Nyhetsbrev april 2019

Nya grepp för Tillväxt och utveckling   Foto: Nils-Erik Magnusson

Tillväxt och utveckling mot nya mål

Det har nu gått 6 månader sedan vi som arbetar med kommunens tillväxt och utveckling samlat våra olika roller under en ny enhet, Tillväxt och Utveckling.

Under denna tid har vi arbetat en hel del med att förbättra vårt VA-nät samt uppdaterat gatumiljön i Skurup, samtidigt som det sker ett ständigt bostadsbyggande i hela kommunen vilket är till gagn för såväl kommun och näringsliv.

Cykelleden längs Västra kustvägen, även kallad Sydkustleden får i sommar nationell status vilket medför en ökning av besökare, något som gynnar inte minst besöksnäringen. Om detta och mycket mer kan du läsa i nyhetsbrevet nedan. Glöm inte heller att anmäla dig till månadens Näringslivsfrukost!
Vi ses!

Enhetschef
Peter Dahl


Näringslivsfrukost 26/4

Välkommen till näringslivfrukost. Denna fredag får vi förutom ett bra mingel och god frukost möjlighet att samtala med Peter Eyermann. Peter är tillsammans med Skurups kommun initiativtagare till konferensen Smart Little Village och har förutom sina år som grundare till ett antal reklambyråer bland annat arbetat som rådgivare till Tommy Larsson, Telia och Malmö stad. 

07:30 Frukosten börjar

08:00 Skurups kommun med näringslivsföreningar hälsar alla välkomna.

08:05 Information från Skurups kommun, föreningar och företag.

08:30 Samtal med Peter Eyermann.

09:00 Slut 

Anmäl er till näringslivsfrukosten här


Många planer på gång i Skurup!

Just nu är det många detaljplaner på gång i Skurup. Bland annat planeras det för nya verksamheter i Skurups tätort. Förslag till detaljplan för de sista fastigheterna på Skurups handelsplats och förslag till detaljplan för expansion av Östra industriområdet har precis varit ute på samråd.

Läs mer om detaljplaner här


Snart är alla tomter sålda på Ängsgatan

Byggnation av nya villor är i full gång på Ängsgatan i Skurups tätort. Utav 27 tomter är 24 sålda, 1 bokad och 2 är fortfarande tillgängliga (april 2019).

Är du intresserad av en tomt på Ängsgatan eller någon annanstans i kommunen?
Här läser du mer om lediga tomter


Läs mer om Skurupsappen här

Sydkustleden blir nationell cykelled den 2 juni

Abbekås hamn blir invigningsplats i Skurups kommun
Invigningen sker kl 11.00 och Skurups kommun finns på plats mellan 10.00-16.00

Cykelvägen lockar internationella besökare
Med sina totalt 26 mil kustnära cykelväg innebär cykelleden ett unikt erbjudande till nationella och internationella besökare. Cykelleden, som går mellan Simrishamn och Helsingborg  knyter samman Sydostleden med Kattegattleden längs den skånska kusten. 

Hur kan din verksamhet uppmärksamma denna dag?
Du är välkommen att medverka i Abbekås hamn, ha ett erbjudande eller happening hos dig, eller helt enkelt bara ha öppet? Meddela oss gärna, så att vi vet. 

Cykla med Team Rynkeby på en del av sträckan
I alla kommuner längs leden finns det möjlighet att ”hänga på teamet”, efter något av depåstoppen de gör i kommunen.  
Läs mer om invigningsdagen här 


Ökat antal gästnätter i såväl Skåne som Skurup


Tillväxtverkets statistik över gästnätterna 2018 visar att Skåne är den region som har störst tillväxt av storstadsregionerna.

I Skurup berättar siffrorna om en ökning med 10,4 procent 2018 jämfört med året innan. Ökningen beror på flera saker, men med all säkerhet beror den på ett engagerat näringsliv, intressant utbud, bra öppettider och priser samt en hög produktkvalitet!

Sydkusten och det fina vädret hjälpte naturligtvis också till under 2018, men ökningen är till stor del näringens förtjänst.
Läs mer om statistik här  


Läs mer om skatteverkets informationsträffar här

Infopoints ger turistisk information där besökarna är

Hotell, restauranger, kiosker, butiker och föreningar får möjlighet att bli infopoints, vilket innebär att man samarbetar med kommunen om att hjälpa besökare med information om hela vår spännande bygd. Infopoints signaleras med hjälp av det vit-gröna märket och möjligheten påbörjas sommaren 2019.
Läs mer om Infopoints här


Läs mer på skurup.se - Följ och gilla oss på facebook

homepagefacebook