Bravissimo

Pallplats i Årets Byrå 2019

Vi kan stolt meddela att vi kom på tredje plats i Årets Byrå 2019. Under prisutdelningen på Münchenbryggeriet i Stockholm tilldelades vi priset i kategorin ”Reklambyrå 7–15 MKR”. I hård konkurrens med 13 andra nominerade byråer från hela Sverige bedömdes vi utifrån 15 kriterier, allt från kreativitet och strategisk kompetens till digital förmåga, proaktivitet och engagemang.

Årets Byrå är en branschundersökning som mäter kundnöjdhet
Vi är otroligt stolta över att ha fått denna placering och vill tacka våra fantastiska kunder för spännande, utmanande och givande samarbeten.

Nominerade till Guldäpplet 2019

Tillsammans med vår kund Åhus Beach har vi nominerats till Guldäpplet 2019. Läs mer ›


Utvalda uppdrag

Klicka på bilderna för att se mer.
Se fler utvalda uppdrag och referenser här ›


BRAVISSIMO TIPSAR

Så ökar du affärsnyttan med digital mätning

 

Du har äntligen bestämt dig för att satsa på digital marknadsföring och köpa målgruppsinriktad trafik till din webbplats. Men, har du koll på hur och vad du ska mäta för att få en rättvis bild av vad insatserna faktiskt ger? I detta nyhetsbrev tittar vi närmare på konvertering.

 

När du väl bestämt dig för att köpa trafik till webbplatsen kan det vara svårt att veta hur du ska utvärdera insatsen. Tidigare har stort fokus legat på att se till sidans besöksmängd, hur länge besökarna har stannat, vilka undersidor de tittat på och liknande.

Det är bra, men det finns mycket mer att granska och optimera för. Genom att utvärdera en kampanj utifrån enbart dessa kriterier riskerar vi nämligen att gå miste om viktig information kring vilken faktisk affärsnytta den genererat.

En sida kan ha hur många besök som helst, men om kontaktförfrågningarna eller försäljningen uteblir, ja då är de inte mycket värda. För att kunna se affärsnyttan behöver vi mäta konverteringar.

Konverteringar på en webbplats delas vanligtvis upp i två kategorier, s.k. makro- och mikrokonverteringar. En makrokonvertering är ett slutligt mål som ligger nära själva affären. En mikrokonvertering är ett delmål, som vi vill nå på vägen mot en makrokonvertering. En mikrokonvertering kan vara att besökaren läser en artikel, laddar ner en pdf, ser en film eller något annat som vittnar om dennes engagemang på sidan.

Olika från bransch till bransch
Vad en konvertering är skiljer sig mellan branscher. Om du till exempel driver en e-handel är ett genomfört köp en makrokonvertering, medan en bordsbokning för en restaurang eller ett ifyllt kontaktformulär för någon som erbjuder tjänster också är det. För att få ut så mycket som möjligt av dina digitala marknadsföringsinsatser bör du alltid mäta vilka och hur många konverteringar som sker på din webbplats.

Du kommer kanske märka att det inte alltid är helt enkelt att veta vad som är en konvertering och inte. Tänk ”vad är det närmaste besökaren kommer en försäljning på sidan?” så får du ofta en bra bild. Slutligen, överväg att satsa på mätning av konverteringar. Om du inte mäter vad du tjänar pengar på, hur ska du då veta om dina insatser gett resultat?

Vill du ha hjälp?
Bravissimo kan digital marknadsföring, och fokuserar alltid på affärsnyttan i första hand. Vi är officiell Google Partner och certifierade inom både Google Ads och Google Analytics. Med vårt användarvänliga rapporteringsverktyg Bravissimo Rapport erbjuder vi tydlig målmätning för dina marknadsföringsinsatser. Varje månad får du en sammanställd resultatuppföljning via e-post, ett smidigt sätt att ha full insikt i hur arbetet går utan att själv behöva lägga tid och energi på att analysera data. Kontakta oss ›


Creative

Vi skapar kreativ marknadsföring som ger affärsnytta. Kommunikation som syns, överraskar och berör. Läs mer och se referenser ›

Digital

Vi designar och bygger webblösningar, ökar din försäljning via Google och sprider dina budskap på sociala medier. Läs mer och se referenser ›

Studio

Vi tar fram visuell kommunikation som ger rätt känsla och intryck av ditt varumärke, oavsett bransch eller produkt. Läs mer och se referenser ›Bravissimo Agency
En formstark reklam- & webbyrå

www.bravissimo.se

facebookinstagramlinkedinyoutubegoogleplus

Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren

Vill du inte ha fler mail från oss? ;(
Avregistrera dig här ›