskutera tillsammans med politiker, medicinska experter, talespersoner och ungdomar om hur vi gör ett gemensamt krafttag för att prioritera arbetet mot psykisk ohälsa hos unga. 
Läs mer >>


Nu är det fler än 5000 personer som följer NSPH på Facebook! Det gör att vi får allt bättre möjligheter att göra vår röst hörd i sociala medier och delta i diskusionerna om hur patienter, brukare och anhöriga kan vara med och skapa en bättre och mer personorienterad vård. Där heter vi @NSPH.se. Klicka vidare HÄR om du vill läsa våra inlägg.


facebooktwitterhomepage

Välkommen till NSPH:s nyhetsbrev, som håller dig uppdaterad om NSPH:s verksamhet samt viktiga händelser och relevanta nyheter ur ett patient-, brukar- och anhörigperspektiv. Vi arbetar för att öka inflytandet på psykiatriområdet för våra medlemsorganisationer och för de människor vi företräder.

Nyhetstips: mejla till lisa.ringstrom@nsph.se


Avregistrera din prenumeration, klicka här.  Kontakta NSPH info@nsph.se